Фалшива новина: 40 проби, 1000 анализа... водата в София е отлична!

Следим системата от язовира до чешмата, обясниха от "Софийска вода"
Обновена: 21 май 2018 14:14 | 21 май 2018 09:00,
106

От "Софийска вода" категорично опровергаха слуховете, плъзнали из социалните мрежи, че качеството на водата е компрометирано.

Питейната вода, доставена на потребителите в София, е с гарантирано качество и отлични характеристики, настояха от дружеството.

Още по темата

"Питейната вода в столицата категорично отговаря на нормативните изисквания. Резултатите са качени на интернет страницата ни. Поради слуховете, ние извънредно взехме над 40 проби и направихме над 1000 анализа.

Проблем с качеството на водата няма! Ние взимаме проби от язовирите, входа в системата и изхода ѝ. Взимаме и от водопроводната мрежа. Водата е следена от язовира до чешмата", подчерта пред Bulgaria ON AIR Любомир Филипов от "Софийска вода".

По думите му водата се тества ежедневно: "Бяхме сигурни, че всичко е наред. Дори и да има най-бегло съмнение в качеството на водата, хората могат да ни сигнализират".

Вчера казусът с чистотата на водата в столицата хвърли в смут хиляди столичани и разгневи много политици.

Представителят на ГЕРБ Александър Иванов, призова на извънреден брифинг БСП да поемат отговорност за статуса на Таско Ерменков в социалната мрежа Facebook, защото той се заиграва с националната ни сигурност.

"Водата е националната сигурност", каза Иванов и отбеляза, че пишейки статус за водата в София, Таско Ерменков се заиграва освен със страховете на хората и с националната сигурност.

Според Иванов БСП трябва да понесат отговорност, а не да коментират, че са му се смели, както предния път. "Този път да излязат и ясно и точно да поемат отговорността за неговия статус", допълни депутатът.

Александър Иванов призовава Таско Ерменков да разкрие кой му е хвърлил бомбата, че водата в столицата е замърсена. Той попита какво цели Ерменков със заиграването със страховете на хората и добави, че това е практика, която БСП не се свени да използва.

А ето и какво написа депутатът от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа: "Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Споделената от мен тук, във Facebook, тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения от вчера не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на Държавната агенция.

В личен разговор ме информира, че подобна информация вече от седмица се носи из София. Съобщи ми също така, че няма основания за тревога. Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат! И един въпрос - след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй, Шайката начело със Супер интелигента обединител, не само ни ограби, излъга, измами, отрови с некачествени храни от Европа, започна да ни трови и с водата. Мутрата не бил ***, е, като срина икономика и здравеопазване, образованието, като се направи, че не знае за скапаната храна от Европа и нашите производители, като отрови и водата, какъв е?Убиец на българите.Цялата власт е в ръцето му, той нали дава, подарява, разрешава, прави всичко, нали е Майстор всичко мога?А Картофка къде е?
58
3
 
9
 
! Отговори
сега преди 5 години
виновния разпространил първия слух, да бъде разследван. Това не е шега работа. Този пък от БСП уведомил ДАНС и после фейсбук... Най-важните институции видиш ли. Защо не е отишъл в някоя от трите най-гледани медии? Може там да са се научили да не разпространяват фалшиви новини...
57
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошо построи язовира а герберската шайка го отрови с бо,,клуци. Днес са вдигнали кьораво и сакато да защитава "чистотата" на водата. Ако правителството начело със Съджука и министрите изпият по едно шише вода от язовира, донесена от мен, ще им повярвам. Като не е замърсена, защо е тогава тази истерична защита? Защото информацията на Таско е получена от хора запознати с проблема.
56
10
 
6
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Късно е , про*тия бг народ се хвана на една лъжа без никакви факти / доказателства. Сега ще се бълват всякакви конспирации :D . Изостанал и необразован , пр*ст народ.
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таско е хубав човек.Ама е препил с вода.
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тоя дето му е скъпо 2 лв ще му преведа 2лв = 200стотинки или 5 литра за 1 ст. Ако ти е скъпо ходи си наливай сам с кофите без пари! А най добре отиди там от де си дошъл и пак на външния клозет си стой!
53
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврейските господари на Боко Тиквата направиха водата в София 2 лв кубика.И то при положение, че в София има поне 20 минерални извора.Дар от Природата.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ТАСКО СУТРЕШНАТА ВОДКА Е БИЛА ДОСТА РАЗРАДЕНА И ТОЙ СИ ОТМЪЩАВА НА СОФИЙСКА ВОДА/ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК/
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е че ГЕРБ са тикава некъдриници, че отровиха и водата.
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пийте си я като е толкоз хубава. Мен не ме убеждавайте. След като точно от хора, които разполагат с информация изтече инфото, на мен ми е пределно ясно, че на властта не може да се вярва.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софийска вода да дойдат и тестват водата в Младост 1. Няколко капки вода върху бяла мивка и след няколко часа остава розов оттенък. Т.е. най-просто обяснено - това е вид окис.
48
7
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Еврейска вода е лоша вода, независимо химичният й състав;))))
47
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като е отровна водата в София, колко са отровените? Отново се създава паника и напрежение от едни долнопробни популисти, случая е аналогичен с онзи в Хасково - 100 години пият една и съща вода, но от днес тя е вредна.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Въпрос?Защото другарю Софийска вода извършва дейност по доставката и отвеждането на водите, тя не ти продава вода, а именно въпросната услуга. Като не си доволен можеш да си пълниш в бидони.
45
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да се излиза народе ,водата стана колкото златото скъпа ,на пречиствателните станций работи по един човек,тръбите са от живково време къде отиват тия пари Незнам.
44
8
 
15
 
! Отговори
Въпрос? преди 5 години
Щом водата е национална сигурност,защо се стопанисва от чуждестранна фирма каквато е Софийска вода,а не от Българската държава?
43
3
 
13
 
! Отговори
Хидролог преди 5 години
За чистота на язовир Искър.Като оставим настрани хилядите вили, спортни бази и прочие колиби с *** и бани около язовира, в него се отичат всичките мръсни води на Самоков и Боровец. Селата няма да ги броим.
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е благословена с минералните си извори. В някой Софийски квартали водата е божествена. Не знам защо този божествен дар е толкова скъп.
41
5
 
31
 
! Отговори
Миле Китич преди 5 години
Софийска вода е подарена на френските чифутио от Веолия,които трябва да бъдат изгонени с камъни от тук
40
0
 
12
 
! Отговори
Технолог преди 5 години
Каква е разликата между трапезна и изворна вода?Трапездната вода е добив, дори и от изкуствен източник. Биеш сонда, правиш проверка в лаборатория, казват ти, че е годна за употреба и ти почваш да я бутилираш. Разбира се след промишлено очистване с филтри (пясъчни, въгленни, за твърди и фини частици). За повече съспенс започват да я рекламират като "неутрална" - с контролирано Ph, пречистена с ултравиолетови джаджи, озонирана допълнително с кислород и всякакви други заебавки. Вода от маркуча!