Общината моли софиянци: Утре – без коли! Председателстваме...

Ще има промяна на организацията за движение на няколко места
15 май 2018 13:00,
112

Снимка: Facebook, Транспорт за София

Виж други галерии »

Столичната община призова софиянци утре да не се движат с личните си автомобили. Причината - промяна в организацията за движение, свързана със събития от европредседателството на 16 и 17 май.

"Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден", каза зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев.

Срещите са част от програмата за европредседателстовто и са на високо ниво и се налагат ограничения в движението и паркирането. Организацията за движение ще започне от днес, съобщава "Фокус".

Още по темата

Първата промяна на движението ще е около хотел "Маринела". Там от днес е забранено паркирането и престоят на превозни средства по бул. "Джеймс Баучер", ул. "Червена Стена" и ул. "Петър Станчев". Ограничението ще важи до 20:00 часа на 17 май.

Друг участък, в който ще се ограничи паркирането е по ул. "Околовръстен път" в отсечката между бул. "България" и Националния исторически музей – там ще се забранени престоят и паркирането. Това е заради близостта до резиденция "Бояна" и срещите, които ще се провеждат там. Забраната важи от 8:00 до 20:00 часа на 16 май.

Следващата локация, която ще бъде с ограничени престой и паркиране, са улиците около "София Тех парк". Ограничението ще е в сила от 8:00 до 23:00 часа на 16 май по ул. "Йордан Венедиков" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе", както и входа на София Тех парк откъм зала "Арена Армеец".

"Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора, са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. "Витоша". От 8:00 часа на 16 до 20:00 часа на 17 май местата, които се намират около хотел "Балкан", ще бъдат ограничени. Ще бъде забранен престоят и паркирането по улица "Аксаков", ул. "Ген. Гурко", както и тези около хотел "Хилтън", допълни зам.-кметът на София.

"Ще има ограничения, които са свързани с престоя и паркирането около храм-паметник "Св. Александър Невски" – ул. "Оборище", бул. "Васил Левски"; ул. "Шипка"; ул. "Кракра". Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. По-чувствителното ограничение на движението ще бъде по булевард "Витоша", който в отсечката между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков" ще бъде затворен за движение. Движението на градски транспорт няма да бъде затруднявано. Единствените ограничения са за престоя и паркирането и за движение само по бул. "Витоша", допълни той.

Заради протести ще има затруднения с движението и по "Цариградско шосе" на 17 май (четвъртък).

В района от 7 км. до 4 км. ще има спрели тирове. След приключване на протеста тировете ще се изнасят в посока Пловдив по кръговото на 4-ти км.

От 4 км. до алея "Яворов" ще има паркирани междуградски автобуси в дясно лента посока център. След приключване на протеста автобусите ще се изнасят от алея "Яворов" надясно по бул. "Ситняково" и по Ботевградско шосе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Най-добре софиянци изобщо да не излизат от къщите си. Да може онези, които си мислят че са хванали господ за шлифера, да дишат спокойно. Затова - мишките по дупките и без много много надигания на глас, че лошо ви се пише. Разбрахте ли бе роби!!!
98
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А утре може ли да дишаме или да не им взимаме от въздуха на богоизбраните?
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а можеха да направят безплатен градския транспорт ...
96
5
 
15
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
Само за софиянци ли важи това? А селяните? Все пак са 1 милион тука?
95
1
 
4
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
хахахахахане.
94
1
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
Ограничават движението около НДК. Брюкселските тарикати ще спят в работно време и не трябва да им се пречи. Умоляват се гражданите да ходят по терлици и да говорят на тих глас.
93
2
 
11
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Режима на пожарникаря ни огражда от брюк.селските бюрократи, за да ни напомни, че сме овце.
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре вадя и трите коли по улиците,едновременно.
91
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 5 години
Аз пък цял живот ги моля за адекватен градски транспорт ама ***.Утре трябва да премина цяла София няколко пъти и като както всеки ден, тръгвам от квартал с въобръжаем градски транспорт. За разлика от тях аз избор нямам дали да се съобразя с молбата.
90
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На пук ще карам
89
1
 
14
 
! Отговори
хихи преди 5 години
Тамън за утре планувах да излезна на безцелна разходка с джипа
88
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И селяните да не ядат шкембе с чесън да не им мирише на Господарите.
87
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека утре всички излезем с колите си - кой каквато има. Нова, стара все тая.Да им покажем, че така повече не може.
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ония ниския и дебелия дето бъркаше под полата на Фандъкова на Лъвов мост, ще идва ли ? Забравих му името. Мисля че беше французин. Много неприятно старче.
85
2
 
9
 
! Отговори
Весо преди 5 години
Утре паля Ескорта и излизам на пътя БХ
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, добре. А да дишаме може ли?
83
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние искаме безопасен, чист, редовен и нормално струващ градски транспорт, но те не ни чуват. Защо пък ние трябва да ги чуваме.
82
13
 
3
 
! Отговори
Хри преди 5 години
Хората просто са помолили, тука наскачаха да плюят. Иначе вечерта "еднъ мъстиска" и пей града.
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой хора си има е проблеми, по-важнинот някакви стари хора, Кити си пият кафенце и си хапват пастички.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, да сляза от колата ос и да дам 20 лева за таксита или да пътувам над пас с градския ...