Таксиджиите с ново искане: Километър пробег – 1 лев!

По закон още тази седмица СОС може да го разреши
29 май 2018 08:40,
66

Близо 1 лев да е цената на километър пробег, настояват таксиметровите компании.

По закон, повишаването на тарифата може да бъде одобрено от Столичния общински съвет още тази седмица. Ако цените не се актуализират, шофьорите на таксита ще излязат на протест, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Въпреки заканите на таксиметрови компании за протести, Столичната община не се чувства длъжна да определя цените на услугите им. Тъй като по този начин ще поеме негативите от поскъпването на таксиметровите услуги.

Качеството на услугите ще се подобри, ако цената на услугите се увеличи, обещават от таксиметровия бранш, чрез кодекс.

До 1 лев и 10 стотинки може да достигне нощната тарифа на таксиметровите шофьори. Дневната ще е малко под левче – 96 стотинки.

До момента по-малките таксиметрови компании настояват за увеличението на цената, докато по-големите фирми са доволни и от сегашните цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
9
 
! Отговори
читател преди 5 години
Таксито-левче,а обществената тоалетна -50 стотинки. Няма логика!!!
56
2
 
12
 
! Отговори
читател преди 5 години
Ако това увеличение отиде за да се къпят постоянно, аз съм съгласен...
55
3
 
14
 
! Отговори
Nat преди 5 години
Тия не се спряха да искат, бензина им скъп, нафтата им скъпа всимките щапат на газ и метан. Пълно безобразие.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
39Алллл, да станем НИЕ ТАКСИТА, квото и да значи това. Майната им на докторите, адвокатите, учителите... важнуту е да сми такситъ.Станете вие хора вместо това. Маймуни нагли.
53
3
 
24
 
! Отговори
Хммм преди 5 години
До РеалистПриятелю, и аз пия, и аз обичам да се прибирам с такси, но цената им дори сега е прекалено висока. Живея в кв. Изток, а когато излизам в центъра - в 80% от случаите ми отказват, че им било близко, а в другите 20% ми искат 8-10 лв, за да ме закарат - това редно ли е според теб, предвид че разстоянието е не повече от 3-4км? Да не споменаваме как си закръглят сметките без твоето съгласие. На какво отгоре искат да си вдигнат цената?
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Не благодаря, ние учим и не сме......
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистЗа услугата Drink and drive не си ли чувал.Майната им на тия, ползвам Spark, съветвам ви да правите същото, вместо да пълните джобовете на утайката на нацията. Не знам коя професия в българия е най-жалката : бакшиш, полицай или контрольор.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително лъжливи и нагли обирджии! Има 2-3 читави фирми с подбрани шофьори, останалите са сбирщина от всякакви видове - пъпчиви 20 годишни, съмнителни типове, роми, и такива с излъчване на рецидивисти, глухи пенсионери и смръдливци!
49
2
 
23
 
! Отговори
Хари преди 5 години
и на какво основание да се вдига цената - почти всички са на газ/метан - градски пробег = 1лв за 10км!?!? пресен пример - пътувам с приятел сърбин от Ст.Град до Гео Милев - говорим си на английски - екстра жертви - завъртя ни през младост и след това по цариградско през румънското! сметка 20лв - при въпрос от моя страна на български дали му стигат 6-7лв стана скандала но се примири и си тръгна
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез не спряха да реват за повече кинти! Истината е, че 99 % от бакшишите ги мързи. Неведнъж са отказвали да ме качат, щото "току що си взех кафенце", 'не съм в тая посока"(!?!?!), "ааа,чуек, мн малко разстоянието, *** ако дадеш двойно стаа" и т.н. Имам познат таксиметров шофьор, човекът вади средно по 100/120 лв на ден! Но става рано сутрин и се прибира надвечер...
47
15
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Добре, не ползвате таксита..Как се прибирате вкъщи, след като излезете в петък или събота вечер?Пиете алкохол и шофирате?Похвално!Аз пък ползвам такси всяка седмица - по-добре да се забавлявам спокойно, да пийна няколко питиета, да дам 7-8 лева за такси и да се прибера като бял човек!
46
2
 
12
 
! Отговори
az преди 5 години
Нещо не разбрах, какъв е тоя кодекс, дето като повишат цените щял да подобри услугите?
45
6
 
12
 
! Отговори
Мен преди 5 години
***, ние искаме юбер и лифт. Таксиджииската услуга няма място в 21-ви век. Всеки може да кара кола, не е далеч и времето когато колите ще се движат сами.
44
3
 
7
 
! Отговори
Окей преди 5 години
При по ниски цени остава повече бъкшиш!
43
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравяваш, питаш колко ще струва и ако те устройва ползваш! Какво толкова коментирате? Вие що не натоварите весела компания примерно в Слатина и да я занесете в Западен парк за 30 стотинки?
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И 5 лв да го направят НИЩО няма да се подобри в обслужването. Читавите ще си ги има, амана техен гръб ще са и отвратителните.
41
1
 
23
 
! Отговори
Явор преди 5 години
Не може да се вдигне особено нивото на услугата, ако не се сменят самите шофьори. С текущите кадри няма как да се получи.
40
4
 
10
 
! Отговори
Копърка преди 5 години
Я ги чакам на летището да ги одера.
39
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сте 4 човека и трябва да смените 2 линии става 8.1,60 - 12,80, по маршрут, който с такси ще е 5-6 лева.
38
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами станете Вие таксита и возете без пари!