В община "Младост" ври и кипи, ще потръгне ли с новия кмет?

Общинари твърдо зад заместника на Иванчева - Румен Русев
1 юни 2018 09:17, Петя Славова
25

4642 гледания   |  Още видео
След корупционния скандал с Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, от вчера проветривият стол на кмета на столичния квартал "Младост" се заема временно от арх. Румен Русев. Столичният общински съвет го предпочете пред Петър Кърджилов, за когото лобира от ареста Иванчева.

Секретарят по сигурността в общината в "Младост" Николай Христов е категорично доволен от назначението на арх. Русев за кмет.

Още по темата

"СОС взе изключително важно и правилно решение. Проблемът в "Младост" беше свързан с установяването на нормално подготвено ръководство. В лицето на арх. Русев виждаме точно такъв човек", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Петър Кърджилов е направил опит да подмени легитимното ръководство на общината. Николай Христов подчерта, че категорично застава срещу Кърджилов.

Той посочи още, че в даден момент Десислава Иванчева се е изолирала от общината и е започнала да работи паралелно. Не се водеше диалог, прекъсна се връзката, отбеляза Христов.

"От този момент, когато арх. Русев бъде назначен за кмет, нещата ще потръгнат както би трябвало. Той е човек с управленски характер, знае много добре проблемите и може да ги решава. Ние сме зад гърба му", каза Валентин Колев, който е главен специалист по младежките дейности и спорта в общината.

Според него с действията на Иванчева от съда умишлено се работи против общината в "Младост".

В ефира на "България сутрин" Христина Велчева от ГРАО изказа огромната си благодарност към общинските съветници, които по думите ѝ са подкрепили тяхната позиция.

Архитект Румен Русев сяда на кметския стол в "Младост" на 4 юни.

 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Значи, за кратко преди 9 месеца
Кърджиловчето беше зам.кмет, но веднага се е опитало да подмени легитимното ръководство?
Правилно пишат тук, че където отиде, сее скандали и чупи рекорда по тепегьозлък. Но все пак, как се е озовал в малко, но компрометирано институтче на БАН? Оттам вечно врещят за пари, а се оказва, че намират такива, когато трябва да настанят на щатна бройка неподходящ човек, който и да иска, не би могъл да си запълни там работното време с дейности, присъщи на пиар! Затова, не вярвайте на приказките от БАН !
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мълчаливото ше преизпълни петилетката за един месец, споко, но пък ше спе'сти от бюджета за косенето на тревата, такава вече няма да остане, а пък такива работи като конфликт на интереси и Т.н. На кой му дреме важното е бетона да тече
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вържи попа за да е мирно селото. Сега вече Младост ще се кротне, а общината ще заработи.

Тия двете получиха това, което са заслужили. Време е и Кърджилов да ги навести, вместо да пише свободни съчинения под новините.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно лъсна коалицията ва целия столичен общински съвет срещу гражданите на София. Нинова и твойте са в коалицията.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи и Иванчева е невинна за подкупа докато не я осъдят. Вместо при тия огромни доказателства които имали по техните думи вече да я съдят, те я отстраняват щото като уволнила Русев щяла да му повлияе да си промени показанията. Ако му е повлияла е още повече да свидителства срещу нея. Само че подкуп не се доказва с МНЕНИЯ на свидетели. Къде са """""доказателствата"""""???
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
адвокатът-на-иванчева-доказателствата-срещу-нея-са-безкрайно-недостатъчни
абсурдно е да е уволнила законно зама Русев а общинския съвет от всички партии да се обедини с бизнеса и да назначи незаконно уволнения Русев да я замества против волята и. Преди време Фандъкова каза че общината няма право да определя заместника а това трябва да прави Иванчева. Марковски казва няма доказателства и 9 месеца делото ще е на трупчета като нищо ново няма да се събере-.
18
5
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 9 месеца
тая е на правилното място!
Абсурдно е да си в ареста за корупция и да се разпореждаш административно в общината
17
0
 
6
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 9 месеца
Цирк ГЕРБ продължава, газейки по хората.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки психолог ще ви каже, че Иванчева е невинна с цялото и поведение го доказва. Русев се е свил като ... Поведението на разни Вапцаровци е също ясно на всеки психолог - хайде давайте Иванчева на детектор на лъжата и истината да излезе на яве пред чужди експерти и по телевизията. И я пускайте след това а кошаревските свидетели които са да си ходят в Кошарево.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Самият прокурор по делото каза, че има право да уволнява и назначава заместници докато не бъде остранена. Съдът няколко дни ще мисли да я отстрани или не.Следователно общинския съвет незаконно назначава човек който е уволнен а не е заместник кмет за кмет. За кмет може да бъде назначен само заместник кмет. Корнелио, снеми политическото си доверие от общенските съветници от БСП в общината те се доказаха като некомпетентни патерици на герб.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Започват да излизат наяве слугите на строителните фирми.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От цялата община Русев е изкарал да го хвалят трима души. Цирк бил подкрепян
12
6
 
6
 
! Отговори
saki преди 9 месеца
Прекалената привързаност и стремеж ,към държавна административна служба ,трябва обществено да се порицава и забранява. Остава усещането ,че не работиш в полза на народа си ,а просто искаш да го яхнеш, доиш и удряш с пръчка. Тази жена стана на люспи и пожълтя от яд , не че е арестувана, а от това че се опитват да я откъснат от поста и . Това е пристрастяване към властта.
11
5
 
13
 
! Отговори
Страсбург преди 9 месеца
Пречеше им на герберастите да крадат.
Затова й спретнаха компромата.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ся ша потръгне строителството в Младост. Имат бая хубави градинки и междублокови пространства. Мисля а си взема един-два апартамента в зеленина.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да питам гербава мафиотска, диктаторска власт - колко точно човека от Младост са гласували за Румен Русев, че го правите кмет???
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде, налазиха неграмотните протежета на корумпираната кметица да се защитават. Вън от общината всички новоназначени от Иванчева.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе тая на снимката много пъпчива и грозна бе, *** ужаса.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без Нов Народен съд за такива като Русев оправия няма да има!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи трима общинари са твърдо с Русев, а останалите сто и трима ще бъдат уволнени вероятно, пък и журналята нали трябваше винаги да дават различните гледни точки. Е по казуса Иванчева се тиражират само гледните точки срещу нея. Забранено и е да даде интервю пред медиите и тн. Борбата се води с всички средства позволени и не толкова срещу нея. Абе как са Сежуците, кметовете дето децата им блъскат жипрките, даяжиите с роднини главни секретари на министерства, защо и тях не ги мерите с тоя патос