HelpBook: Шум, дупки, ремонти, проблеми с паркирането...

Граждани сигнализират отговорните институции за нередности в София
18 май 2018 20:06,
6
HelpBook: Шум, дупки, ремонти, проблеми с паркирането...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

И през изминалата седмица потребителите продължиха да се доверяват на платформата HelpBook.info, за да сигнализират за различни проблеми до отговорните общински и държавни институции.

Гражданин се оплака от невъобразим шум, който смутил спокойствието му в неделния ден. Тежка техника извършвала ремонтните действия в почивния ден, а по Чл. 11. (1) на територията на СО това е забранено.

В понеделник получихме сигнал за затруднено движение в София. При правилно поставени пътни знаци повечето автомобили при ляв завой навлизат в лентата за насрещно движение, с което допринасят за образуването на задръстване, както и за сериозни закъснения на градския транспорт. Потребителят предлага на Столичната община част от проблемната отсечка да бъде с еднопосочно движение.

Към същата институция постъпи сигнал за огромна дупка, пълна с вода и стърчащи кабели, която се намира пред столичен хипермаркет. Дори при сухо време преминаването по трасето е силно затруднено.

Вечният проблем с паркирането в София продължава с пълна сила, този път в ж.к. "Овча Купел" на бул. "Монтевидео". Лентите за движение целодневно се използват за паркиране въпреки всички знаци, че спирането и престоят са забранени, както и табелите, показващи че колите ще бъдат вдигани с паяци. Патрулните коли спокойно преминават покрай тях и няма дори опит за забележка. Колите паркират плътно преди и след пешеходните пътеки, което застрашава и пешеходците при пресичане. Видимост няма. Глоби няма. Няма и нито един констатиран нарушител. За сметка на това има коли, които не са местени от зимата.

Възмутителна е и ситуацията в столичния квартал "Младост" 4. Лек автомобил директно е паркирал върху пешеходната пътека, както се вижда от снимките.

Друг потребител ни сигнализира, че преди няколко седмици в гр. София, на ул. "Абагар" 16 (кв. "Горубляне", вход на фирма "Демакс"), били поставени два броя изкуствени неравности на пътя, чиято широчина не отговаря на новата наредба, едновременно с това преминаването през тях е както крайно неприятно като усещане, така и изключително вредно за ходовата част на автомобилите. Молбата е за навременна и адекватна реакция от страна на съответните служби за премахване на тези изкуствени неравности.

Това са само част от сигналите, които постъпиха през изминалата седмица. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма политическо желание, то е ясно!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само си чешеме езиците! Има ли още наивни,които вярват че с такива сигнали нещо ще променят?! Всички виждат,търпят и ходят слепи и глухи! Колко години се паркира където попадне и няма реакция,колко квартални паркинга се построиха? А грохота на спукани гърнета и ауспуси? А гонките?
4
1
 
14
 
! Отговори
тапа за г.. преди 5 години
В Барселона не само метрото а влаковете са в тунели под целия град!Огромни тунели.При строителството не е затварян целия град.Ако фа.ндъ.чк.ата беше там кмет вече да са я линчували!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половин година вече в ловеч тече ремонта та докога ли
2
0
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
Познах я веднага къде е пешеходната пътечка в Младост 4. Дълга муй колата на човечеца, ко да прай??? Да не е той виновен :)))))
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало волксваген голф плевен още си чакам рамата или 20 лева на вятъра а