Заради прииждащите европейци: В София – полицай до полицая!

Униформени от цялата страна са събрани в София
16 май 2018 14:45,
56

Снимка: "Булфото"

Полицаи от цялата страна са мобилизирани за опазване на реда в София по време на Срещата на върха ЕС – Западни Балкани и съпътстващите я събития.

От рано тази сутрин на площада пред катедралния-храм "Александър Невски" започнаха да се събират служители на МВР, пише "Булфото". От там, униформените се разпределят по определените места за охрана.

Днес премиерът Бойко Борисов ще посрещне днес 28-те лидери на Европейския съюз и на страните от Западните Балкани преди Срещата на върха утре.

Освен в срещата ЕС-Западни Балкани премиерът Борисов ще е домакин на редица съпътстващи събития.

По обяд премиерът ще открие конференцията "Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа". На нея политици, общественици, представители на неправителствени организации от различни държави ще дискутират европейската перспектива пред страните от региона и стъпките за постигане на свързаност.

Следобед Борисов ще посрещне в резиденция "Бояна" лидерите от Европейската народна партия, които ще участват в Срещата на върха на ЕНП. По време на форума десните лидери ще се фокусират върху подготовката за срещата на върха между ЕС и Западните Балкани на 17 май. Очаква се Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол ще направят изявления пред медиите.

Довечера министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Двамата ще обсъдят подготовката и провеждането на срещата ЕС-Западни Балкани на 17 май, на която Борисов и Туск са съвместни домакини.

В 19 часа в "София Тех парк" премиерът Бойко Борисов ще посрещне официално колегите си от Европейския съвет. Борисов е домакин на работна вечеря на лидерите на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите търкат билетчета и играят на стани рогат,
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължавайте да изсмуквате парите на хората за глупости и да им пречите да се придвижват и в без това натоварения трафик блокирайки ключови артерии. Т.ъ.панари!!!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евро-предателство с евро-членство.
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повръща ми се.
2
1
 
43
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Голямо пазене на европейските чиновници, да не е понеже всички много ги обичат?
1
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом толкова полиция ги брани от народната любов, да се позамислят защо толкова ги пазят и със сигурност не е от любов.