С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!

Колоездачът, който й наряза гумите, все още не е открит
Обновена: 10 юни 2018 10:49 | 10 юни 2018 10:45,
99
С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!
Снимка: Pixabay

В продължение на 4 часа линейката, чиито гуми бяха нарязани от колоездач вчера, остана извън строя, каза д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в Бърза помощ.

Повод за агресивната проява е, че превозното средство е било спряло върху велоалея. Според лекарят всеки екип е жизненоважен за София, а това не е бил просто автомобил, спрял неправилно.

Още по темата

Вчера около 12:30 часа медиците на Спешната помощ – София отиват на адрес в центъра на града. Бързали, защото сигналът е бил спешен случай – 19-годишно момче с тежък диабет с усложнения, изпаднало в криза. Разгневен велосипедист обаче нарязва гумите на автомобила.

"За съжаление не е първи инцидент за нашия център. Това е груба, арогантна проява. Веднъж екипът ни е изваден от строя за дълго време до отстраняване на материалните щети, след това се поставя в риск животът на пациента.
Слава Богу състоянието на пациента беше обратимо, но ако трябваше да го транспортираме до болница, ситуацията се усложнява", обясни Георгиев, цитиран от bTV.

Всички в Спешния център са били потресени. "Няма обяснения за това. Това е въпрос на възпитание и манталитет. Това е необяснимо, линейка е това за Бога, не автомобил в нарушение. Имаме право да спираме близо до адреса, за да спасим човешки живот”, посочи той.

По думите му би искал да разбере мотивите на колоездача да спука гумите на линейката, но на този етап още няма заловен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари