С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!

Колоездачът, който й наряза гумите, все още не е открит
Обновена: 10 юни 2018 10:49 | 10 юни 2018 10:45,
99
С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!
Снимка: Pixabay

В продължение на 4 часа линейката, чиито гуми бяха нарязани от колоездач вчера, остана извън строя, каза д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в Бърза помощ.

Повод за агресивната проява е, че превозното средство е било спряло върху велоалея. Според лекарят всеки екип е жизненоважен за София, а това не е бил просто автомобил, спрял неправилно.

Още по темата

Вчера около 12:30 часа медиците на Спешната помощ – София отиват на адрес в центъра на града. Бързали, защото сигналът е бил спешен случай – 19-годишно момче с тежък диабет с усложнения, изпаднало в криза. Разгневен велосипедист обаче нарязва гумите на автомобила.

"За съжаление не е първи инцидент за нашия център. Това е груба, арогантна проява. Веднъж екипът ни е изваден от строя за дълго време до отстраняване на материалните щети, след това се поставя в риск животът на пациента.
Слава Богу състоянието на пациента беше обратимо, но ако трябваше да го транспортираме до болница, ситуацията се усложнява", обясни Георгиев, цитиран от bTV.

Всички в Спешния център са били потресени. "Няма обяснения за това. Това е въпрос на възпитание и манталитет. Това е необяснимо, линейка е това за Бога, не автомобил в нарушение. Имаме право да спираме близо до адреса, за да спасим човешки живот”, посочи той.

По думите му би искал да разбере мотивите на колоездача да спука гумите на линейката, но на този етап още няма заловен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
43
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що народ плюе по велосипедите и велоалеите, не е истина. Ниска култура брато. мутрогенарацията и чалгията искат само джибове и ако може с тях да се ходи и до тоалетната. Каква е тая омраза към колелата и алеите бе простаци и тъпънари.
49
0
 
28
 
! Отговори
аман преди 5 години
...и не се научиха, че за да имат предимство на пешеходна пътека, трябва да са пешеходци, т.е. да тикат колелото...
48
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има вероятност това просто да е провокация, за да се нагнети още напрежение в обществото и да се отвлича вниманието от важните теми - рестартирането на бездънната яма за крадене "Белене", вероятното спиране на пари от ЕС, заради корупция и т.н. Винаги, когато управляващите (независимо кои са) започнат да се дънят или им предстои да се издънят, започват да се случват такива "случайни" инциденти, а медиите да ги отразяват до припадък, запълвайки емисиите си с тях и пропускайки важните теми.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде бе мишкааа покажи сезащити си позицията гледам принцепно го раздаваш
46
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречените колоездачи са едно нагло племе, мислещо се за нещо много повече от другите, смятащи че за тях законите не важат, те са закона, каквото искат това ще става, а от нас се иска безропотно да им се подчиняваме. Същите са като вегани, гейове и т.н., само те са важни, другите са просто масовка.
45
11
 
6
 
! Отговори
Мъро преди 5 години
Мале колко сте елементарни един щял велоездачи да гази друг гуми да пука....Затова ви водят за носа с такива статии и *** ви управляват.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чоекаДа - ходят с лекаря, защото нямат достатчно персонал, ........такъв! И не знаят какво ги очаква.
43
1
 
31
 
! Отговори
Колоездач преди 5 години
Едно е да искаш спазване на закона, друго е да си пълен .......да нямаш идея, че линейката има право да спира там.
42
1
 
36
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Не сме народ, а ***!!! Нарязалият гумите на линейката трябва да се намери и да се линчува публично с камшик в центъра на София, а всичките му роднини и приятели да гледат. Потънал в срам и отритнат от обществото дали ще опита подобно деяние ? Дали близките му ще са толкова близки като видят Що за улично куче са отгледали ? Предизвиквам те : покажи се!
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недейте заради случай с едно лайненце да обобщавате всички колоездачи като такива. Тоя *** трябва да го хванят и да го съдерат от съдебни процеси. И да му натрупат присъдички, дато ще трябва да плаща докато е жив.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Го4оПо твоята извратена логика, видя ли велосипедист на тротоара и/или на пътното платно, да му резна гумите?
39
4
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Велоалеите са за велосипедисти!!! Така да е! За кого са пътните банкети (тротоари) и парковите алеи?!
38
42
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли е било трудно на водача на линейката да спре 1м по раноИли не се знае
37
57
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Велоалеите са за ВЕЛОСИПЕДИСТИ! Линейка ще паркира ли насред авто-платно, без аварийни светлини и без водач????
36
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
велоталибаните нещо са решили че могат да се качват на главите на всички, скоро ще има бити, гаранция
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време, се спречкаха с един колоездач, който ме заплашваше, но и аз имах нож. Скрих търпя в близките храсти, а по късно вечерта премахнаха доказателствата ...
34
0
 
27
 
! Отговори
nina преди 5 години
#31 гунюГуню,линейката си е линейка,без значение дали болницата е частна или държавна,детска или онкологична и тнт.Просто спри да се излагаш с такива неадекватни коментари.
33
28
 
5
 
! Отговори
marto преди 5 години
смяна гума 10 мин
32
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези велоалеи по тротоарите са най-голямата простотия, сътворена от Фандъкова. Моя позната пострада жестоко след сблъсък с велосипедист на ТРОТОАРА.
31
3
 
42
 
! Отговори
nina преди 5 години
#21 чоекаИ какъв му е бил проблема на *** с колелото да заобиколи паркиралата линейка??Малоумие?Липсна сиво мозъчно вещество?Как може такава висша простотия,просто не ми го побира ума.