Арестуваната за подкуп Иванчева: Няма такава държава!

Кметицата се оплака от хигиената в ареста, излезли й пъпки
Обновена: 31 май 2018 11:11 | 31 май 2018 11:09, Вера К. Александрова
89

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева, която бе арестувана с обвинение за подкуп в големи размери, се възмути от правосъдната система и държавата.

"Няма такава държава и няма такова правосъдие като нашето", каза тя преди началото на заседанието на Апелативния специализиран съд. Той трябва да гледа като втора инстанция отстраняването й от кметския пост в "Младост".

Тя вече бе отстранена на първа инстанция.

Пред журналистите в съда Иванчева обяви, че кмет на "Младост" трябва да бъде нейният пиар Петър Кърджилов, съобщи "Труд".

Още по темата

Днес Столичният общински съвет трябва да избере дали Кърджилов или заместникът й арх. Румен Русев да поеме кметските правомощия в района.

Иванчева припомни, че е подписала от ареста заповедта за освобождаването на Русев и ако някой има нещо против, да я оспорва в административния съд, който може да я отмени. "Кърджилов е най-близък до нашите идеи за зелен "Младост", заяви Иванчева.

Именно заради подписването на уволнения и назначения от ареста прокуратурата поиска отстраняването на Иванчева от кметския пост.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова отрекоха обвиненията, че са бавили строеж на улици в "Младост". За това ги разкритикува тази сутрин председателят на столичния общински съвет Елен Герджиков пред bTV.

Петрова обясни, че проектът за тези улици е от 2015 г., но още тогава осите не са били направени от кадастъра, където се бавили осем месеца, а всеки ден от общината ходили да проверяват дали са готови.

Иванчева се оплака пред журналистите, че заради лошата хигиена в ареста са й излезли пъпки.

Съдът даде час и половина на кметицата на "Младост" и нейната заместничка да се запознаят с новопостъпили явни и секретни материали по делото, което се води срещу тях за подкуп.


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Леле, тая няма спирка - искаше явно Кърджилов да й е бухалката от ареста, да плаши всички свидетели срещу нея, та когато дойде момент да дадат показания пред съда, да откажат да свидетелстват. На всички защитници - знаете ли как работи бюджетният механизъм? Ако идиота Кърджилов беше станал кмет и програмата на район Младост останеше неизпълнена, а бюджетът - неусвоен, за 2019 щяха да отрежат бюджета и Младост да заприлича още повече на гето - на такова е заприличал вследствие вашата убавица...
81
2
 
0
 
! Отговори
гост преди 9 месеца
абе умници кои слага 56 хилки в багажника а не в джоба
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

От една СРС се научихме, дето не познаваха грласа на ББ от прокуратурата, че глав прока ТИ СИ ГО ИЗБРА. Хайде сега промяна на Конституцията и за да се гарантира разделението на властите главния да се избира на преки избори от народа та Иванчева да им процес, необвързан с институции в колизия с конституционните гаранции за разделение на властите в страната.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво става с далите оставки Теменужки и Делянчета, ангелски крила ли им поникнаха, че да се свети името им медиите не ги споменават даже, а преди това беше едно градене на рейтинг... Само Иванчева та Иванчева. Тя ли яде суджуци, тя ли дава на Гинка Чез, тя ли ...ааааа!?
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая май още е осъзнала че ще лежи в затвора. Напомня ми за един случай преди време дето бяха арестували прословутия Перата че се сбил в някакво заведение и той даваше интервюта после как това било политическа поръчка. И тука така - хванали я на калъп с бая пари като предварително я записали как си ги иска и се пазари и сега съдебната система и е виновна.
77
3
 
1
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 9 месеца
Паниката и страха на гербавите от Иванчева са огромни. Впрегнато е всичко - лафкомедии, тролове, прокурорски гербав екип, Русевци, Герджици, всичко е на амбразурата. Абе ей кога ще допуснете малкото свободни медии да вземат интервю от жената? Давайте ги най-накрая тия велики доказателства срещу нея дето ги нямате затова ги криете да се види голотията.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иванчева за всичко което каза се оказа права. Общинския съвет след като не се посвени да назначи за временен кмет незаместник, а уволнен от Иванчева, при това именно заради тава прокуратурата я отстранява че го е уволнила е показателно, че едни и същи юридически факти се тълкуват както дявола евонгелието и все във вреда на Иванчева - хем за да я отстранят го е уволнила, хем за да го назначат Русевия Строител не го е уволнила. Страсбург все повече ги зове. Следв глав прок дано ТОЙ не си го избере
75
1
 
8
 
! Отговори
Anjelika преди 9 месеца
Вярно, няма такава държава, как можа СОС да остави близо две години на една некомпетентна, проста и злобна женица да се гаври с администрацията на втория по големина район в София. Как никой не й потърси сметка за всичките забатачени преписки и некомпетентното управление на района. Защо още й дават възможност да твори все по-големи глупости? Защо толкова настоява Кърджилов да е кмет, може би да й "замита следите" или да изпълнява поети от нея обещания?
74
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пуснете жената...тъпаци.
73
1
 
7
 
! Отговори
Харпун преди 9 месеца
И тая е бъркала в кацата бе, ама има такива които барат много по на дълбоко и са я изритали от левъла.
72
6
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 9 месеца
До Анонимен 53 Ако не беше взела подкуп,кметицата щеше да си пикае в кметството.
71
3
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 9 месеца
Наистина няма такава държава,щом като Иванчева е все още е кмет на район Младост,а вече е и
збран друг кмет. Новия кмет трябва да се избира от районния съвет на Младост,а не от общинския съвет на София. Как Фандъкова беше казала,че не й е в правомощията да отстранява районен кмет,а имат право да назначават нов кмет?
70
5
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 9 месеца
Интуицията ми подсказва,че кметицата е натопена,пред вид поведението и.Ако има солидни доказателства срещу нея,на момента да и дадат главна роля в някой сериал.
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те и комшията викаше на Гърците че друг му е сложил 100грама дрога в колата ама нейсе гърците го пратиха за 10г в Солунския зандан лежа 4 г и останалите си ги плати но няма право да влиза в Гърция инак ако влезе ще го бутнат да си ги долежи.Та и тая Иванчева много верска ама няма кой да ти сложи 56хилки евро и после да викаш невинен си тоя е игран доста и не върви
68
7
 
8
 
! Отговори
Вало преди 9 месеца
До Анонимен

Цирка е изкуство, достойно за уважение. Действията спрямо Иванчева са ПОЗОР за властите в територията България. На всички им стана ясно дебелоочието на шайката. Ще стане нещо като с КТБ. Размотаване до безкрайност, гледат да изтече давностен срок.
67
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя пъпките си ги имаше още при задържането
66
15
 
14
 
! Отговори
Валтет преди 9 месеца
До Анонимен, а е отиди да оближеш на Иванчева пъпките мой човек, лайнолизец от младост, защитава тази гнусна кметица
65
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много си е права, защото на всяка крачка искат строежи и тем подобни...събарят строят , и то какви? ей такива които мислят , че светът е техен. И аз да съм така ще постъпя....но направената сцена , е фалшива.....
Не ги е срам...
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 62
Като ти чета езика на изразяване "простакеса" и "слива" и ми става ясно ти що за човек си и мнението ти не тежи.
63
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не се чопли толкова, как няма да и излязат пъпки и подпухне още повече. Какво очаква, петзвезден хотел ли?