Кърджилов не ще Русев, обжалва кметския избор на СОС

Според него архитектът бил в конфликт на интереси
6 юни 2018 10:45,
17

PR-ът и зам.-кмет на столичния район "Младост" Петър Кърджилов обяви пред Bulgaria ON AIR, че ще обжалва решението на столичните общинари – за временно изпълняващ длъжността кмет на района да бъде назначен Румен Русев.

Именно Кърджилов беше посочен от арестуваната кметица Десислава Иванчева за неин наследник на поста, но СОС отхвърли кандидатурата му.

"Г-жа Иванчева издаде легална заповед за неговото отстраняване от длъжност, освен това издаде заповед човекът, който да я замести, да бъда аз", настоя Кърджилов.

Кърджилов не ще Русев, обжалва кметския избор на СОС

Той бе категоричен още, че арх. Румен Русев е бил в конфликт на интереси преди да заеме поста на заместник-кмет с ресор "Строителство", защото е работил със строители.

"Това, което е по-важното е какви ще бъдат делата му. Това, за което аз го призовах, е да не предвижва никакви конфликтни строежи, където има категорично гражданско недоволство", подчерта още Петър Кърджилов.

Той коментира и развитието на делото срещи Десислава Иванчева и Биляна Петрова. По думите му Специализираната прокуратура няма качествени веществени доказателства срещу двете, обвинени, че са поискали и прибрали подкуп в големи размери от строителен предприемач.

До кризата в района се стигна, след като районният кмет и заместничката й бяха задържани с крупна сума в средата на април.

От ареста кметицата си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола.

Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет.

Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на "Младост" бе арх. Русев.

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск.

В крайна сметка специализирания съд реши тя да бъде временно отстранена от поста, но Иванчева обжалва, чака се още решението на апелативния спецсъд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
8
 
! Отговори
Централно управление преди 5 години
на БАН да има пиар, това е нормално. Но отделни институтчета да плащат заплата на пиари?! Нали сте бедни? И "специалист по компютрите"? Във вашето институтче? По едно време там две женици от провинцията с неясни и неубедителни магистратури от Чуй-Петльово се мъчеха да правят сайт, но дали разбраха какви специалисти се занимават с подобни неща? После пък момчето Кръджилов ...Накратко казано, поддържате стила си. Повече от половин век махленски интриги и недоучени далечни роднини на ЦК на БКП.
14
1
 
7
 
! Отговори
На вас да завиждат?! преди 5 години
До Анонимен 12Затова ли вечно не ви одобряват проектите и гледате да се закачите за нещо, финансирано от чужбина, без да ви е грижа, че подмолно се подкопават именно българските национални интереси?Институтът ви не бил малък, но всъщност представлява два изкуствено слети отделни институти, които и до днес не могат да се обединят фактически. Сляха ви преди 8 г., когато трябваше чрез някакви изкуствени, палеативни мерки да се замажат очите на обществото, да не бъде закрит паразитът БАН.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера излязоха СРС-та, иванчева са искали със "да й пратят командоси" . Интересно никой не пита Б.Б. и Цв.ЦВ, чииото имена излязоха около СРС-та, как бе застрелян Росен, как умря Мишо бирата и случайно ли един регонален кмет в Столицата са щели да го застрелват .А може би е случайно че днес бе застрелян Пелов?
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4 - Института по етнография и фолклор съвсем не е малък - той е на пето място по атестациите правени отвън. и като брой хора не е малък, нито като успешни проекти - водещ е. Това са завистливи изказвания. Много институти в БАН имат пи ари, включително и самата Централа. където нямат - там с тази работа е натоварен специалиста по компютрите, който прави сайта. хайде по-леко с изказванията!
11
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
глупости моят трудов договор е сключен след заповед, на шефа на предприятието. точно заповед е нужна, без нея не може никакъв трудов договор да се сключи.
10
4
 
8
 
! Отговори
Anjelika преди 5 години
Това чудо взе, че си повярва ... Кмет ще става .... Пази Боже сляпо да прогледа. Зам. кмет бил, пък няма трудов договор, но има надлежна заповед. Със заповед не се сключва трудово правоотношение, драги "зам. кмете". Колкото и да обикаляш телевизиите кмет няма да станеш, но за смях вече стана, така че вземи се спри.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тук има интереси за стотици милиони и аз се изнесох на село заради бетонирането тия гета са за "новите" селяни
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бездарникът успя най-сетне да се докопа до някаква телевизия. Голем смех.
7
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Какво смърка? "Бело" ли?
6
4
 
5
 
! Отговори
ист преди 5 години
до да не се сместват-Господине, доказва се виновност а не невинност. Това дело е за много пари -застрояване и печалба. Подкупът е гъстата мъгла когато ще се строи на зелени площи.поговорка - нямаш ли байно парици, ти си просто ди.. ва .. не и какво ли не.Парите винаги побеждават правото.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Не се разбира какво искаш да кажеш.
4
1
 
8
 
! Отговори
Още се мълчи преди 5 години
по въпроса как така едно малко и бедно институтче на БАН намери щатна бройка, за да си назначи пиар и да му плаща заплата?В повечето институти там,функциите на пиар изпълнява някой от учените или пък, когато има интерес от страна на медиите, отговори дава член на ръководството на съответния институт или някой,който е експерт в коментираната област.Пиари имат само големите държавни институции и мощните частни фирми.Но за Кърджилов е направено голямо изключение в малък,но компрометиран институт
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кърлежче, няма да стане твоята. Търси си нова работа. И изнудвачката кметица видя, че не ставаш за нищо
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това дето Пепи Кърджилов може да го изсмърка за един ден, вие не можете да го носите в двете си ръце.
1
8
 
12
 
! Отговори
Да не се смесват преди 5 години
три неща:1. Нека първо да се докаже, че Иванчева е невинна. Засега доста факти са срещу нея.2. Срамота е да обжалва решението на СОС точно онзи човек (момчето Кърджилов), който е получил само ЕДИН ГЛАС при гласуването на това решение.3. Защитата на зелените площи е благородно дело. За това можем да го подкрепим, но трябват доказателства, че този младеж не лобира за нечии частни интереси, маскирайки лобирането си като екозащита. Много скандали има около това момче, затова хората не му вярват.