ГЕРБ дава на прокурор Таско Ерменков заради истерията с водата

Депутатът от БСП се "заиграл със страховете на хората", с поста си във Фейсбук
Обновена: 20 май 2018 19:21 | 20 май 2018 18:25,
275
ГЕРБ дава на прокурор Таско Ерменков заради истерията с водата
Снимка: Pixabay

Казусът с чистотата на водата в столицата разгневи много политици, освен че създаде смут сред населението. Представителят на ПГ на ГЕРБ - Александър Иванов, призова на извънреден брифинг БСП да поемат отговорност за статуса на Таско Ерменков в социалната мрежа Facebook, защото той се заиграва с националната ни сигурност,  съобщава Агенция "Фокус".

"Водата е националната сигурност“, каза Иванов и отбеляза, че пишейки статус за водата в София, Таско Ерменков се заиграва освен със страховете на хората и с националната сигурност. Според Иванов БСП трябва да понесат отговорност, а не да коментират, че са му се смели, както предния път. "Този път да излязат и ясно и точно да поемат отговорността за неговия статус“, допълни депутатът.

Още по темата

Александър Иванов призовава Таско Ерменков да разкрие кой му е хвърлил бомбата, че водата в столицата е замърсена. Той попита какво цели Ерменков със заиграването със страховете на хората и добави, че това е практика, която БСП не се свени да използва.

"Засрамете се. Трябва неделно да излизаме да успокояваме гражданите да им казваме, че регулярно водата в столицата се следи за нейните качества. Софиянци пием шестата по качество вода в Европа“, каза Иванов и попита защо от БСП не казват това, а се заиграват с неоснователни твърдения и анонимни сигнали във "Фейсбук“.

"Ще инициираме разследване със сигнал до прокуратурата защо някой цели да постави софиянци в ситуацията на страх и парализа", заяви още политикът от ГЕРБ.

Той припомни и трагедията в Чернобил. По думите му предшествениците на БСП са криели от българските майки и деца месеци наред за положението и реалната заплаха, която е имало върху българския народ."Те тогава са яли, пили, внасяна храна и вода без да се притесняват за своето здраве, но не са се посвенили да излъжат гражданите на България за качествата на водата и на хранителните продукти, произтичащи от аварията в Чернобил“, каза депутатът.

А ето и какво написа депутата от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа по повод предишно негово съобщение във Фейсбук, в което заявява, че водата в столицата е опасна за употреба, тъй като в нея са били изсипани отровни химикали: "Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях.

Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Споделената от мен тук, във Фейсбук, тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения от вчера не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на Държавната агенция.

В личен разговор ме информира, че подобна информация вече от седмица се носи из София. Съобщи ми също така, че няма основания за тревога. Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат! И един въпрос - след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение?“

Да припомним, че в събота вечерта депутатът от БСП публикува в профила си следното съобщение: "Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам. Допълнително на лични съобщения получих следното съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА.

От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците). Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода.

От столичната здравна инспекция също реагирха бързо във връзка с появили се в социалните мрежи спекулативни публикации за опасна за употреба вода в София.

"Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) уведомява, че показателите от извършвания постоянен (група А) и периодичен (група Б) мониторинг на водата са в норма. Питейната вода на територията на гр. София отговаря на изискванията за качество на водата. Стойностите на показателите от изследваните контролни проби са в съответствие с изискванията на Наредба 9 от 16.03.2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели", съобщават от СРЗИ и уверяват всички жители и гости на столицата, че консумацията на питейната вода не крие риск за здравето на хората.

Здравните власти призовават гражданите да черпят информация от достоверни източници, каквито са институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да се занимават с Ерменков, по-добре да се заемат с плажуващите на яз. Искър, разхождащите се из язовира с лодки и изхвърлящите отпадаци - това е питеен източник за София.
15
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом гербавите дават Таско на прокурор означава, че казва истината и искат да му затворят устата. Разчитат на бидона Цацата да оправя работата, наши *** си го поръча и избра.
14
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така разправяха и за хасковската вода, докато не се потвърди, че е бъкана с уран.
13
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им обяснявай на гербавите. Не могат да те разберат. Когато си потомствен овчар е трудно.
12
7
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До zeusКат' ти е скъпа водата не я ползвай, бе!
11
4
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Вижте сега, искът не се подава от граждани, а виж прокуратурата може да се самосезира за лъжлив сигнал за бедствие. По принцип най -малко едно досъдебно производство могат да му пуснат.
10
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таско не твърди нищо конкретно в поста си. Герберасите ще се изложат яко, ако подадат иск. Бате ви Таско само е написал какво са му изпратили, без да твърди, че е истина.
9
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ГО ДАДАТ НА СЪД!!!ТОЛКОВА Е ТРУДНО ДА СЕ НАЛЕЕ ЧАША ВОДА ОТ МИВКАТА И ДА СЕ ДАДЕ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ!---------------------ВОДАТА НЕ Е СТОКА НО НЕ Е ОТРОВНА!!! АКО Е ОТРОВНА ДА Я Е ДАЛ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ И ДА ИМА СЪОТВЕТНИЯ ДОКУМЕНТ!!---------------ТОЗИ ИЛИ Е ЛУД ИЛИ СЕ ПРАВИ НА ЛУД НО И В ДВАТА СЛУЧАЯ Е ЗА СВАЛЯНЕ НА ИМУНИТЕТА И ДА МУ ПРАСНАТ ЕДНО ДЕЛО ЗА ВСЯВАНЕ НА ПАНИКА
8
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската агентура Таско Ерменков действа по сценарий на Решетников -пускат се слухове да се види как реагират институциите и така се подготвят сценарии за реални диверсии. Таско в пандиза, но преди това да каже кой го е инструктирал да създава диверсионни слухове!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха! Да докараме БСП на власт и да купонясваме денонощно. Ще има познайте кое от 100-те твърдения е вярно!
6
12
 
27
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Не знам отровна ли е, ама е много скъпа, това при положение, че язовира е строен с народна пара, а водата е на самотек.
5
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички от БСП НА СЪД
4
13
 
20
 
! Отговори
сфд преди 5 години
Мчи тя водата е много зле в София,а би трябвало да е най-чиста!
3
5
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Крадецът вика: ,,Дръжте крадеца ,, !!!
2
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таско на Съд и отнемане на имунитета му немедленно докога с тая пропаганда бе другари за 70г друго не можахте да измислите аман от вас
1
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сваляй имунитета!