Васил Тренев е новият изпълнителен директор на Софийска вода

Той е с богат опит в сферата на мениджмънта на финансови и търговски организации
Обновена: 14 юни 2018 16:11 | 14 юни 2018 16:07, Анисия Иванова
7
Васил Тренев е новият изпълнителен директор на Софийска вода
Снимка: Софийска вода

Васил Тренев е избран за изпълнителен директор на "Софийска вода", част от Веолия. Той поема поста от  Арно Валто де Мулиак, съобщиха от водното дружество.

"Ще продължим да утвърждаваме "Софийска вода" като най-добрия и модерен ВиК оператор в България. Най-важно за нас остава поддържането на безкомпромисно качество на водата, на отлични и професионални услуги и разбира се, запазването на доверието на нашите клиенти. Ще внедряваме още успешни и иновативни практики на Веолия, а екипът ни е мотивиран да работи все така всеотдайно в името на потребителите“, коментира Васил Тренев, новият изпълнителен директор на "Софийска вода".

Преди да поеме ръководството на Софийска вода, Тренев е заемал позицията заместник-изпълнителен директор на компанията в продължение на година и половина. Той има богат професионален опит в сферата на мениджмънта на финансови и търговски организации. Заемал е различни длъжности в Общинска  банка, ОББ, Насърчителна банка – София и др. Завършил е Техническия университет в София и Югозападния университет "Неофит Рилски“ в Благоевград.

Арно Валто, досегашен изпълнителен директор на "Софийска вода", остава заместник-изпълнителен директор на Веолия за България до 16 юли 2018 г. След това той ще се присъедини към Veolia Water Technologies като Директор "Общинско проектиране и строителни дейности" за Франция, Белгия и Швеция.

Veolia Water Technologies е дъщерно дружество на Veolia, специализирано в решения за пречистване на вода и осигуряващо пълната гама от услуги, необходими за проектиране, изграждане, поддръжка и обновяване на съоръжения за пречистване на води и отпадъчни води за промишлени клиенти и публични органи.

Стратегическото управление на Софийска вода се определя от Съвет на директорите, в който влизат представители на акционерите, Веолия Вода и Столична община - Фредерик Фарош, Франсоа Деберг, Васил Тренев, Мариана Итева, Владимир Стратиев, Милена Ценова, Бисер Дамяновски.     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Ушеф преди 5 години
Ченге. За нищо не става.
3
1
 
0
 
! Отговори
Горан преди 5 години
А, тез кадри нещо назнайват ли от хидрофорни системи, технологии... ала-бала? Щото от всичко написано изобщо не стана ясно.
2
5
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ами кандидатирай се ти бре байно, за 400 лв заплата,назначен си!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На предния шеф на Софийска вода заплатата му беше 40 000 лева.На тоя колко ще е?