Фалшива новина: 40 проби, 1000 анализа... водата в София е отлична!

Следим системата от язовира до чешмата, обясниха от "Софийска вода"
Обновена: 21 май 2018 14:14 | 21 май 2018 09:00,
106

От "Софийска вода" категорично опровергаха слуховете, плъзнали из социалните мрежи, че качеството на водата е компрометирано.

Питейната вода, доставена на потребителите в София, е с гарантирано качество и отлични характеристики, настояха от дружеството.

Още по темата

"Питейната вода в столицата категорично отговаря на нормативните изисквания. Резултатите са качени на интернет страницата ни. Поради слуховете, ние извънредно взехме над 40 проби и направихме над 1000 анализа.

Проблем с качеството на водата няма! Ние взимаме проби от язовирите, входа в системата и изхода ѝ. Взимаме и от водопроводната мрежа. Водата е следена от язовира до чешмата", подчерта пред Bulgaria ON AIR Любомир Филипов от "Софийска вода".

По думите му водата се тества ежедневно: "Бяхме сигурни, че всичко е наред. Дори и да има най-бегло съмнение в качеството на водата, хората могат да ни сигнализират".

Вчера казусът с чистотата на водата в столицата хвърли в смут хиляди столичани и разгневи много политици.

Представителят на ГЕРБ Александър Иванов, призова на извънреден брифинг БСП да поемат отговорност за статуса на Таско Ерменков в социалната мрежа Facebook, защото той се заиграва с националната ни сигурност.

"Водата е националната сигурност", каза Иванов и отбеляза, че пишейки статус за водата в София, Таско Ерменков се заиграва освен със страховете на хората и с националната сигурност.

Според Иванов БСП трябва да понесат отговорност, а не да коментират, че са му се смели, както предния път. "Този път да излязат и ясно и точно да поемат отговорността за неговия статус", допълни депутатът.

Александър Иванов призовава Таско Ерменков да разкрие кой му е хвърлил бомбата, че водата в столицата е замърсена. Той попита какво цели Ерменков със заиграването със страховете на хората и добави, че това е практика, която БСП не се свени да използва.

А ето и какво написа депутатът от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа: "Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Споделената от мен тук, във Facebook, тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения от вчера не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на Държавната агенция.

В личен разговор ме информира, че подобна информация вече от седмица се носи из София. Съобщи ми също така, че няма основания за тревога. Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат! И един въпрос - след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ=ЛЪЖЕЦ преди 5 години
Безсрамници, отново тероризират България!
78
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа Лъжа и долнопробната им партия разпространяват фалшиви слухове.Докога Цацаратурата ще бездейства?
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Панчаревското го обявиха за чисто гномите от Герб , ама къде отиват фекалиите на околните села??
76
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Таско е отвратителен. ТОВА Е ЧОВЕКОПАДЕНИЕ!!! САМО КОМУНИСТ Е СПОСОБЕН НА ПОДОБНА НИЗОСТ И МЕРЗОСТ!
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горбачов навремето обяви КПСС извън закона.Българите вече 33 години не взематмерки.
74
4
 
7
 
! Отговори
Убиват с хлор преди 5 години
Убииците от РЗИ се опитват да убедят прокуратурата че Трябвало да отравят населението с хлор токсични ДЕЗИНФЕКЦИОННИ разтвори съгласно НЯКАКВА НАГЛО ПРЕСТЪПНА НАРедБА От БрюкселНАредбата е за ДЕЗИНФЕКЦИРАНЕ ..СЛед дезинфекцирането не с е истача водата с хлор а се продава на населението ОТРОВНА.Преди ВиК след авария подаваше навреме предупреждение за това че водата е НЕГОДНА ЗА ПОЛЗВАНЕ .СЛед промиване и вземане на проби се съобщаваше на населението за чиста вода..
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като чуеш името "Таско" и ти става ясно за какво иде реч...
72
7
 
3
 
! Отговори
Тровят милиони преди 5 години
терористите тровещи милиони БЪлгари с хлор токсични химически оръжия наредиха скоро децата да се хранят и поят само с течаща от водопровода течност.НУжно е срочно да се обезпечи ЛЕЧЕБНА ПИТЕЙНА ВОДА ОТ водопроводите.Засега тече предимно ХЛОР ТОКСИЧНА КАНЦЕРОГЕННА>МНого градове и села се отравят вече няколко години безмилостно вкл Козлодуй,Белене,Ловеч,Плевен<Свищов. Отровено е цялото население НЕЛЕЧИМО.ХИляди са погребани след неправилно лечение.Убити с инсулти,инфаркти и рак.
71
6
 
4
 
! Отговори
Срочно тестове преди 5 години
Дозите химичекси оръжия отрвоили водат аот чешмите вкл в детски ясли и градини често са такива че две супи са достатъчни за трайно нелечимо отравяне.МАсовите убиици ползват ЗАБРАНЕНИ хлор токсични канцерогенни препарати вкл NAClO .Натриевия хипо хлорид разтваря капсулиранаи *** от водопроводите вкл канцерогенни радиоактивни .ДА се направят срочно независими анализи на течаща от чешмиоте течност вкл от всички квартали на София.Позлвайте оторизирани лаболатории вкл секретни.
70
5
 
3
 
! Отговори
тровят милиони с Hl преди 5 години
Всички подадени сигнали за продавана хлор токсична канцерогенна вода вместо лечебна питейна се потулват .Глобявани началници на ВиК се оплаква от РЗИ ,че ги глобяват зверски ако не отравят водата с нарочно доставяни им скъпи препарати..Три дни ако закъснеят да платят пристигат и глобяват. Не с е правят коректни анализи нито от ВиК нито от РЗИ..ПЪрвоначалната версия, че населението с е отравя специално от диверсанти с цел продажба на тн"лекарства за милиарди бе потвърдена от публикувана графика .НА графиката се вижда рязко повишаване разходите за тн"Здраве" за БЪлгария в сравнение с оста
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто вместо сутринта телевизиите да говорят на тема ,,Йончева осъди Пъчон за именния си ден,, контраатака с ,, Таско е злодеец ...,,! Факт!
68
4
 
10
 
! Отговори
в преди 5 години
Таско, надо менше пить.
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е хубава защо Цечка не пие от нея, а я ползва по предназначение?
66
4
 
7
 
! Отговори
ТАЗКО ПЕДЕРАЗСКО преди 5 години
В ЗАТВОРА-НЕМЕДЛЕНО!!!
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водата може и да е пре4истена добре но как изглежда водата във водопроводите. Знаетели 4е тези водопроводи са над 60 годишни. Амортизирани са до краен предел= Ли4но аз с моята бригада съм ги построил през 60-те години в цяла София. Пове4е от половината водопровод е със железни и етернитови тръби на които срока на годност отдавна е изтекъл=
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д-р Радева отдавна е казала, че не трябва да се пие вода, а само ракия... и в краен случай бира !
63
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
40 проби и 1 000 анализа???? Кога и къде ги направиха бе??? Баси ментарджиите!!! Оная била лъжа, тия какво са, супер ментарджии или супер, квази квинт ментарджии!
62
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** Таско още ли не са го привикали в прокуратурата?
61
1
 
9
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До A нещо...ВЕЧЕ се монтират само пластмасови тръби. Те не ръждясват.Друг е въпроса за металните тръби от Кремиковци, които ръждясват за 2 години и етернитовите тръби- гордостта на бай Тошо- те пък са канцерогенни, защото съдържат азбест. Това са пълни ***, останали отСОЦА.Виждал съм при подмяна, метални немски манесманови тръби отпреди войната, които нямаха грам ръжда отвътре и отвън.
60
0
 
12
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Анонимен 27ВОДАТА не се продава!Никой не произвежда вода, за да я продава. Във фактурата пише- ДОСТАВКА на вода, пречистване и отвеждане на мръсни води. Казано просто- цената е за поддръжка и обновяване на ВиК мрежата.Минералната вода защо в магазина е с пари, като тече денонощно в коритото на чешмите до банята.