Фалшива новина: 40 проби, 1000 анализа... водата в София е отлична!

Следим системата от язовира до чешмата, обясниха от "Софийска вода"
Обновена: 21 май 2018 14:14 | 21 май 2018 09:00,
106

От "Софийска вода" категорично опровергаха слуховете, плъзнали из социалните мрежи, че качеството на водата е компрометирано.

Питейната вода, доставена на потребителите в София, е с гарантирано качество и отлични характеристики, настояха от дружеството.

Още по темата

"Питейната вода в столицата категорично отговаря на нормативните изисквания. Резултатите са качени на интернет страницата ни. Поради слуховете, ние извънредно взехме над 40 проби и направихме над 1000 анализа.

Проблем с качеството на водата няма! Ние взимаме проби от язовирите, входа в системата и изхода ѝ. Взимаме и от водопроводната мрежа. Водата е следена от язовира до чешмата", подчерта пред Bulgaria ON AIR Любомир Филипов от "Софийска вода".

По думите му водата се тества ежедневно: "Бяхме сигурни, че всичко е наред. Дори и да има най-бегло съмнение в качеството на водата, хората могат да ни сигнализират".

Вчера казусът с чистотата на водата в столицата хвърли в смут хиляди столичани и разгневи много политици.

Представителят на ГЕРБ Александър Иванов, призова на извънреден брифинг БСП да поемат отговорност за статуса на Таско Ерменков в социалната мрежа Facebook, защото той се заиграва с националната ни сигурност.

"Водата е националната сигурност", каза Иванов и отбеляза, че пишейки статус за водата в София, Таско Ерменков се заиграва освен със страховете на хората и с националната сигурност.

Според Иванов БСП трябва да понесат отговорност, а не да коментират, че са му се смели, както предния път. "Този път да излязат и ясно и точно да поемат отговорността за неговия статус", допълни депутатът.

Александър Иванов призовава Таско Ерменков да разкрие кой му е хвърлил бомбата, че водата в столицата е замърсена. Той попита какво цели Ерменков със заиграването със страховете на хората и добави, че това е практика, която БСП не се свени да използва.

А ето и какво написа депутатът от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа: "Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Споделената от мен тук, във Facebook, тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения от вчера не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на Държавната агенция.

В личен разговор ме информира, че подобна информация вече от седмица се носи из София. Съобщи ми също така, че няма основания за тревога. Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат! И един въпрос - след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Ликвидация на РЗИ преди 5 години
В един хотел миналата година отровиха всички най видни еколози организирано В басейните дози ликвидационни до 4 000 000 над безвредните.От чешмите остро токсичен отровен бял разтвор с него готвят супи,ястия,чай кафе..РЗИ ХЕИ били уплашили управителя и той с кофат а отровил питейната планинска вода.Пострадаха всички хотели в региона.Станаха скандали ходил министър телевизии снимали..НА ХЕИ НЕ ИМ ПУКА НА взятките
98
1
 
2
 
! Отговори
Тровят с Хлор преди 5 години
НАгли престъпници на власт в София до 1990 година отравяха организирано населението с хлор токсични химически оръжия .Всички БЪлгари имаме трайни нелечими увреждания .Жертвите бързо получават развалени зъби,,зачервено гърло,болни сливици,след неправилно лечение бронхити,пневмонии,астма..Левкози,диабет, Убииците от РЗИ/ХЕИ принудиха собственици на хотели и СПА да тровят всички гости с хлор токсични разтвори вместо лечебна минерална вода.% минути къпане и отравянето през кожата е 100% нелечимо
97
1
 
1
 
! Отговори
Тровят с ХЛОР преди 5 години
В София има един милион потребители на вода от чешмите. ДА се следи за нагло престъпни диверсии с използване на свръх дози химически оръжия вкл хлор токсични канцерогенни.Всеки може д а направи ОРГАНО ЛЕПТИЧЕН АНАЛИЗ На водата.Ако водата мирише на ХЛор или други бойно отровен газ да се подава инфо на 112 или вижте къде.АКо има особен цвят също..Засечена е диверсия отровила милиони БЪлгари с хлор токсични канцерогенни разтврори продавани вместо питейна вода.
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, отлична вода! В тая "отлична" вода първо се къпят плажуващи в яз. Искър и след това влиза в софийските водопроводи.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво точно казват с това заглавие, че новината за отличната вода в София е фалшива новина?
94
1
 
2
 
! Отговори
а дано,ама надали преди 5 години
Точно сега е фалшивата новина.Оставаше да кажете,че в Софийската вода има отрова и хората щяха да спрат да си я плащат.Представете си иначе как бабичките дето пътуват с трамвай номер 20 и 22 как денонощно щяха да пълнят вода с огромни дамаджани от минералните извори.Щяха да са наредени на безкрайни опашки с номерчета и да нощуват на спирката и сигурно щеше да има конфликти кой кого прередил и кой на кого пазел място.Като нищо ще си ударят по едно круше с тия дамаджани все едно е кеч борба за ред
93
0
 
2
 
! Отговори
тнт преди 5 години
Ами,пийте си я спокойно!Защо тогава пискате?
92
3
 
8
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Фалшивата новина се изобличава от няколко независими източника. Тук източникът е един, най-заинтересованият да не се тиражират негативи за водата.Явно в България "фалшива" е тази новина, която е неудобна на властта и големия капитал.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отлична вода,е само безплатната вода ! ! !
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да каже кметичката ни излива ли се аварийно канализацията на Самоков в Искър! Задръствна ли е пречиствателната станция на Самоков!
89
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да осъдят Позитано да плати десетократния размер на извънредните анализи и солидна глоба."Вероятно авторът на това нещо не пие вода! И децата му също!Винаги верни на партията, отврат! Сега и срещу пари - непоносима отврат!
88
5
 
12
 
! Отговори
Рошавата мида преди 5 години
Щом корифейте от ГЕРБ казват , слънцето изгрява от Запад !!!! да не сте посмели да спорите или опровергавате , Тивун Осъдения и ГЕРБ са прави !!!!
87
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Со кротце, со благо и со малко кютек комунистите трябва да бъдат превъзпитани най-накрая.
86
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да осъдят Позитано да плати десетократния размер на извънредните анализи и солидна глоба.
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Позитано са по конспирациите.
84
8
 
16
 
! Отговори
ХМ.... преди 5 години
ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА ВОДА ЩЕ КАЖАТ ДА БЕ ВОДАТА Е ЗАМЪРСЕНА - ЯВНО СА ВЗЕМАЛИ БЪРЗИ МЕРКИ
83
5
 
7
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
До Убиват с хлорПоказвам на всички и Вашето соцневежество."Дезинфекциране" и "дезинфекциране" няма, а което го има се пише инак.Пишете още очевидни соцлъжи.Помагате за унищожаването на Българските Социални *** - БСП.
82
7
 
15
 
! Отговори
здфб преди 5 години
Че БСП са долни маймуни пълни с гадни номера и са достойни до един да бъдат смазани от бой с лопати е ясно на всички!! Но и вие журналята сте достойни за подобно нещо!! Защо ли?! Защото вместо да проверите простотиите писани от мазния "долен ляв ***" Таско преди да ги изгракате като гарги-вие бързате да публикувате подобни дивотии!! И вземете си оправете заглавието на тъ.пата статия-доказва най-малкото, че сте неграмотни!!!
81
7
 
13
 
! Отговори
р преди 5 години
Хвърлете му един як кютек на тоя Таско, а компютъра ат който пише му го строшете от главата, така ще му прекъснете простотите които върши.
80
1
 
7
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
До тровят милиони с HlПоказжам на всички пословичното Ви соцневежество.Химическото означение на хлора не е Hl.За да не повишавам низмения Ви ум над потребното ми няма да Ви напиша къде да разберете вярното означение.Всекиму своето!Останете си където сте и където желая да сте.