Хаос в "Младост" – работите вървят на зле! А сега накъде?

Гердижов се чуди как да продължат общинските проекти там
Обновена: 30 май 2018 20:36 | 30 май 2018 17:15, Камелия Цветанова
64
Хаос в "Младост" – работите вървят на зле! А сега накъде?
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков свика разширен правен съвет заради кризата с район "Младост".

Според него хаосът, сътворен от кметския екип в района не само продължава, но се задълбочава.

"Ситуацията е тревожна. Тотален безпорядък, сътворен след каскада от административни актове, които се създавани на най-вероятни места и по най-невероятни пътища стигат до кметството в района, коментира Герджиков.

Така че той е свикал общинарите и експертите, за да изяснят ситуацията и да преценят как СОС може да влезе в ролята си, за да предотврати административния вакум и безпорядъка в района и да продължат да се реализират проектите на територията на "Младост".

До кризата се стигна, след като районният  кмет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани с подкуп в средата на април.

От ареста кметът си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола.

Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет.

Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на "Младост" бе арх. Русев.

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск.

В крайна сметка специализирания съд реши тя да бъде временно отстранена от поста, но Иванчева обжалва и ще се яви пред апелативния спецсъд, където на втора инстанция ще се решава съдбата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде и кърлежът издуха супата, няма да е кмет. Честито на изнудвачката
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как като хванат някой в издънка веднага се появяват 10 човека да го защитават, да изискват доказателства и документи и да оспорват всичко. Този път показаха ареста по ТВ, имаше снимки клипове и пак сте с капаци на очите. Има съд за тази работа, когато излезе решение от последната инстанция това е окончателното, а не писаните коментари.Гепиха ли я докато изнудва, гепиха я. Резнаха главата на змията, така че да не вреди повече. Очакваме да се произнесе съда.
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастката мафия е силно осветлена и вече не може да краде на воля, въпреки че спретна компромат на Иванчева, която им пречеше и не искаше да се отчита на Суджука.
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като хванат някой в корупция, то пък се оказва, че има хиляди врътки за отскубване от Темида. Ко праим? Тръгнали сме на някъде, а не знаем на къде...
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя самата е мафиотка.
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква умница не е, не разбрахте ли, че всичко е постановка. Нагласиха я така, защото спира мафиотски проекти за милиони. Кой нормален ще се остави да бъде хванат по такъв балъшки начин и то с такива крупни суми..
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е няма как "спец" прокурорите да скалъпят смислено обвинение! Нали са лакеи на Вожда. Той по-умни от него не назначава. А като знаем той колко е умен, правете си изводите колко им е умствения багаж на тези така наречени "спец" прокурори!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега накъде?Накъде, накъде, някои към Сливенския, кърлежите уволнени, нов кмет и т.н.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умницата поискала да я пуснат от ареста, щото се била изпъпчила. Бива наглост, ама нейната няма граници. Да си знае, това я чака дълги години.
42
0
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Не съм от ГЕРБ.Имах предвид склонността на Кърджилов да предприема действия с цел себеизтъкване, без да го е грижа, че с неадекватните си действия въвлича в скандална ситуация институцията в която е назначен на работа. Също и истеричните му напъни да занимава най-високи инстанции в случаите, при които е решил, че не му е дадена възможност да се самоизтъкне. Беше поискал от СЕМ наказание за известна журналистка, защото не го е включила в ефир, за да се изкаже по въпрос,по който НЕ Е специалист!
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** събрахте ли пари за Марковски ?
40
2
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Уникална държава, уникални закони!
39
6
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
И кво, една "фризьорка" направи целия СОС на "щайги", сами да си говорят и да не знаят на къде да хванат.............. то и за тва си трябва талант.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво излиза? Не могат да намерят личност да замести арестуваната? Смешно!Искате ли телефонният ми номер?
37
8
 
8
 
! Отговори
румен преди 5 години
До АнонименИВАНЧЕВА ТВЪРДИ ЧЕНЕ Е БИЛА ТАМ..ВИЕ И ВЯРВАТЕ ..КАТО ***...АЗ ПЪК ТВЪРДЯ ЧЕ ВИЕ СТЕ ГЛУ..АК..И ТЪ..АК. И СЕ ПИТА КОЕ Е ИСТИНА...
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве какво прави скандално подалия си оставка в панически страх Бузолан Добрев и приятелката на Гинчето също спекла и подала оставка, Теменужчето? И двете оставке не са приети, сега явно доказват своята особена ценност за важда и учителя на българския Калинитет.
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Много странноЯ гербер обясни Кърджилов кой скандал от потулените създаде - скандалът ало Ваньо звънни ми на егнето, или пък Мишо Бирата - няма да го закачате, или пък суджук скандала или пък опраскването на съдия Владимира Янева, или пък скандалния заем от 16 милиарда ужким на ползу роду, кой бе ?
34
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо свободните медии не интервюират Иванчева. Някой страхува ли се от това което може да каже?
33
10
 
7
 
! Отговори
Много странно преди 5 години
И в целия този хаос за зам. кмет бе назначен скандалният Кърджилов - пиарчето, което бе изгонено от малкото институтче на БАН. Наложи се Председателят на БАН да се извинява на правителството заради глупостите на пиарчето.Никой не поиска обяснения от онова малко институтченце - как при тази бедност на БАН жертваха щатна бройка, за да си имат пиар?!Никой не попита кметицата на "Младост" как така взе за пиар момче, изгонено от БАН заради скандалите, които предизвика в качеството си на пиар?
32
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сЛЕД ОПЛЮВАНЕТО НА ПРЕЗЕДЕНТА, НАЙ-МНОГО *** ИМАТ ПОРЪЧКА ОТ ПАРТИЯТА НА ОЛИГАРХИЯТА ДА ПЛЮЯТ ПО иВАНЧЕВА.