"Топлофикация" към абонатите: Пак летен ремонт и по-високи цени с 80 лв.

Около 20 км топлопроводи ще бъдат подменени, увеличението е от 1 юли
Обновена: 21 май 2018 07:23 | 20 май 2018 16:00,
70
"Топлофикация" към абонатите: Пак летен ремонт и по-високи цени с 80 лв.
Снимка: Bulfoto, архив

"Топлофикация София" ЕАД пак ще увеличи цената на топлото за идния сезон. "Под 4% е предложението за скок в цената на топлинната енергия от 1 юли", каза на брифинг Боян Паунов, директор на Дирекция "Експлоатация" дружеството, предава "Фокус".

"Това е моделът, който сме предложили на КЕВР за утвърждаване на цени от новия регулаторен период - обясни той. - Единственo регулаторът може да каже каква ще бъде цената. Това е предложение за цена за новия регулаторен период, който завършва на 30 юни 2019 година. Мисля, че това е увеличение с около 82 лева с ДДС."

Още по темата

Освен по-високите суми за парно и топла вода, които се предвиждат за абонатите на Столичната топлофикация, се готви и подмяна на 20 км топлопроводи за тази година.

"Въпросът е дали ще можем да реализираме изцяло инвестиционната програма - каза на брифинг инж. Николай Колев, директор на Дирекция "Инвестиционна и ремонтна дейност" в "Топлофикация София" ЕАД. - Нашите средства за подмяната са около 9 млн. лева.

За мрежа с такъв голям обем, с такава голяма дължина, е необходимо времето за ремонтите да не бъде кратко. Той посочи, че топлопроводи ще бъдат подменяни в ж.к. "Младост 3", покрай Трета градска болница, ж.к "Света Троица", както и Централната градска част.

Ще се довършват и участъци в кв. "Обеля". Сигурно в някои участъци, независимо от желанието ни и екипите, времето за изпълнението на ремонтите ще бъде по-дълго. Вероятно най-дългият ремонт ще бъде в ж.к. "Младост", ще го уточним допълнително. Нагласата ни е ремонтите да приключат до края на септември", посочи Колев.

От "Топлофикация" уточниха, че топлопроводите в София са изградени основно през 70-те и 80-те години на миналия век, така че е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг на съоръженията и рехабилитация на онези участъци от мрежата, при които се наблюдава повишена аварийност.

Освен обследването на топлопреносната мрежа от 20 до 29 август 2018г. ще бъде спряна изцяло работата на ТЕЦ "София". В рамките на този период ще бъде извършен преглед на съоръженията в топлоизточника, както и при необходимост ремонт на отделни модули.

Без топла вода по това време ще останат клиентите от Централна градска част, които живеят в карето между ул. "История Славянобългарска", бул. "Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Дамян Груев", района на "Руски паметник", Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. "Опълченска", бул. "Княгиня Мария Луиза", района на Сточна гара, ж.к "Банишора", ж.к "Света Троица" и ж.к "Фондови жилища".

В съответствие с инвестиционните намерения на Столична община през 2018 г. "Топлофикация София" ЕАД предвижда също така реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. "Граф Игнатиев" и ул. "6-ти септември", както и в района на строящите се нови обектите на столичния Метрополитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
53
 
! Отговори
123 преди 5 години
ТЕЦ-а беше най-евтиното отопление. "Изравниха" го с отоплението - с климатик. т.е на ток!Да, се ревизират Топлофикациите - София (от нач. на т.нар. "Преход") и да бъдат наказани всички, които са участвали и/или са замесени с превръщането му в терористично дружество по отношение жителите на София, понастоящем!