Гръцка ваканция за български ученици – Сървайвър с "екстри"

За директора условията били скаутски, за туроператора - проблем няма, а за родителите?
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 12:45,
99

Гръцка ваканция за ученици се превърна в истински Сървайвър, без да очакват. Срещу 530 лева за родителите, децата им получили нощуване в обща спалня, без чаршафи на леглата и още "екстри".

Иначе офертата била примамлива - остров Халкидики - плаж, море, спорт, изучаване на английски език, четири хранения на ден и транспорт. Да ама не!

Обещанията за 7-дневната почивка в Гърция, се оказали преувеличени. Според организаторите на пътуването обаче проблем няма.

"Трябваше да си носят собствени чаршафи и също така няколко топчета тоалетна хартия, за да могат да изкарат седмицата. И всичко това за цената от 530 лева", споделя пред Bulgaria ON AIR възмутената майка Йоана Захариева, която изпратила сина си.

Първоначално тя не обърнала внимание на оплакванията от мръсотията и лошата храна, но обажданията от сина ѝ зачестили. Проблемът е, че е трябвало сам да почиства тоалетната и банята, уточни разочарованата майка.

Певицата Йоана Захариева обясни още, че изобщо не е имала намерение да ходи до Гърция, но реакция ѝ е била предизвикана от организатора на екскурзията, който ѝ отказва обяснение на ситуацията. Следва лек конфликт по телефона, който я принуждава да отиде до лагера и да си прибере детето.

"Всяко дете мечтае да отиде на лагер. Очаквах всичко най-прекрасно, той да се върне още по-щастлив. Първото нещо беше, че трябва да приготвим чаршафи и тоалетна хартия за децата за седмица. Първоначално знаехме, че са по 8 деца в стая, след това се разбра, че са по 12", обясни разтревожената майка.

"Не виждам проблем никъде. Децата в 5-и клас са леко разглезени и при всяко малко разклащане на желанията им звънят на родителите. Тази фирма за трети път провежда спортен лагер с ученици от 119-о училище. Това дете най-вероятно е разочаровано от някои дребни неща, а останалите 50 човека са силно удовлетворени", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

Той научава от пост в социалната мрежа на Йоана Захариева за казуса. Връща й парите за екскурзията на детето. Организаторът пък го е уверил, че средствата ще бъдат възстановени по сметката на училището. Майката е благодарна на директора за бързата реакция.

Стаматов подчерта, че условията във въпросния лагер са леко скаутски и от децата се очаква участие в най-различни активности. Спортните дейности са постоянни и се говори само на английски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този директор беше зам.министър!?Скаутски условия само в гората,дитректоре,а не срещу 530 лв.за една седмица.Гърците не биха си пуснали децата у нас при такива условия.
57
2
 
4
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До кокоВсъщност нощувката беше 5 лв. Аз получавах 150. Т.е. почти една надница. Но не става въпрос за парите. Как да го обясня на такъв , дето вижда само финикийските знаци?
56
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че този ревлив лигльо няма да ходи в казарма, че маминка-орлица трудно би го пробрала от там.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да не е скрита реклама на мутроморието?
54
1
 
3
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До кокоМдаааааа, съжалявам, че ви писах.Не хвърляй бисери на свинете! Аз това направих.
53
1
 
1
 
! Отговори
до 51 аз преди 5 години
Явно малко обикаляш и за това така си мислиш.
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Гърция поне се връщат живи децата, защото от турция е фифти/фифти
51
13
 
16
 
! Отговори
аз преди 5 години
За съжаление по нашите балкански ширини критериите за чистота са силно занижени. Не пречи да е скаутско, но да е чисто. Не бих си пратила детето на подобна мизерия и не е защото е разглезено, а защото искам да му спестя гастроентерита и твърденията, че това видиш ли е "нормалното" - килийни легла и *** ***. Приемете, че в някои семейства критериите за хигиена за по - високи. То и в нашите български хотели и "спа" викат, че е чисто, но като прокараш показалец над касата на вратата и...
50
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятел грък миналата година си прати детето, 8 годишно, на лагер на Тасос. Жена му преди това беше ходила до там да го разгледа. Одобрила мястото и платила - 380 евро за седмица. Пак бяха по 10 деца в стая, обща баня и тоалетна, носеха си чаршафи и тоалетни принадлежности. Но малката е леко глезена едно дете, разведени родители не спря да реве, та на третия ден я прибраха, една единствена от целия лагер. Сега според вас, лагера скапан ли е или детето е глезено? Не мога да реша!
49
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само я чуйте как говори. Ясно е какво е детето - лигльо мамин. Това е лагер. Лагер. Има голяма разлика с хотелско и апартаментско настаняване, с каквото се похвали госпожата че менажира.
48
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция е ако мине номера, и той за жалост обикновено с българи минава.За жалост на българите им е излязло име на балъци в цял Свят и всеки те пробва.Мен веднъж се опитаха в Гърция и номера не мина и повече не опитват.
47
7
 
18
 
! Отговори
дете преди 5 години
Без мама не тръгвам никъде.
46
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-противно от родната българска селяния.Излъгали им децата, те пак доволни, щото видиш ли те като били деца ходили на лагер и доили крави и спали в бунгала.
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтефТочно българите си падат по такива изпълнения (пише се без тире). Гърците за дребни сумички няма да се пънат толкова.
44
5
 
13
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
До 39Точно гърците страшно много си падат по-такива изпълнения. Много обичат да подслъгват за условията
43
9
 
13
 
! Отговори
@ преди 5 години
Едно от децата е 5ти клас, миналата година ходи на море в детския лагер Атия, към МОН, всяка година училището организира няколко смени и много деца ходят.Обади се след пристигането, плачеше колко били лоша стаята, храната, слушало се само чалга вечер в детската дискотека, много от децата ходели и си купували алкохол, цигари и т.н. Не влезе в морето за целия престой.Изкара смяната, но повече не иска и да чуе за детски лагер.Ходим на море само в Гърция. Лай*номорието отдавна е забранена зона.
42
6
 
12
 
! Отговори
39 преди 5 години
И да давате минуси и да не давате- пише черно на бяло- организирана е от български туроператор. Гърците не си падат по такива жалки селянийки, това само роден дребнотарикатски мозък може да го измисли
41
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникКато е летен лагер, защо цените са като за хотел 4*?
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МитевТова че ти си живял в мизерия хич не значи, че е било правилно или пък че някой друг трябва да го прави и е загубеняк защото видиш ли не бил живял като теб,
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чуждопоклоннициПочивката е организирана от българи, глупи.