Facebook истерия: Да пием вода или не? Отговорът – отрова няма!

Депутатът Таско Ерменков вся истерия в мрежата
Обновена: 21 май 2018 07:23 | 20 май 2018 14:50,
73
Facebook истерия: Да пием вода или не? Отговорът – отрова няма!
Снимка: архив Reuters

Безопасна ли е водата в София за пиене или е замърсена с отрови. В задочен спор влязоха депутатът от БСП Таско Ерменков и Столичния общински съвет.

Вчера депутатът публикува във Facebook пост, в който твърди, че е получил достоврена информация, че водата в София е замърсена.

"Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА", гласи съобщение, получено от Ерменков.

Нататък става сяно, че източникът му твърди, че информацията се знае от 5 различни, независими един от друг източника".

Според информатора обаче службите мълчали, "за да не се изложат пред европейците". Ерменков призова институциида да реагират и да разгласят повече информация.

Днес зам.-председателят на енергийната комисия в СОС инж. Симеон Славчев увери, че водата в София не е опасна и е годна за пиене. Той е разговарял със зам.-изпълнителния директор на Софийска вода Васил Тренев, който категорично е отрекъл слуховете за замърсяване на питейната вода в столицата.

"Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се правят над 140 000 анализа на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на „Софийска вода“ по целия й път от язовирите „Искър“ и „Бели Искър“, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите. И нещо повече, питейната вода в София е с ниско съдържание на разтворени соли в нея. Това я прави подходяща за всекидневна употреба и полезна за нормалното функциониране на клетките в организма", обясни Тренев пред зам-председателя на енергийната комисия в СОС.

"Водата не е опасна и е годна пиене", потвърди и инж. Славчев. Той е категоричен, че е недопустимо и неморално да се използва питейната вода в столицата за политически цели, защото водата е част от националната ни сигурност. "Спекулациите и заигравките с водата са опасни", предупреди общинският съветник.

"Показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, са в норма, това показват данните от лабораторните изследвания на “Софийска вода” АД.

Кметът Йорданка Фандъкова увери, че е възложила да бъдат взети допълнителни проби от различни точки от водопреносната мрежа и да се изследват по всички показатели за допълнително спокойствие на гражданите на София.

"Освен това всеки сигнал, който бъде получен, се предава за изследване в Лабораторно изследователския комплекс, който следи качеството на водата по целия ѝ път от язовирите „Искър“ и „Бели Искър“ до доставянето на потребителите", каза още тя.

Столична община сигнализира компетентните институции за установяване на източника на анонимното невярно твърдение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: пиеневода за пиене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ПИЙТЕ СИ Я ВОДАТА, КОЙ ВИ СПИРА, ЩОМ ВИ ХАРЕСВА. СИГУРНО НЕ Е ОТРОВНА, НО КАТО СИ ПРЕДСТАВИ ЧОВЕК КАКВИ ТЕЧНОСТИ СЕ ИЗЛИВАТ В ИСКЪРА ДОКАТО ДОЙДЕ ДО СОФИЯ...НИЕ СИ ПИЕМ БУТИЛИРАНА ВОДА ОТ 10 ГОДИНИ.
64
5
 
1
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
Немедлено или Веднага кой както иска дупедата +източника довереният му+фейса в затвора....за лъжлива информация...Малйййй туй по байТошово време ако станеше тази истерия и всяване на лъжи от белене излизане нямаше
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Позитано силата е в дезинформациите, слуховете и всяването на паника. Стар изпитан метод за производство на психоза сред населението.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MOLETE BOG , HORA , ZASHTOTO I PO-LOSHO NI CHAKA ! SAMO TOZI , KOITO E VECHEN MOJE DA NI SPASI ! VODATA E EDNA OT MNOGOTO ZAPLAHI , KOITO NI PRESLEDVAT , A OT VSICHKI TYAH IMA SAMO EDIN EDINSTVEN IZHOD I DOBRE , CHE VSE OSHTE GO IMA ! MOLETE BOG , DOKATO IMAME PRAVOTO I SHANSA ZA TOVA !!! DANO VSICHKI RAZBERAT TOVA - SEGA , PREDI DA OTMINE VREMETO !!!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да криете информацията и да тровите населението и европейските депутати,а после да преследвате Ерменков,защото е казал истината,че във водата са изсипани химикали,какво е?Не е ли опит за прикриване на тровене на граждани и дипломати в Европа?
60
6
 
8
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Гоуем диверсант тоя ташко.С такива кадри като ташко БСП бавно затъва в тинята.Където и е мястото.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като някой, който никога не е пил систематично чешмяна вода, мога да заявя, че вкуса е отврат дори и без да се чака да мине време. В редките случаи в които ми се е налагало винаги им е правило силно впечатление.Но ако човек пие редовно свиква и това му става "стандарта".А миризмата се променя след време защото хлорта, която я прикрива се изпарява.Прясно налятата вода с нищо не е по-добра, просто по-малко се усеща колко е отвратителна.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че напоследък вкусът на софийската вода се влоши. Тук някои, за да задоволят антикомунистическите си страсти, са готови да пият и фекална вода. Или similis simili gaudet (подобният се радва на подобното). Аз също си държа стъклена бутилка до леглото и твърдя, че за 7-8 часа променя вкуса си към по-лош! Не ме е страх, че ще се отровя - достатъчно Е-та получавам с храната, така съм тренирал чернодробните ферменти, че се надявам да надживея алчните хитреци, коитомислят, че ще са вечни.
57
2
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Призовавам всички гербаджии да пият вода от чешмата и бат Бойко в Банкя да почва да лоча Софийска чешмяна!
56
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Всеки път от чешмата изтича и пясък,кога ситен-кога по-едър.Да не говорим,че мирише на тлак.
55
5
 
13
 
! Отговори
Боко пие минерална преди 5 години
Започнах да си наливам минерална вода от изворите, защото тази от чешмата мирише на бакелит, ако не вярвате си сипете една чаша и я оставете за 7-8 часа. Няма такава миризма. Това го открих, защото вечер си слагам вода до леглото и евентуално през нощта да пия глътка, ако се наложи и чешмяната вода не става. Поне на вкус е като някакво химическо питие. Дали е отрова не може да се каже, защото някои отрови и вредни неща им трябват години за да видят резултатите от тяхното въздейстие. ДАЛИ или?
54
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво друго да се очаква от един комунист-русофил "***"на когото Кремъл му превежда парите в долари все пак на никой не са нужни рубли,дори и на другарите!ТИПИЧНО ПО БОЛШЕВИШКИ,ТЕ ДОРИ ЩЕ Я ОТРОВЯТ НАИСТИНА И ЩЕ КАЖАТ ЧЕ ДРУГ ГО Е НАПРАВИЛ!Ей го тоя под мене"територията загивала"ТАКОВА НАГЛО ЖИВО..ТНО МОЖЕ ДА Е САМО БОЛШЕВИК!
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Територията загива.............гарантирано от ГЕРБ!!
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питайте семействата на служителите от министерсвото на околната среда каква вода пият и картинката ще ви се изясни.
51
5
 
7
 
! Отговори
nnn преди 5 години
До Анонимен ... ама марули от Чернобилските преди демокрацията си хапваше, нали.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нГоляма работа. Добре са направили. Кой знае как са тормозили войниците.
49
11
 
13
 
! Отговори
н преди 5 години
По време на атентата на св. Неделя, комунистите избиват повече български офицери, отколкото през войните които България води тогава, ФАКТ.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли нужници се изливат в Искърите?
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да се вкара в затвиора червния *** за разопалван паника по НК. Да се хване в работа ДАнс - да се блокират профили на турски и руски диверсионни елементи, да се вкарва в затвора, да се гонят посланици! Тр да се реаира на диверсията безпощадно!
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От ГЕРБ все повтарят, че председателството им било успешно.Първо - председателството е дадено на България, а не на ГЕРБ - двете неща са различни.Второ, като е толкова успешно това председателство, някой все пак ще изброи ли точно всичките успехи?Трето. като е чиста водата, защо в Народното събрание пият само минерална вода? Махнете си цедката на крана и вижте какво ще изтече.