Порой, кал, наводнение: Десетки сигнали след бурята в София

Засегнати са подлези на метрото, хотели, забавачки, има спрени трамваи
Обновена: 18 юни 2018 21:02 | 18 юни 2018 21:00, Веселина Йорданова
84

Снимка: БТА

Над 172 сигнала за наводнени улици, подлези и сгради са постъпили в Националния оперативен щаб от 18.30 ч. до 19.45 ч. тази вечер, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Още по темата

Най-силно засегнати са хотел "Шипка", метростанцията "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите на Централна гара, спортното министерство, гаражът на СДВР, 184 ЦДГ в "Лозенец", Лъвов мост, Банка ДСК на "Княз Александър Първи", Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болницата "Софиямед", ЦСМП-София (Сточна гара), Министерството на туризма, Информационният център на Министерството на отбраната, се посочва в съобщението на пресцентъра.

Всички екипи на аварийното звено, пожарната, КАТ, техниците от "Управление на трафика", "Столичен електротранспорт" и "Метрополитен" са на терен и отстраняват възникнали проблеми вследствие на силния дъжд, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Към момента КАТ отклоняват движението на автобусите по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по бул. "П. Славейков" в посока бул. "Ив. Гешов".

Спряно е движението на трамваите по бул. "К. Величков" в посока бул. "Ал. Стамболийски", по ул. "Каменоделска", по бул. "Дондуков" и пл. "Възраждане", по ул. "Козлодуй" и "К. Стоилов". Тролей 9 от ул. "Г. С. Раковски" продължава по бул. "Сливница".

В област Кюстендил, вследствие на проливния дъжд, е нарушен достъпът до пет села, отнесени са пътните настилки до тях. Към засегнатия район пътуват екипи на РД "ПБЗН" - Кюстендил, за оценка на обстановката и предприемане на мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КМЕТОВЕТЕ ПАРИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ШАХТИТЕ ДА РАБОТЯТ НЕ ДАВАТ ТОВА НЕ Е ПРИОРИТЕТ!!!ПРИОРИТЕТ Е ДЪРЖАВНИТЕ ЗЕМИ ДА СЕ ПРОДАВАТ НА БАТКО И БРАТКО А ПОСЛЕ ПРЕПРОДАВАТ НА 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЦЕНА! ТОВА СТАНА В БОЯНА ТАМ ВЗЕХА ЧАСТ ОТ ГОРАТА 2 ДЕКАРА И Я ПРОДАДОХА НА БАТКО И БРАТКО И ПОСТРОИХА КЪЩА !
10
6
 
22
 
! Отговори
Вонящ се СУДЖУК преди 5 години
За пореден път се вижда че и Господ не обича крадливия,корумпирания,третополовия катун София.....цялата бедна,болна,изчезваща се провинция работи за благото на корумпираните хиени от катуна София и резултата е налице на крадливите,корумпираните герб ЕООД КАЛИНКИИИИИИИИИИИИИ- СУДЖУЦИИИИИИИИИИИИИИИ....И сега сигурно пак ще са виновни братята ромите,имигрантите от Любимец.......Алууууууууууууу до кога ще се толерират крадци и корумпирани мекерета...до КОГА
9
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наводненото метро свидетелства за гениалните архитектурни решения при строителството му, с което една партия не спира да се хвали. Ако искаш да се разхладиш от жегата, вместо да ходиш на море, се цопваш в метрото.
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ СНИМКИ СА ПРАВЕНИ ПОЛОВИН ЧАС СЛЕД ДЪЖДА!!ШАХТИТЕ СА САМО ЗА УКРАСА !!!!В БАНЯТА НИ ИМА МАЛКО КАНАЛЧЕ И СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ 10 ДА СА ТАКИВА ЩЕ ИСЗСМУЧАТ ТАЯ ВОДА ЗА 10 МИНУТИ!!!ГЛОБИ НА ТЕЗИ КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА ОТХОДНИТЕ КАНАЛИ ТЕ СА ВИНОВНИТЕ И СИ ГО ЗНАЯТ!
7
6
 
23
 
! Отговори
???? преди 5 години
А,КЪДЕ е ,другарят Борисов????
6
30
 
8
 
! Отговори
! преди 5 години
Така става когато се гласува за БКП/БСП, 30 години строят метро, подлези надлези и какво ли не и всичко некачествено Подлеза на НДК наводнен!!! Нормално нали комунистите го строяха. Те само мавзолеи на Ленин и Димитров могат да строят. Добре че после дойдоха кметове на СДС и ГЕРБ та издърпаха София на високо европейско ниво. Всичко построено от Софиянски, Борисов и Фандъкова не е мръднало само построеното от комунистите се руши.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5 А зала 2 на НДК не е наводнена от дъжда, а щото Веско Маринов снощи е правил концерт в нея!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УМНИЦИТЕ ОТ ТЕАТЪРА ОТВОРИЛИ ВРАТАТА ТА ДА ВЛЕЗЕ ВОДАТА ВЪТРЕ!!!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 2 Брат, преди малко започна да ръми у Варна...има капки все пак. Муахахахаххаа....
2
28
 
13
 
! Отговори
Варненец преди 5 години
Пък във Варна няма и капка.Хак да ви е, селяни шопски!
1
7
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Столицата има милиарден бюджет ...Селската даскалица от Самоков стана милионерка с много милиони ...Столичани обаче си я харесват. Факт !