70% от софиянци: Градът е мръсен! Само 1% чистят

Само 4% са много доволни от чистотата на столицата ни
Обновена: 22 май 2018 07:58 | 22 май 2018 07:51, Александър Попов
39
70% от софиянци: Градът е мръсен! Само 1% чистят
Снимка: Булфото, архив

Близо 30 процента от жителите на София, или почти всеки трети софиянец, е доволен от чистотата на столичния град, показват данни от анализ на Евростат, посветен на "Зелената седмица в ЕС", която продължава до 25 май.

От тези 30 процента обаче - 26 процента са по-скоро "доволни" и едва 4 процента - "много доволни", сочат детайли от анализа.

Други 42 процента от софиянци са по-скоро "недоволни", а 28 процента са "много недоволни" от чистотата на столицата, отчита Евростат, което показва, че двама от всеки трима столичани имат претенции към чистотата в София.

По този показател българската столица е на 26-та позиция сред столиците на страните-членки на ЕС, като зад нас са само Братислава и Рим. Анализът отчита равнището на удовлетвореността от чистотата общо на 109 европейски града.

Когато се сравняват обаче данните на Евростат, с желанието на софиянци сами да си помогнат и да изчистят града си, се отчита значително разминаване между процента на "недоволните" столичани и броя на жителите на София, които доброволно са се включили в пролетното почистване на София преди броени дни на този месец.

По данни на столичната община само около 13 хиляди софиянци, или едва около 1 процент от жителите на София, са се включили като доброволци в кампанията за пролетното почистване, когато са засадени 5 400 дръвчета, събрани са над 6 200 тона отпадъци, премахнати са 66 нерегламентирани сметища и т.н.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: боклукСофияпочистване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
8
 
! Отговори
Без преди 5 години
За да е постоянно чисто трябва на 2,5 милиона човека цъкащи семки и хвърлящи *** да се назначат 2,5 милиона почистващи. Или трябва *** да бъдат култивирани. Второто е почти невъзможно.
10
5
 
5
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Комунизма не си е тръгвал, скоро ще има пак бригади сяка събота!
9
2
 
14
 
! Отговори
Когато преди 5 години
Когато има организирано почистване на Столицата с участието на граждани, много провинциалисти казват, че това не е техния град и си заминават по селата. Но иначе са регистрирани в София и цапат в София. Проблемът на София е мисленето на приходящите високопланински джентълмени.
8
4
 
12
 
! Отговори
Бандерол преди 5 години
В Ленински съботник няма да участвам. Платил съм си данъците. Но "кмета" Юрданка Не ходи на работа и много краде. Кой в общината е от Град София и разбира нуждите му? А и Електората препуска с каруците си през 21-ви век в Европа, а тягата изпуска разни миризливи неща на асфалта където го има де, с мълчаливото одобрение на "специалистите" от общината. Позорно е Каубоци.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливата кметица и цялата и шайка от пейзаньори разсипа София!! Кражби, презастрояване, Миганизация, расипия, некачествени ремонти на ремонти, на ремонти. Да, стана милионерка, краде и дава на Всевишния от Банкя, така има закрила. Улиците не се мият изобщо, колоездачните алеи, тази уникална простотия, още повече задръстъха града. Вижте и екипа, Крусев, Селинджър от Червен бряг, оправя транспорта. Там по 2 каруци на час минават??? Смях и закачки е този мишок.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От новината научих че 4% са живяли в *** за да бъдат "много доволни" от чистотата в София. Или са роднини на Волфа, ддз
5
0
 
28
 
! Отговори
да бе да преди 5 години
Не е въпроса колко % чистят, а колко % мърсят! Ако всеки си ползва пепелника в колата и си хвърля *** в кофата, града ще е много по-чист. Докато има простаци ще има и свинщина.Общината взима достатъчно пари от данъци и т.н., да си върши работата!Аз не плащам данъци за да чистя на *** и пульо ***!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДзъА знаеш ли,че има държави в които хората или децата изминават километри,за да се запасят с вода за 1-2 дена?А има други държави в които водата е по-скъпа от петрола.И има трети държави,които всеки ден чакат водоноска с вода,не защото нямат реки или вода,а защото водата им е замърсена с *** и токсини.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШопоШопе,нашия окръжен град не получава толкова много средства,както София и е сто пъти по-чист от София,нито е с толкова олющени сгради.Въпрос на желание.Не делете хората!
2
19
 
13
 
! Отговори
Кореняк Софиянец преди 5 години
София е чист град. Все още най-чистия в България, а Витоша и Южния парк са белите дробове. Въздуха е кристален, особено сутрин рано и привечер. На който не му харесва нашия град прав му път към селата.
1
6
 
35
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Аз не си хвърлям *** на улицата и си го нося винаги докато не намеря кошче. Плащам данъци, част от които отиват за помощи. Та не мога да разбера, защо трябва да чистя аз при условие, че могат да го правят тези, на които им плащам социалните и тези коит мърсят.