С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!

Колоездачът, който й наряза гумите, все още не е открит
Обновена: 10 юни 2018 10:49 | 10 юни 2018 10:45,
99
С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!
Снимка: Pixabay

В продължение на 4 часа линейката, чиито гуми бяха нарязани от колоездач вчера, остана извън строя, каза д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в Бърза помощ.

Повод за агресивната проява е, че превозното средство е било спряло върху велоалея. Според лекарят всеки екип е жизненоважен за София, а това не е бил просто автомобил, спрял неправилно.

Още по темата

Вчера около 12:30 часа медиците на Спешната помощ – София отиват на адрес в центъра на града. Бързали, защото сигналът е бил спешен случай – 19-годишно момче с тежък диабет с усложнения, изпаднало в криза. Разгневен велосипедист обаче нарязва гумите на автомобила.

"За съжаление не е първи инцидент за нашия център. Това е груба, арогантна проява. Веднъж екипът ни е изваден от строя за дълго време до отстраняване на материалните щети, след това се поставя в риск животът на пациента.
Слава Богу състоянието на пациента беше обратимо, но ако трябваше да го транспортираме до болница, ситуацията се усложнява", обясни Георгиев, цитиран от bTV.

Всички в Спешния център са били потресени. "Няма обяснения за това. Това е въпрос на възпитание и манталитет. Това е необяснимо, линейка е това за Бога, не автомобил в нарушение. Имаме право да спираме близо до адреса, за да спасим човешки живот”, посочи той.

По думите му би искал да разбере мотивите на колоездача да спука гумите на линейката, но на този етап още няма заловен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карам колело и в тези участъци, често има камион спрял да зарежда някой магазин, някой джип на "аварийки" да си купи цигари и тн.Ама това не е решението, кой нормален човек се разхожда с 30см нож?И как точно от всичките по пътя е решил точно на линейката? що не хвана някой черно ново джипче, с двама гардеробни вътре, да им "чете" морал с нож в ръка?Там нямаше ли камери? като го хванат да му приберат колелото в четерибуквието.
69
1
 
1
 
! Отговори
Drujbaи преди 5 години
Има около 20линейки в сервиза на опел в Дружба 2. Какво толкова се мотат и не ги оправят?
68
0
 
1
 
! Отговори
Негър скиор преди 5 години
Алоо редакцията!!?!?! Защо снимката ви е от россия!? Нямате ли от Стара Загора например или репортиерчето не е имало телефон с камера да заснеме инцидента!?? Жалки сте.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пропадналата държава.Тръгнал с колело да се движи.Аз на колело не съм се качвал от както навърших 15..От тогава само джипове карам, *** смешните.София е богаташки град, ако искаш колело ходи на село.Остави висшето общество да се развива!
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно използването на велосипеди е признак за бедна държава. Само в последно време в отделни пренаселени богати държави, от немай-къде се връщат към велосипедите. Същото може да се случи и в отделни пренаселени градове, но София не е от тях.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държавите, в които гъстотата на населението е голяма, повече хора са на велосипеди. Например в Холандия, където са над 400 човека на квадратен километър, в Белгия са почти 400, в Дания са 133 на кв.км. В България няма такъв проблем. Официалната гъстота е 65 човека на кв.км, но това включва и 2,5 милиона живеещи постоянно извън България, т.е. реалната е около 40 на кв.км. Затова в България рядко се използват велосипеди.
64
2
 
2
 
! Отговори
nina преди 5 години
#74Аз съм в напреднала държава,Дания.В Копенхаген 40 % от населението са на колелото,целогодишно.Нашето семейство не прави изключение,заедно с 5 годишната ми дъщеря,която ходи на детска градина с колелото по велоалеята.Видях снимка на спрялата линейка-абсолютно никакъв проблем да се заобиколи от ляво.Този,който е нарязъл гумите на линейката е за бой.Надявам се да има достатъчно камери в района,които да са го заснели.Няма такава простотия по света,дори и в пустинята сигурно.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимката на този ненормалник трябва да е по всички новини, а като го намерят, да го осъдят възможно най-строго. Независимо дали е линейка или не, гуми няма право да реже.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На практика всички колоездачи в София са психясали като този. Няма друго решение освен забрана на велосипедите.
61
1
 
2
 
! Отговори
До 74 колоездач преди 5 години
От дни гледам да видя поне един колоездач в западната държава, е която сега се намирам, но няма и няма. САЩ е държавата. Само на една улица предупреждаваха , че по нея карат и велосипедисти, но такива нямаше.
60
3
 
0
 
! Отговори
колоездач преди 5 години
В напредналите западни икономики хората масово се придвижват с велосипеди. И не случайно вземат по 2-3 че и повече хилки евро заплата. Наш бай *** обаче бачка за 500 евро и предпочита да си стои в Голфъ или Бе Им Вие-ту на половин милион километра, но въпреки всичко по някаква странна причина се мисли за голямата работа... ахахаах
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В една нормална държава вече щяха да разпространяват фоторобот на говед.ото.Така де, всяка нация трябва да си знае "героите".
58
1
 
9
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Днес, паркирах на велоалея! Чаках да мине някой, уви, никой не мина!! Но, не съжалявам. Запазих си бухалката, здрава!
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на мен ли ми се струва странно човек в събота по обяд да излиза да кара колело в центъра на София въоръжен с нож? Ами ако не линейка, а някой по-бавен минувач го беше "засякъл" на вело алеята? Щяхме да обсъждаме поредното убийството....
56
0
 
23
 
! Отговори
Неразбирача преди 5 години
Този с велосиПеда е толкова *** ,даже по -*** и от мутра.Трябваше да спука гумите на някой джиб и вътре да са от ,,културните мутри и тогава да го видим.Психично болни откачалки обикалят като този
55
0
 
22
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
Аман от такива *** на 2 колела като тебе, които се мислят за богопомазани на пътя, тротоара и велоалеята. И за справка, не сум мутра с джип. Ходя пеша на работа долу горе по почти 1 час на ден в посока.
54
0
 
25
 
! Отговори
До Го4о преди 5 години
Да, може и на платното да паркира, когато се налага. Автомобилите със специален режим на движение имат право на паркиране и престой независимо от ЗДП. И това е узаконено с една наредба, но велосипедистите като не полагат изпит върху закона т.нар. листовки така ще е, ще се бутат по шосето без да си знаят задълженията, мислейки само за правата си... Но и извън това, че е законно, това е ЛИНЕЙКА за бога, утре може за теб да бърза. Морала задължава всички да й съдействат по всякакъв начин.
53
0
 
28
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
В случая линейката има предимство ,а за *** мръсно :-)велосипедиста най строги наказания глоба плюс затвор
52
0
 
16
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До 64-я анонимник: Изказвам вероятна причина: НЯКОИ велосипедисти се държат именно нагло, безочливо, мутренски! Редът би бил прекрасно нещо, но без капка толерантност и разбиране - не става! Щом аз мога да направя място на някой велосипедист на тясно място предвидено за пешеходци, очаквам да не ме пращат на м....та си като им стъпя на велоалеята, а аз го правя само по необходимост, поради изключително подходящито им проектиране и изграждане в градската среда!
51
0
 
25
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
За мен случилото се е опит за убийство. И докато някой не вземе да промени законите така че извършителите на подобни неща да бъдат съдени за опит за убийство ще се случват и в бъдеще такива и.диотщини. Защото тук не става въпрос дали си с кола или велосипед. Тук става въпрос за и.диотщина извършена от о.лигофрен без мозък който с и.диотското си агресивно поведение е застрашил живота на човек. Такова нещо по дефиниция е опит за убийство още повече че е осъзнавал какво върши.