Каруците – незаконни! Общината глобява, но глоби не събира

Решим ли е проблемът, коментира специалист пред Bulgaria ON AIR
5 юни 2018 11:30, Петя Славова
62

"Проблемът с каруците, които се движат необезпокоявано не само по столичните булеварди, а по пътищата в цялата страна, е отдавна. Те не са минали съответния преглед за техническа изправност, нямат номера, на практика са незаконни и създават множество предпоставки за пътнотранспортни произшествия", коментира в студиото на "България сутрин" общинският съветник от ВМРО Димитър Антов.

Още по темата

Повод за изказването му е случаят, при който след ПТП между кола и  кон се сбиха няколко души. Юмруци на пътя раздават трима роми - дядо, чичо и внуче. Мъжете са задържани за побоя над шофьора след инцидента с каруца на столичния бул. "Владимир Вазов". Вчера шефът на 5-то РПУ комисар Никола Василев обясни, че ремъкът на каруцата се е скъсал и конят се е отскубнал, а причината била, че каруцарят искал животното да се движи по-бързо.

След това конят се ударил в колата на шофьор, който потърсил обяснение и бил нападнат от 17-годишното внуче. На помощ се притекъл и дядо му, а минавайки оттам с такси, случката видял и чичото на тийнейджъра, който също се включил в мелето.

Тримата са задържани за 72 часа и са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда.

Антов допълни пред Bulgaria ON AIR, че вече е повдигал въпроса за каруците пред столичния кмет Йорданка Фандъкова, която обяснила, че за последните няколко години са били съставени 8 акта на подобни каруци, глобите от които и до днес не са събрани.

"От тези хора трудно можеш да вземеш пари. Те живеят без адресна регистрация, често е невъзможно да бъдат открити. Редно е обаче да се предприемат някакви мерки и правилата да се спазват от всички", категоричен бе Антов.

Съветникът на комисаря на ромите Христо Христов обаче не се съгласи с това и отбеляза, че по негово мнение видеото с боя, което се разпространи в социалните мрежи, не показвало цялата ситуация.

"Има много въпросителни. На първо място - защо клипът не започва от самото начало? Също така е мистерия защо конят се е изплашил и е тръгнал към колите...?", коментира той.

Според Христо Христов не ромите първи са нападнали шофьора на автомобила, а той е започнал физическа саморазправа с тях.

Вчера битият млад мъж разказа, че просто е поискал от мъжа от ромски произход да се опише щетата на автомобила, но вместо отговор е бил нападнат.

Предстои да бъдат прегледани записи от камерите на Столичната община и ако на тях се вижда, че и други са участвали в мелето, те също ще бъдат обвинени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто е, рецептата е от САЩ от Алабама: пали се гетото нощем от 4 посоки
40
0
 
5
 
! Отговори
:( преди 5 години
После да не се чуди някой, ако в тъмна доба тръгнат шпицкоманди, за да превъзпитават някои невъзпитани индивиди и дори цели махали.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами....... конфискасия....... нещо такова...... или пак се нарушава някое от безбройните права на ромовете
38
1
 
8
 
! Отговори
нема такава държава преди 5 години
Бият ,крадът и се шляйкат по улиците , взимат всички всевъзможни помощи и пенсии на гърба на прУстите българи ! На управниците им изнася ,щото те са им електората !-на влас са ,трупат пачки ,а че *** тегли -ми да тегли като е прУст и страхлив!
37
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До как става това: То не само пред "Пирогов", а и пред Външно министерство е пълно с каруци, дипломатическите коли спират и ги изчакват... Какво да правят горките дипломати, нали председателстваме ЕС?
36
0
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Всичко в нашата държава е така: приемат се закони, наредби и... после никой не ги спазва, няма санкции, няма контрол. За какво ни са тогава тези нормативни актове? Ромите живеели без адресни регистрации... А кой им позволява да живеят така? Някой общинар да е пострадал от това, че им разрешава?
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфискация на каруцата и коня, само така може да стане.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаде на запад няма да видите роми с каруци ако ще и да имат азиатци и още какви ли не наций! Това показва колко е зле България и че няма никакъв контрол над някои етноси от населението! Жалка картинка и обрулени граждани! Айде сега се подигравайте на запада че приемал еди какви си националности а нас българите ни побийват етносите без да имаме каквато и да е защита от "държавата"! Това на ЗАПАД го няма!
33
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Разбира се ,че българите са виновни....***- виновен..те такова животно- няма!!!Работят си, учат си...строят си незаконно, размножават се на воля...и изобщо мечтата на всички нации по Земята са ***...
32
0
 
8
 
! Отговори
azaliq преди 5 години
както винаги институциите не си вършат работата и затова се получават тези ситуации при положение че има общинска полиция и не могат да въведът ред такива каруци няма в нито една европейска държава само тук не могат да ги накарат да не палят гуми и парцали за отопление само тук не могат да спрът незаконната сеч на паркове само тук ги глобяват на книга без да си потърси държавата парите от тези индивиди
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"за последните няколко години са били съставени 8 акта на подобни каруци"Брей, че много актове.
30
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каруци имат и селяните,да не би дядовците ви в Шевролети да са пътували някога, каруците им пречат,че водачите са калпави!Те ако имаха пари,нямаше да се возят в каруци,близко е до ума,какво търсите под вола теле?
29
0
 
25
 
! Отговори
Извод преди 5 години
Ще има превантивен резултат, ако във връзка с този случай бъдат наложени ефективни наказания. Първият наказан трябва да бъде "съветникът на комисаря на ромите" Христо Христов, който се чуди как да оневини наглите престъпници.Казвам ПРЕСТЪПНИЦИ, защото конят им можеше да предизвика катастрофа, в която да загинат няколко човека и защото, нападайки шофьора с метални тръби, те са поставили в риск живота му.Казвам НАГЛИ, защото, знаейки, че са виновни, налитат на бой, за да не платят компенсация!
28
0
 
32
 
! Отговори
Моля?! преди 5 години
Общината не събира глоби?!Я се опитай да не си платиш глобата, ако си етнически българин!Аршинът е според етноса.Предполагам, че отдавна някой си е направил добре сметчицата - какво ще спечели, ако в България непрекъснато се подклажда етническо напрежение. Различният аршин е един от способите, чрез които това напрежение не само се поддържа, но и ескалира!
27
3
 
12
 
! Отговори
Решим е преди 5 години
- дегерберизация
26
0
 
31
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Ние нали си плащаме данъците, за какво да ги събира.Че този етнос не знае що е сметка за вода и ток, ти искаш глоби!Я, върви на.......
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е решим, но не от държавата, а от гражданите.
24
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Джедай МастърНапротив идеята е чудесна, създаваш общи правила и като не ги покриват горят или ще ревнат, че са дискриминирани, а ние сме много лоши защото искаме да ги цивилизоваме. Каруцата няма технически преглед, конфискация на място, няма регистрационен номер, конфискация, няма аптечка, конфискация, няма застраховка, пак същото и така се решава проблема, макар че само със закони няма да стане, трябва да имаш топките да ги прилагаш.
23
1
 
37
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Този специалист е поредният кръгъл ***. Каруците не били минали съответния преглед за техническа изправност. Че къде го правят този преглед? Във ветеринарния кабинет? Просто трябва да им конфискуват каруците, когато ги хванат да ги карат където е забранено и да ги вкарват в кауша, като налитат на бой. Няма какво умствено изостанали от ВМРО да си чешат езиците и да бълват глупости.
22
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора не чакайте помощ от институциите! Не виждате ли, че след 89г. насам става все по-непоносимо? Евакуирайте се през терминал 2 докато не сме станали малцинство и не затворят границите !