Кърджилов не успя, Русев поема "Младост", временно!

Архитектът поема столичния район от 4 юни, понеделник
31 май 2018 12:23,
31

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Архитект Румен Русев ще е временен кмет на столичния район "Младост", реши Столичният общински съвет.

Първото предложение на поста да бъде назначен Петър Кърджилов не събра нужните гласове.

За него само един гласува "за", "против" бяха 12, а с "въздържал се" гласуваха 38 съветници.

За избора на Русев гласовете бяха: 33 "за" и 19 "въздържал се". Така Русев ще поеме постът от 4 юни.

Още по темата

"ГЕРБ не подкрепя нито един от зам.-кметовете на г-жа Иванчева. Но заради отговорността на хората от район "Младост" и администрацията част от нас подкрепиха искането на БСП, ВМРО и "Нормална държава" за избора на арх. Русев", коментира пред "24 часа" шефът на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.

До кризата в района се стигна, след като районният кмет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани с подкуп в средата на април.

От ареста кметът си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола.

Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет.

Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на "Младост" бе арх. Русев.

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск.

В крайна сметка специализирания съд реши тя да бъде временно отстранена от поста, но Иванчева обжалва и ще се яви пред апелативния спецсъд, където на втора инстанция ще се решава съдбата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Осведмен преди 5 години
До До Истина е /1/Този дребен младеж Кържилов е тревоман и пиянде. въобще не мога да си представя, че такъв, като него ще влезне в политиката. Що не го питат по колко тревки пушеше на ден още докато беше ученик???
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиите срещу гражданите в монолитен блок
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП за пореден път се показа че е партия на олигархията и е в завера с герб
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПредполагам че си *** на гражданете за антиевропейско съсипване на БългарияВсеки кмет има право да си избира екипа и да го променя, Иванчева не е с влязла в сила присъда, маха Русев, който с изказването си че ще си цапа ръцете урони престижа на общината. Слага Кърджилав а СОС противозаконно назначава Русев. Беззаконие на макс.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кърджилов е изключително неадекватен, безкрайно нагъл и некоректен тип. Досега нито една истина не е казал по всичките тв дето обиколи ръси само глупости и лъжи. Предполагам, че Иванчева настоява той да я замества защото трябва да се заметат малко следи и да се изпълнят поети ангажименти!
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали въпросния архитект не се трудил и дали няма да се труди в условия на конфликт на интереси...
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интелигентните хора бягат, защото не могат да се впишат в тази гнусна мафиотска среда, където малкото свестни хора се сплашват, очернят и изхърлят от властта с всякакви мръсни средства и постановки и на тяхно място се поставят пионки, които ще изпълняват нарежданията на управляващи оплели се с мафиотските структури. Ей я и поредната пионка Русев.
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е сложиха го Русев на стола на Иванчева, нали това беше целта на цялата постановка с подкупа. Най-после си сложиха техния човек дето ще слушка. Бальшой театър!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а картофелия на какво мнение е
20
8
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Точно това поражда много въпроси. Явно някой го е назначил за пиарче там, за да защитава точно тази! И тя му се отплаща, иска да го направи временен кмет. Чии ли хора са тези двамата, дето така яростно се бранят един друг?Показателно е и това, че момчето е било пиар в малък, но много силно компрометиран институт на БАН, където вечно смърди на интриги и периодично вътрешните им конфликти се появяват и в медиите. Нямат пари, а назначават пиар! Кому ли са направили услуга,взимайки точно Кърджилов?
19
9
 
9
 
! Отговори
Грюгер преди 5 години
Столична община сготви кмет Иванчева... съда не я отстрани от длъжност, но Русев и седна в стола, защо ли?
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито, Младост - Манхатън...
17
2
 
10
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Квартал Младост нямат ли си свой съвет,който да избере кмета,а трябва съвета на общината да решават този въпрос?
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това назначение означава само едно - да се очакват скоро нови протести в Младост срещу застрояването!
15
2
 
9
 
! Отговори
До Истина е /1/ преди 5 години
Кърджилов има докторска степен, темата на дисертацията му е свързана с отразяването на някакъв тип събития в медиите. Затова има логика в това да работи като пиар. Но характерът му не е подходящ да представя в медийното пространство някого. Прекалено конфликтен, прави дрязги, без да се замисли, че от позициите на пиар не презентира себе си, а някаква институция, която му плаща за това.Но е чудно, изгонен отнякъде като провалил се пиар и веднага след това го назначават пак на длъжност пиар!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, мамичката-шлосер цура цачева ще ви я направи реформата.
13
4
 
9
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Гроб става все по голяма партия, и като такава все повече гърла трябва да се хранят. А парите за строежите вече са взети.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вземе да освободи всички неграмотни протежета на корумпираната кметица, начело с Кърджилов.
11
5
 
7
 
! Отговори
Шперплат преди 5 години
Днес кмет Иванчева не е отстрянена от длъжност, тя е кмет на Младост...Русев мъж ли е да седне в стола на кмет Иванчева?
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не пише, че един САНТИметър от ремонта на Граф Игнатиев ще струва 753 лв.Златни релси ли ще слагат и Картофелия Фандъкова лично ли ще кара трамвая ?