На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?

Младеж бе закопчан на спирка в кв. "Люлин" в София
Обновена: 18 юни 2018 16:26 | 18 юни 2018 12:00,
226
На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?
Кадър: Facebook

Млад мъж бе наказан с белезници и поваляне по очи на земята на софийска спирка.

Видео как двама полицаи са притиснали младия мъж и го закопчават се появи в социалната мрежа Facebook.

Случката се разиграва близо до трамвайна спирка, в района на метростанция "Западен парк", съобщи потребител на Facebook. Той е озаглавил видеото си: "Билети и карти за проверка".

"За един билет!", чува се мъж, който се възмущава зад кадър.

"Хората на спирката, станали свидетели на цялата ситуация твърдяха, че е задари билет. Това се и чува в клипа. Каква точно е предисторията - не мога да ви кажа, започнах записа веднага след като видях случващото се", пише Атанас Янакиев.

 

Клипът, публикуван от него, е получил над 600 реакции и е споделен над 100 пъти само за час. Коментарите са над 200, в които хората се възмущават от тежкото наказание.

"Това момче е от Люлин. Казва се Дидо и има епилепсия и въобще не е добре, получава постоянно припадъци", пише в един от тях.

Според информация на Dnes.bg младежът е арестуван, защото е псувал и обиждал полицаите.

"Опасен гратисчия", иронизира друг, а трети пита дали ако момчето беше син на някой от полицаите, щяха да се отнесат така с него. "Позор за българската полиция", заключава жена в коментара си.

"За милиони няма закони, за кокошка няма прошка...", обобщава друг коментар.

"Убийците са на свобода, а те тръгнали да се правят на велики на момче без билет", допълва трети.

Има и защитници на акцията.

"Правилно! Няма да плащаме всички останали като попове, а други да са големи тарикати. Винаги съм се изумявал как редовни пътници защитават нередовни от контролите", пише потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
8
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Тук има сто процента нарушение на закона на мвр и прокуратурата трябва да се самосезира по случая не може служител на обикновенна транспортна фирма да арестува тук трябва и проверка от вътрешен отдел на мвр за безучастното гледане на полицията за нарушаване на закона
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактВсеки подкрепя всеки и от това страдат обикновенните граждани.
102
2
 
20
 
! Отговори
факт преди 5 години
Полицай стоят и гледат как пред тях служител на градския транспорт извършва закононарушение?!?!?пълен цирк....
101
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така!
100
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бият хората по протеститеБият хората без билетиБият за какво то се сетят И после викат че сме демокрацияДемокрация в тази държава няма
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Още малкоВ тази държава никога няма да се вкарат голете крадци и престъпници понеже те са свързани с ... Може да се досетите.
98
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте писали глупости за момчето - наркоман бил, агресивен бил. Журналистката е написала,че това момче е Дидо от Люлин и страда от епилепсия. Ако е истина, полицаите незабавно трябва да бъдат уволнени.
97
3
 
13
 
! Отговори
Гратисчията преди 5 години
Като му гледам телосложението, а също и колко е немощен на фона на полицията, надали е бил големия мъж в случая. Число логически на какво основание да е бил? А и както в материала пише, разпознат е не като наркоман, а като епилептик. Значи забележките към стоте лева телк на човека месечно ги пращайте другаде и ето що няма карта или билет. Щото и за храна няма.Както писах, без билет се глобява, а не друго. Надскочен е законът. Дори гратисчията да се е заяждал, пак е надскочен.
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :(Ако пречиш с нещо на човек от системата винаги може да измислят нещо и да те арестуват. Така, че правосъдие в тази държава няма.
95
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия смешни полицаи нека да направят същото в автобус 111 със скандинавците от Филиповци ако им стиска.
94
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да подкрепим невинния човек.
93
14
 
10
 
! Отговори
:( преди 5 години
Абе вие "коментаторите" да не сте бавни? Кой ще арестува човек за липса на билетче????Не ви ли минава през празните кратуни, че щом има полиция, значи този е направил нещо незаконно??????
92
2
 
12
 
! Отговори
Още малко преди 5 години
И сега герб като открадне сребърния фонд за пенсии, дали ще има белезници за тях. Полицията къде спите.
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не арестуват Фандъкова, за неизпълнение на съдебно решение за измислената от нея цена 1.60 за билет.
90
9
 
10
 
! Отговори
Браво на полицията преди 5 години
Мразя ГЕРБ и Фандъкова, но къде ги намесихте тук? Този наркоман нямаше да има билет, дори да бяха по 1 стотинка. Да не говорим, че ако просто беше без билет, никой нямаше да го арестува. Виждал съм поне 10 пъти хора без билет и или си плащат глобата или ги свалят. Толкова. Този се е правил на мъж, скачал е на бой или нещо подобно.БРАВО НА ПОЛИЦИЯТА! БОЙ ПО НАРКОМАНИТЕ!
89
4
 
4
 
! Отговори
hazart casino Radan преди 5 години
Evalla na bg ohranitelite! Bravissimo cavaleri! A dano poveche takiva ohraniteli da ima krai hotelite Trakia, Iskar, Dunav, Pomorie, Burgas, Nesebar, Kuban, Kavkaz, Tundja, Yantra, Karlovo, Kalofer, Tiara beach, Korona, Diadema, Diamant, Olymp, Svejest, Globus, Glarus, Orel, Sokol, Fenix, Jeravi, Chuchuliga, Avliga, Gugutka, Siniger, Chichopei, Kos, Europa, Bor, Ela, Breza, Yavor, Kavak, Smokinia, Krusha, Yabalka, Kaisia, Praskova, Sliva, Duni, Karpuza ...! Bravo momcheta! Viva ohraniteli.bg!
88
3
 
14
 
! Отговори
мммм преди 5 години
И още нещо, билетите на фандъкова, както и винетките са незаконни, поне цените им. Ама там няма белезници, а за 1.60 лв. има. Браво, похвално, българската полиция работи с пълна пара. Ръкопляскания. Даже смятам, че нередовния пътник трябваше да бъде застрелян на място. И аз си дупча билетче, пътувам с велосипед или пеша.
87
4
 
7
 
! Отговори
Процедура преди 5 години
По закон пътник без билет отнася глоба, а не белезници и размазване от полицаи. Да не би на контролите да им е свършила хартията за акта или са забравили да пишат? После що народа не ги харесва. Законите за едни важат, за други не, а за трети са преиначени. Жал за гратисчията, че е улучил да го размажат, а не да го глобят.
86
3
 
8
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
Като за начало ти вземи да се стегнеш, вместо да се правиш на "мъж"! Второ на какво основание твърдиш, че човека е ***?! Ти да не си Ален Делон!? Трето - много си далече от истината, че точно заради такива градския транспорт е в подобно състояние и си още по-далече, ако си мислиш, че ако всички са редовни нещо ще се промени - да, ще се промени банковата сметка на някой, но нищо друго! И като за последно - ти според мен си по-голяма овца и от хубавите къдрави животинки!
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мария ГеноваХората масово трябва да се откажат градския транспорт или да се возят без билет и цената на билета ще падне.