Пуф-паф с парен локомотив между София и Банкя

Може да се включите в атракционното пътуване на 2 юни
18
Пуф-паф с парен локомотив между София и Банкя
Снимка: БДЖ

Атракционно пътуванe с парен локомотив между София и Банкя организира БДЖ на 2 юни.

Възстановеният отново за движение парен локомотив от серия 01.23 ще направи два курса с пътническа композиция, за която всеки любител ще има възможност да си купи билет. Целта на инициативата е да популяризира историческото наследство на националния железопътен превозвач.

Първият влак от София до Банкя ще тръгне от Централната гара в София в 9.50 ч. В обратното направление композицията с ретролокомотива ще потегли от гара Банкя в 13.10 ч.

Вторият влак от София до Банкя ще замине от София в 14.30 ч. В обратната посока влакът ще тръгне от гара Банкя в 17.30 ч.

Атракционните влакове ще се движат в състав от пет пътнически вагона, като билетите за тях ще се продават предварително и ще бъдат със задължителна резервация на места за сядане.

Цената на билет за влак с парния локомотив между София и Банкя ще бъде 18.00 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места).

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, без да ползват отделно седящо място. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него при купуването на билети. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще започне от понеделник, 21 май.

Билети могат да бъдат купени от билетните каси за предварителна продажба на Централната гара в София, гарата в Банкя, както и от железопътните бюра в столицата, намиращи се в Центъра за комплексно транспортно обслужване на населението в НДК и на ул. "Гурко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста злобни хорица има в тоя сайт.... Жал ми е за вас като си представя че живеете с едни 510лв и чистите тоалетни някъде! Добре че е интернет да си излеете дребните душици. ПС В Банкя освен премиера живеят още няколко десетки хиляди
15
1
 
2
 
! Отговори
Трен преди 5 години
Този локомотив да го пуснат по линията София-Бургас,че че на БДЖ не им останаха машини,изгоряха.
14
4
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До "Само питам": Боце ще го кара локомотива. И понеже разстоянието от София до село Банкя е малко, десетина лопати донбаски въглища стигат возилото да стигне до Банкя. Атракцията е голяма и накрая като се измъкне с голям зор машинистът от локомотивчето и се покаже почернял от саждите на въглищата, само зъбите му белеят, става направо фурор...
13
2
 
6
 
! Отговори
Машинист преди 5 години
До Само питамНе, не от Банкя ,а от "Поирано" 20. Там всички са машинисти ,кой на кобила,кой на магаре .....
12
2
 
6
 
! Отговори
БДЖ преди 5 години
А за машинист на този влак се цанила Корнелия Нинова. Искала да я види Борисов как кара влак,за да не си мисли,че може да кара само кобила.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ни закара ли до родната къща на Премиера-Слънце да му сложим букет?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига глупости писахте. До Банкя е защото разстоянието е късо, а не се знае колко може да издържи този локомотив. И защото е късо, съответно и ще излезе по-евтино.
9
2
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Някой от Банкя ли ще кара влака?
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боко - Ха познайте кой ше кара влака!!ми, кой? Корнелия! Вече цяла година прави демонстрации, че тя кара влака, непрекъснато привиква Борисов да и се отчита.
7
1
 
10
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Ха познайте кой ше кара влака!!
6
3
 
17
 
! Отговори
Кондуктора преди 5 години
Снимката е от В.Търново. Това е тунела под Трапезица и моста на р.Янтра. Какво общо има старата ни столица със селото на премиера?Това как да е, ами каква атракция ще е този влак, като там няма какво да се види? Нито забележителности, нито природа. Вагоните ще са празни и пак ние данъкоплатците ще плащаме за прищевките на краля слънце. А пък може да задължат калинкитена власта и семействата им да пътуват, за да покажат, колко много хора искат да се качат и повозят за 18 лв. Смешници!
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо на 2-ри юни, не беше ли на 13-ти юни. Боко май беше роден на 13 юни 1959-та. :)И е по-велик от падналите за свободата.После добре, че беше снимката:Не знаех, че влакът за БанкИ минава през Велико Търново по моста над Янтра. :)
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да отреже храстите по пътищата и градовете те парен локомотив пускат БРАВО
3
3
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
И снимка под магнолията ...но без гаража щот е фрашкан с лев догоре и не може да се отвори....
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа, Тодор Живков пати да яде.Правец, Банкя ...............и много телета наричащи се българи.Разходка до родната къща на Тиквата планирана ли е????Къщата на музей вече готова ли е???Входче 10лв на ТЕЛЕ определена ли е вече????
1
2
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Пуф паф БъДъЖъЧе те всичките локомотиви са атракция вече.