Хаос в "Младост" – работите вървят на зле! А сега накъде?

Гердижов се чуди как да продължат общинските проекти там
Обновена: 30 май 2018 20:36 | 30 май 2018 17:15, Камелия Цветанова
64
Хаос в "Младост" – работите вървят на зле! А сега накъде?
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков свика разширен правен съвет заради кризата с район "Младост".

Според него хаосът, сътворен от кметския екип в района не само продължава, но се задълбочава.

"Ситуацията е тревожна. Тотален безпорядък, сътворен след каскада от административни актове, които се създавани на най-вероятни места и по най-невероятни пътища стигат до кметството в района, коментира Герджиков.

Така че той е свикал общинарите и експертите, за да изяснят ситуацията и да преценят как СОС може да влезе в ролята си, за да предотврати административния вакум и безпорядъка в района и да продължат да се реализират проектите на територията на "Младост".

До кризата се стигна, след като районният  кмет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани с подкуп в средата на април.

От ареста кметът си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола.

Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет.

Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на "Младост" бе арх. Русев.

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск.

В крайна сметка специализирания съд реши тя да бъде временно отстранена от поста, но Иванчева обжалва и ще се яви пред апелативния спецсъд, където на втора инстанция ще се решава съдбата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванчева твърди че на посочените три дати не е била на местата посочени от прокуратурата и там има видеокамери. Кога най-накрая ще се проверят тия видеокамери и да освобождават жената, нахалНО ОПЛЮВАЩИ Я ЖУРНАЛИСТИ ПО ПОРЪЧКА?
30
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 5 години
До АнонименНе хаос,огромен хаос има.Какви са тези служители???Издават у-ие за наследници на някого такова,каквото им поиска,нищо, че съдържа неверни данни отн.родствени връзки?!?!?! Питам: защо?
29
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо от обществото се премълчават така мечтаните доказателства? Ясно е защо! Защо я карат да декларира мълчание? Пак е ясно защо?
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в АРЕСТА Е ТАЗИ ОТ ИНИЦИАТИВНИЯ КОМЕТЕТ НА ХОРАТА. оСТАНАЛИТЕ ОТ ПРАВИЛНАТА ВЛАСТ ПАРТИЙНАТА СА НА СВОБОДА. Влияят си на свидетели, правят всичко в което обвиняват Иванчева.
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИНОВНА Е ! НО ДА Я ДЪРЖАТ В АРЕСТА Е ПРОСТАЩИНА! И ТОВА ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ПУСНАХА ОБЩИНАРКАТА ВЗЕЛА 10 ХИЛЯДИ ЛЕВА ПОДКУП И ТЯ Е ПОД ГАРАНЦИЯ ПУСНАТА!!! НО ТЯ БЕШЕ ОТ ГЕРБ!
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъндъква е некадърна да се справи,.
25
1
 
46
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Държавата цирк. Останаха само разбойниците, крадците, дрогаджийте и пенсионерите. Продължават да правят всички на маймуни и имало хоас разбираш ли.Майка ми на 65 ми разправяше онзи ден че неиздържала вече в това блато БГ и искала да имигрира. Смятай народе, жена на 65г с 200лв пенсия а медийте пълно с корумпирани гамени с мерцедеси и заграбени земи по морето, хотели и фирми на фиктивни лица колкото искаш, никой не плаща данъци, държавата блее като заспала овца че е по лесно.Държава цирк.
24
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало институцията пуснете жената и пак си я следете.тя си е свикнала. А бизнесмевна, и стройтел и инвеститор какво строй?
23
0
 
21
 
! Отговори
Son преди 5 години
Ако сме 30.05 как делото ще се гледа на 29.05???? Догодина ли???
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В институциите гаф след гаф.То не беха крадливи, лекари, арендатори, катаджии, но за тия се казва тук там. За много останали в сенка нищо.
21
5
 
27
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Къде са явно и прикрито очернящите материали на медиите срещу гн Добрия, г-н Стакето Трънски, г-н Московов, г-н Стоян Тонев, г-н Коле Ненчев и другите подсъдими и под съмнения. Само Иванчева ли е медийно поръчана... Гласувам за нея за кмет на София или за който посочи. Изберем ли го никога няма да вземе подкуп, като знае че сто юнака го дебнат денонощно. :-
20
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герджика му се пече яко, проектите трябва да вървят щото като не вървят проектите не вървят и рушветите, а в СОС от тях живят.
19
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ареста е един цирк и всичко е скалъпено. Отговорност за ареста не но си никой, гаврата отнася кметицата
18
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Героично 6 месеца са се мъчили да и дадат "силно" искания подкуп, накрая той се оказва подметнат в колата и служебна, и не е пипан от нея. Прокуратурата да си провери версиите на свидетелите и дали не са тип от село родно Кошарево. Там има всякакви удобни свидетели.
17
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандално - защо са карали Иванчева да подписва декларация че няма да разказва на медиите за делото. Нека ако има и един неподкупен журналист и несервилен да види такава декларация някой по друго дело каран ли е да подписва. Много уникално това дело. Даиджиите с роднини по високите етажи са на свобода. Съдът казва че детето е Батман и е торпилирало трънскокметския брониран джип. И е виновно че си е спукало слезка и черен дроб.
16
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пРАВЕЛНО БЕ КОМЕНТИРАЛ НЯКОЙ, ЧЕ СЛЕД КАТО 6 МЕСЕЦА СТО ДУШИ СА Я СЛЕДИЛИ И ТЯ Е ВЗЕЛА САМО ЕДИН ПОДКУП ПРИ ТОВА ДОСТА СЪМНИТЕЛНО ГО Е ВЗЕЛА С ВЪРХА НА НОСА СИ И С ОПАКОТО НА КУТРЕТО СИ, ТО НАЙ-ВЕРОЯТНО ТЯ Е СРЕД НАЙ-НЕПОДКУПНИТЕ КМЕТОВЕ НА СТРАНАТА. АКО БЯХА СЛЕДЕНИ ТИЯ КМЕТОВЕ ДЕТО ОТЯВЛЕНО СИ КУПИХА ИЗБОРИТЕ ТИЯ ХОРА ТРЯБВА ДА ИЗБИВАТ ИНВЕСТИЦИЯТА ЗА ИЗБИРАНЕТО СИ, ИВАНЧЕВА НЯМАШЕ ПАРИ ДА СИ КУПИ ИЗБОРИТЕ. Да се кандидатира за кмет на София и ще гласувам напълно осъзнато и убедено за нея.
15
7
 
30
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ОТНОВО ГЕРБЕРАСКИ ПРОСТОТИИ--КЪДЕ Е ГЕРБЕР-ТАМ Е ДАЛАВЕРАТА И ПРОСТАЩИНАТА--ПАРТИЯ НА РАЗРУХАТА....ВАНДАЛИТЕ НА БАЛКАНИТЕ,ХУНИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА....
14
3
 
20
 
! Отговори
... преди 5 години
До ЕчемикаБе колко ше е заслужена и колко ше е нагласена това даже и ти кат един виден подръжник на сегашните ни ОПРАВЯЩИ не можеш да знаеш! Но така като гледам засега май май и тия "спец" прокурорите се чудят от де и как да изсмучат от пръстите си нещо дето да е поне на 5-10% вярно по тоя случай! Еми да ти кажа некак си кат не ги можеш нещата еми нема как! Едно скалъпено нещо не можаха да направят кат хората даже! А и хляб и ножа е в тях! Представиси какви "умници" са! Ум да ти зайде!
13
14
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Ами Иванчева не назначи онова нейно протеже, олигоффрена Кърджилов. Да се оправя.
12
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво новината спестява. Какво се премълчава - арх Русев според Иванчева щеше да пусне всички стоежи на стройолигарсите и сие. Клисуров каза че няма да си цапа ръцете с тези проекти и даде оставка, а Русев арогантно каза че ще ги цапа. В последствие Иванчева като научава за желанието за цапане, уволнява човека когото е назначила в екипа и който работи срещу нея и политиката и срещу свръхстроителството. Вбесени от смелото и решение, което е законосъобразно, я отстраняват. А ТРЪНСКИЯ КМЕТ ГОГЛЕЗЯТ