Водата в София – кристална! КЕВР го твърди

От тръбите на столичани бликала една от най-чистите води
25
Водата в София – кристална! КЕВР го твърди
Снимка: Reuters, архив

И шефът на КЕВР Иван Иванов отрече думите на червения депутат Таско Ерменков, който предизвика сериозен скандал с твърдението си, че водата в София е отровена.

Още по темата

"Питейната вода в София е една от най-качествените не само в България, но и между столиците в Европейския съюз", увери той.

Иванов допълни, че столичани не бива да имат абсолютно никакви притеснения по отношение на качеството на водата.

След поста в социалните мрежи на Ерменков, който взриви обществото, председателят на регулатора е поискал незабавно от "Софийска вода" да информира комисията за резултатите от измерването на качеството на питейната вода за град София.

В отговор Иванов е получил категорично изявление, че никъде няма какъвто и да било проблем с качеството на питейната вода в столицата, като в доказателство на това е получил от изпълнителния директор на дружеството Арно Валто данните от всичките над 50 измервателни контролни точки.

Освен това чрез сайта на "Софийска вода" всеки гражданин може на специална интерактивна карта да провери данните на всичките показатели, по които се определя качеството на питейната вода.

Иван Иванов категорично заяви, че човекът, който е подал на Таско Ерменков сведенията, че има проблем с качеството на питейната вода в София, е "един злонамерен лъжец" и не трябва на основа на слухове да бъде стресирано населението на София и на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
-- преди 5 години
Оф, като чета глупостите на коментиращите... Водата в София, освен по времето на Янчулевата криза, е сред топ 10 по качество не само в Евросъюза, а в света. Аман от мрънкачи и мизерници...
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 2 седмици насам водата в София мирише. Как ще обясните тоа?
17
0
 
8
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
А какво казва КЕВР за канализацията? Знае ли, че в Модерно предградие отходните води текат върху водопровода, които аварира 2-3 пъти седмично. Това ако не е кристална вода!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софийската вода има вкус на гнус.Продават ни кисели краставици.Който е отвратен от вкуса й смята,че цената от 2,40лв. за кубик за безобразна да сложи(+),другите -
15
1
 
9
 
! Отговори
ЧИСТА преди 5 години
НО НЕ СЕ ПИЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СОФИЯНЦИ..ЗАЩО ЛИ...
14
1
 
6
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Както казва Сула, в софийската вода съдържанието на водород е два пъти повече от кислорода.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мой роднини напълниха новия си басейн със Софийска вода миналата година...защото вярваха, че е кристално чиста....в резултат на което още на другия ден имаше дебел пласт кафеникава отайка...вече бях почнала да пия вода само от пречистваща кана...вода от чешмата сега не мога да я преглътна, поради силния аромат на блато.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък кристална. По същия начин други ни лъжат,че в салатите нямало нитрати,че ядем качествени храни и най-голямата лъжа за това,че ако даден колбас е стара планина не значи че качеството на месото е добро а че е направено по правилна рецепта
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога КЕВР имат лаборатория за анализ? Стига с тези партийни припеви? Кога ще чуем кога, колко проби и откъде са взети и анализирани? Наистина надминахте комунистите! Има си наука, органи и технологии за тези неща! Нека да ви вярват герберите на приказките, но за останалите - ИСТИНАТА!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От година на година водата в София става все по ужасна на вкус, а не би трябвало да се усеща такъв ако е чиста, както се твърди.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с органичните вещества как е положението?И защо в Народното събрание пият само бутилирана вода?
8
10
 
9
 
! Отговори
По целия свят преди 5 години
се продават кани за пречистване на вода, има и други методи- чрез замразяване и размразяване , но случаят ЕРМЕНКОВ е "застъпване на дежурство" за ОКЛЕПВАНЕ на всичко, което направи правителството на Борисов: и това е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ.Сигурно и ПРЕЗИДЕНТСТВОТО е възмутено: не бъркам с "възхитено".Ерменков не може да бъде народен представител; КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА?
7
6
 
18
 
! Отговори
'Се 1 ме нема преди 5 години
Едно време комунистите казаха, че вятърът духнал в обратна посока радиационния облак от Чернобил и нямало страшно...Днес 90% от герберастията са комунисти.. бивши или потомствени.. КЕВР са ду.хачи на ГЕРБ.. Вервайте им!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само малко има вкус на метал и мирише на блато понякога ,но иначе ВЕРВАМЕ.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чистотата на питейната вода е проблемза целият свят и ще се задълбочава.Слава богу в София водата може да се пие без проблем ,за разлика от много други европейски градове.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя водата чиста, ама до жилищните сгради. Щом влезе по ръждивите тръбопроводи... язък за пречистването.
3
0
 
21
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Софийската вода вече не е с това високо качество както през 60-те и 70-те години на миналия век, защото е хлорирана. Освен това няма истински чиста вода, ако тя минава през тръби и е от водоеми. Чистата вода е само изворната.
2
10
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
По глупаво нещо не можа ли да напишеш.?Ти от барата ли пиеш вода?Боже !!!
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Също според КЕВР синята вода в Софийската бара не е замърсена! Аз на КЕВР ли да вярвам или на очите си?