Таксиджиите с ново искане: Километър пробег – 1 лев!

По закон още тази седмица СОС може да го разреши
29 май 2018 08:40,
66

Близо 1 лев да е цената на километър пробег, настояват таксиметровите компании.

По закон, повишаването на тарифата може да бъде одобрено от Столичния общински съвет още тази седмица. Ако цените не се актуализират, шофьорите на таксита ще излязат на протест, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Въпреки заканите на таксиметрови компании за протести, Столичната община не се чувства длъжна да определя цените на услугите им. Тъй като по този начин ще поеме негативите от поскъпването на таксиметровите услуги.

Качеството на услугите ще се подобри, ако цената на услугите се увеличи, обещават от таксиметровия бранш, чрез кодекс.

До 1 лев и 10 стотинки може да достигне нощната тарифа на таксиметровите шофьори. Дневната ще е малко под левче – 96 стотинки.

До момента по-малките таксиметрови компании настояват за увеличението на цената, докато по-големите фирми са доволни и от сегашните цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
28
 
! Отговори
Angelhell преди 5 години
На това му се вика "пазарна икономика" държавата да ти определи минимални цени, на които да работиш!!!Чудесен начин да няма конкуренция на пазара и да страда потребителя. Ако и този път им клекнат, определено жълтите заслужават бойкот. Три фирми да диктуват условията за всички. Благодарение на тези мошеници няма UBER в България. Публична тайна е, че трите големи фирми им скроиха шапка. И понеже са на нашите хора, отсъдиха в тяхна полза.
36
8
 
25
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Аз на такси съм се качвал за последно преди 10 години! А за напред нямам и намерение да се качвам! Не ми дреме за тая мошеническа миризлива таксиджийска мафия какво щяла да иска!
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма такова нещо някакви малки новоизлюпени фирмички явно бивши копърки искат увеличение а големите като ОК И 9128 и други не искат .
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъдени престъпнижци излизат от затвора и стават бакшиши. Какво повече има да коментираме тоя тип "услуги".
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, защо не и 2лв за км??А, ако качиш пътник от летището, направо 10лв/км.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искане има, даване няма! Вдигате цените, намалят пациентите. Пазарът е безмилостен.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз на бакшиш пари не съм давал, откакто ми отказаха да ме превозят, защото разстоянието било много късо под 3 километра примерно. Нека да го направят и 2 лева ако искат, само не знам кой ще им се вози по долнопробните такситата тогава ?
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩО 1, НАПРАВО 2 ЛВ! И ПОСЛЕ ПИТАЙТЕ КЪДЕ АКАТ ГЛАДНИТЕ. КАТО ВДИГНЕТЕ ЦЕНАТА, НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ,Ч Е НЯКОИ ОТ ВАС ЩЕ ОТПАДНАТ? ТОВА ЛИ ИСКАТЕ/
29
3
 
21
 
! Отговори
бг преди 5 години
Преди да станат масови автомобилите ,хората са се возели на файтони.Файтонджиите са били най-презряното и просташко племе.Сегашните файтонджии са таксиджиите или т.н бакшиши. Откога те ще ни казват какво да правим и как.Да си вдигат цените ,без да занимават общината ,да видим ще има ли какво да ядат.
28
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С коли на по 10+ години, ***, пушещи и вечно недоволни шофьори - това са масата таксиджии. От 15 пъти возене в такси през миналото лято само един си беше пуснал климатика, останалите бяха миз-ерници. Сигурен съм, че точно тези ми-зер-ници искат увеличение и ще продължават да си карат по същия начин и нищо няма да се промени за пътниците. Те просто искат да си увеличат печалбата, нищо повече.
27
1
 
25
 
! Отговори
Ивчо преди 5 години
който е от софия ще ме разбере, от пиацата на Витошка под НДК до Пирогов, 10 кинта, как ви се струва, по който от трите възможни вариянта да минеш.....докато самите те не се орочистят от мър.шата в бранша да не ми излизат с никакви претенции. И не ми говорете за пазарна икономика....
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, ама когато някой оперира с по-ниски цени, айде без протести, задръствания и заплахи.Помня, как пред 2-3 години, едни хора публично крещяха "Ша та заколя" и "Ща та убия", пред една варненска компания, в присъствието на камери. Доколкото помня, това се наказва с лишаване от свобода до три години..И върнете убера. Там, ако някой беше вмирисанл, пушеше в колата и фънеше Хасан-Масан, да седмица-две, нямаше клиенти за него.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като въведат еврото, тия ка.уни ще го направят по 1 евро на километър веднага.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен (14)Ходенето в Гърция на почивка не е критерий. По-близо е (особено за югозападна България), по-евтино излиза (е, зависи къде отсядаш), по-чисто е и мнооого по-спокойно. Няма да случаш чалгия на всеки метър и посред нощите
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой ви пречи да си вдигнете тарифата? Само че ако не сте всички фирми ще си загубите клиентите. Затуй ли рИвете?
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да направят тарифата 10 лв. на километър. Така съвсем ще спрем да им се возим в миризливите таралясници, ще изпукат от глад, и най-накрая това долно бакшишко племе ще се затрие веднъж завинаги.
21
2
 
15
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Няма пък! Обирджий пладнешки! Ще се кара велосипед и тва е. Хем по-добре за здравето и холестерола! :)
20
4
 
33
 
! Отговори
българинa преди 5 години
Нека стане 1 лев , но при условие , че карате нови коли , не лъжете , къпете се всеки ден , не пушите вътре и поддържате изрядна чистота !!!!!!!
19
4
 
39
 
! Отговори
Бакшиши преди 5 години
Да не се приема за безпочвен хейт, ама вие сте БАКШИШИ ! Вие мамите хората непрекъснато, не спазвате правилата за движение по пътищата, а сте "професионални шофьори" Обратните ви завои на двойна непрекъсната линия костват живота на не един и двама. Колите ви смърдят, вие смърдите, колите ви са разбити, вашата психика е нестабилна.... мога да продължа до утре - аргументирано при това. В заключение : не заслужавате и половината на парите, за които ревете.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко е 5лв за 100м.Ми се струва,че е Справедливо