Общинската шефка е хваната с 10 хил. лв. подкуп

Тя вече била взела 5 000 лева за обществена поръчка
16
Общинската шефка е хваната с 10 хил. лв. подкуп
Снимка: visualhunt.com

Шефката на правния отдел на община "Подуяне" Лилия Геринска, която бе задържана с 10 000 лева подкуп, поискала парите от строителна фирма за обществена поръчка за саниране на блок. Това съобщи градският прокурор Емилия Русинова. Всъщност, това била втората сума от същата фирма и за същата дейност. Тя веднъж вече била взела 5 000 лева преди месеци.

Още по темата
Геринска е задържана в "Овча купел" в момента на получаването на парите. Банкнотите не са били белязани, но пък за сметка на това антимафиотите изненадали както Геринска, така и човека, който ѝ е дал подкупа. Двамата не очаквали, че ще бъдат разкрити. 

Информацията, че предаването ще стане във вторник била получена минути преди предаването на рушвета. Сигналът бил получен през октомври, м.г., като той бил от човек, запознат с дейността на Геринска. Според прокуратурата това не е първият случай на взимане на подкуп. Геринска оглавявала комисията за обществени поръчки. Според данните на разследващите тя преправяла подписи, подменяла документи, включително сменяла условията на поръчката.

Обществените поръчки били в областта на строителство, саниране на сгради, доставки на храни. Има данни, че една от фирмите е платила хотел, на който Геринска е завела своите подчинени. Всъщност, на почивката обаче отишъл само един, който ѝ бил най-близък. 

Очаква се да ѝ бъдат повдигнати обвинения и за други подкупи. Нейната дейност е наблюдавана от август м.г. Акцията по разкриването на корупционната схема е реализирана със съдействието на Столичната община или лично на кмета Йорданка Фандъкова. 

До момента са разпитани служители на община "Подуяне". 

Вероятно прокуратурата няма да поиска постоянен арест за общинската шефка, защото тя има непълнолетно дете, за което се грижи сама, пише "24 часа".


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 9 месеца
Жал ми е за детето, но тази корумпирана жена трябва да отговаря за действията си! С това се дава пример в България, как като си корумпиран и крадец си защитен! А социалните да не спят , а да й отнемат детето, за да се научи , че не е това начина да си грижовна майка!
15
0
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 9 месеца
Хваната -пусната , другите които откраднаха милион с молба за освобождаване! Всички те са ''хорица" от народа, бедничките те! Съжалете ги и ги оправдайте! Та за въпросната госпожа, самотна майка! Та искам да попитам, ако някоя бедна и гладна самотна майка открадне, ще я пуснат ли, или ще й отнемат детето? Но тя няма права и пари , да си плати като тази госпожа! Това се казва РАВНОПРАВИЕ в България! За кокошка няма прошка, но за хиляди и милиони са оправдани, вратички всякакви!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много се краде! Ама като пиша много разбирайте, страшно много, но да не слагаме общ знаменател има и такива дето по цял ден се ядосват с неуредиците и безхаберието за 600 лева, и като им писне псуват и зарязват.
13
0
 
2
 
! Отговори
До5 преди 9 месеца
И вие сте същите като лелката!? Защо взема те личните данни на хората? Това законно ли е?
12
0
 
7
 
! Отговори
И какво! преди 9 месеца
Дете, сама-пак ще се измъкне-такива ги гониш през вратата , те влизат през прозореца....След година,пак ще се насоса някъде...да събира парсата...
11
1
 
8
 
! Отговори
Най- сетне! преди 9 месеца
Няма такова подло същество като въпросната персона.Проверете дали изобщо стои на работното си място,ако имаше женски Бай ганьо , щеше да е тя!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки ден почнаха да хващат корумпирани хора. Нещо гнило има. Преди време рядко се чуваше да хванат някой.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Факт

цялото общество, наричано българско, до най-долните слоеве, е проядено от тежка корупция, създадена през тоталитаризма! Няма да има отърване!
8
1
 
21
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Цялата държавна и общинска администрация е проядена от тежка корупция от години,но никой нищо не прави....
7
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 9 месеца
До Анонимен 5
За корупцията в Агенция по вписванията е писано и ще се пише още много, но явно те се отчитат на майката на нацията, та ги защитава ;)
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голямо крадене пада, няма майтап.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хора, какво приказвате. Работя в агенция за недвижими имоти и когато ни трябват лични данни, една най-нисша чиновничка към аедна агенция ни вади пълна информация за човек или имот за по 50 лева парчета. Тъй като често ни трябват по 20-30 имота и 50ина човека, леката си гушва по едно 3000-4000 лева на месец. Сладка работа, а ?
4
2
 
13
 
! Отговори
zeus преди 9 месеца
Да сте чули в мафията някой да не се отчете на кръстника и да не свърши като храна за рибата?
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГРОБ отстрелва конкуренцията и неудобните под мотото "Борба с корупцията".
2
1
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 9 месеца
Пак ли някакви кокондрели пречат на застрояването от врата до врата? Кой въобще има съмнение, че корупцията се бори от основата на пирамидата?
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Започва разчистване на сметки усилено...все пак остава 1 месец да се покажем пред чужденците,а колко известни хора стоят недосегаеми,въпреки доказаната си корумпираност. Но тях няма как да пипнат нали?