"Софийска вода": Питейната вода на София е чиста!

"През последното денонощие в социалните мрежи се разпространяват фалшиви новини"
Обновена: 21 май 2018 07:23 | 20 май 2018 21:00, Красимир Ангелов
49
"Софийска вода": Питейната вода на София е чиста!

Питейната вода в София е чиста, уверяват от "Софийска вода" в своя позиция.

Още по темата
През последното денонощие в социалните мрежи се разпространяват фалшиви новини, свързани с качеството на водата. "Софийска вода" Ви уверява, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с гарантирано качество и с отлични характеристики.

Това се доказва и от многобройните лабораторни изследвания, направени през последните  денонощия. Всички физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания не само са в норма, но и са в по-ниски стойности, от допустимите по стандарт и по Наредбата за качеството на водата, отчитат от дружеството.

За доказване на истината, че питейната вода в София е качествена и безопасна, си сътрудничим и със здравната инспекция, Столична община и други отговорни институции, на които сме предоставили пълна информация от нашите данни и изследвания, както и възможността сами да направят проби и анализи.

Напомняме на нашите потребители, че питейната вода подлежи на постоянен и денонощен мониторинг, контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, като се правят над 140 000 анализа на 8000 проби годишно. Лабораторно изследователския комплекс на „Софийска вода“ следи качеството на водата по целия ѝ път от язовирите "Искър" и "Бели Искър", през пречистването и доставянето до потребителите.

Преди няколко месеца Лабораторно изследователския комплекс, който е сред най-модерните в страната, обогати обхвата на акредитираните изследвания и може да прави не само задължителните изследвания, но и допълнителни микробиологични анализи.

Потребителите също могат да следят качеството на водата на сайта на “Софийска вода”, където се публикуват данните за параметрите на водата, предоставени за отделните райони, става ясно от позицията на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой Таско Ерменков? - Болшевик, учил в СССР, женен за рускиня!Това е достатъчно за да се съмнявате във всяка дума изречена от него!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да зададеш въпрос, вече е новина!Боже опази, мнение да изразиш...Свободата е робство!Невежеството е сила!
39
2
 
4
 
! Отговори
трябва отговор преди 5 години
Трябва да се криминализират опитите за масова психоза чрез фалшиви новини.Нинова в затвора!
38
1
 
7
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 5 години
В КВ ИВАН ВАЗОВ ВОДАТА Е УЖАСНА .ЛЪЖЕТЕ , ЛЪЖЕТЕ ..... СМЕНИХМА ЩРАНГОВЕТЕ НА ЦЕЛИЯ БЛОК ЗАЩОТО ТРЪБИТЕ БИЛИ СТАРИ ...... ОТНОВО ТЕЧЕ ВОДА СЪС СЪЩОТО ГАДНО КАЧЕСТВО . НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ ТАКАВА ЦЕНА .... ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ ХОРАТА
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дебелян нямаше ли няколко фабрики за бутилиране на минерална вода? сигурно стоката залежава и е време да се направи маркетинг и да се купува неговата вода
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЛИ СКАЧАХТЕ КАТУ ВЪРТОГЛАВИ ПО ПЛОЩАДИТЕ ЗА ДиМОКРАЦИЯТъ..ЕМИ ПОЛУЧИХТЕ СИ Я,САМО ,ЧЕ ВМЕСТО (СВОБОДА) И (ДЕМОКРАЦИЯ) ДОЙДЕ РОБСТВОИ КОЛОНИЗАЦИЯ.КАКВО Е ТОВА ДА ТИ ЗАГРАБЯТ ЗАПАДНИТЕ КОРПОРАЦИИ - ВОДНИТЕ РЕСУРСИ ,ЕНЕРГОТО И ЗЛАТНИТЕ ЗАЛЕЖИ ,ТОВА СИ Ч ГАРАНТИРАНА ПЕЧАЛБА ,ЗАЩОТО БЕЗ ВОДА И ТОК НАСЕЛЕНИЕТО НЕ МОЖЕ.ЗАЩО В ИЗРАЕЛ НАПРИМЕР ВОДАТА,ЗЕМЯТА И ЕНЕРГЕТИКАТА СА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ,НАЛИ СПОРЕД Ч*ФУТИТЕ ПРИВАТИЗАЦИЯТА Е (ХУБАВО) НЕЩО
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наднационалния юдео-масонски (елит) си следва стриктно плана за ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД , според който план населението на земята трябва да бъде редуцирано до това число,останалите 6 милиарда отиват кашер -жертва на рогатото им божество. ще попитате защо се прави това,ами защото същите са си втълпили,че планетата не може да издържи повече население и ,че те са(избрани) ,а останалите които ще оживеят ще са им за слугинаж.Те затова ни трепят с войни,тровят ни от въздуха с кемтрейл ,а от чешмите с хлор и
34
0
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
има сих ас...
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига тровихте населението бе, чифyтcки евтин cлyгинaж!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дойдат у дома да видят колко е чиста. Кал и смрад тече от крановете! Дори и кана с филтър от активен въглен не може да премахне противния вкус!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МУТРОТАПИРА ОТ БАНКЯ НЕ Е ЗАГРИЖЕН ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА ,А ЗА МРЪСНИТЕ ПЕЧАЛБИ НА ЧУЖДИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ ЗАГРАБИЛИ ВОДАТА НА СОФИЯ И ПЕЧЕЛЯТ ЛУДИ КИНТИ ОТ ТОВА ДАДЕНО НИ ОТ БОГА ПРИРОДНО БОГАТСТВО.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водата която тече от чешмите е ***,тровят ни с хлор ,под предлог,че така (пречиствали) водата..всеки лекар ще ви каже какво представлява хлора и колко е вреден за здравето,затова аз редовно ходя с колата и си пълня или минерална вода или изворна вода от балкана.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой отчаяно иска да си продаде бутилираната вода и пуска слухове в интернет срещу основния си конкурент - ВиК.Любопитното е, че и БСП е в играта. Таско Ерменков е пуснал слуха за отровна вода.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соц партенките край нямат. Депутатъх от БСП Таско Ерменков е пуснал грозния слух. Писал е във ФБ, че водата е отровна. Поредната истерия, предизвикана от БСП. Доказателствата са в статията - множество проби и всичките неготивни за замърсяване.
27
1
 
11
 
! Отговори
ДОКАЗАТЕЛСТВА? преди 5 години
ИСКАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА! ВЕДНАГА! УТРЕ СУТРИНТА!
26
3
 
17
 
! Отговори
не на наглите преди 5 години
Стига пиар. Какво ще каже Софийска вода за канализацията в Модерно предградие. Нормално ли е мръсната вода да тече над водопровода, които се пука 2-3 пъти седмично? Нормално ли е 2018 да пием вода от етернитови водопроводи? Нормално ли е да се вдига цената на водата на 6 месеца?
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще следя вече водата по интернет, а не като пия от чешмата! Благодаря "Софийска вода"!
24
0
 
7
 
! Отговори
р3 преди 5 години
Дори няма нужда да се крием, защото НИКОЙ ОТ ВАС НЕ РАЗБИРА ОТ ТАЗИ НАУКА И НЯМА ТАКИВА МАШИНИ. Трябва всички да се обедините срещу ЗЛОТО , но това никога не е ставало и няма да стане и сега. НИМА ВСИЧКИ ЩЕ ДАДЕТЕ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ , ЗА ДА СЪБЕРЕТЕ МИЛИАРД И ДА КУПИТЕ МАШИНИ?Смешни хуманоиди.
23
0
 
5
 
! Отговори
р2 преди 5 години
КАК ПРОЕКТ ЗА 10 милиарда ще произведе нещи, което машини за 10 хил.лв. ще могат успешно да анализират?Вие, вашите деца , цяла България... всичке ще част от МАЩАБЕН ЕКСПЕРИМЕНТ. Важен е резултатът,.а той е свързан с устойчивост. НИЕ ТЪРСИМ И ЩЕ ОТКРИЕМ. ДОРИ ДА ЗАГИНАТ МИЛИОНИ.
22
2
 
8
 
! Отговори
р2 преди 5 години
Как Софийска вода анализира чистотата на водата? Знаете ли, че има микроби, инфекции, гъбички... болести, които са неразличими от всяка една лаборатория в БЪЛГАРИЯ. ИМАТЕ ОЩЕ МНОГО ДА УЧИТЕ. СОФИЙСКА ВОДА ГОВОРЯТ НЕПРАВИЛНО. Трябва да кажат, че стандартните изследвания(стари и неактуални лаб. изследвания) не откриват нищо.СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА. Време е за промяна. БИЛ ГЕЙТС СПОНСОРИРА НОВИТЕ ВАКСИНИ. Стойността на този труд от група учени е на стойност - 10 милиарда.КАК ПРОЕКТ А