Гръцка ваканция за български ученици – Сървайвър с "екстри"

За директора условията били скаутски, за туроператора - проблем няма, а за родителите?
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 12:45,
99

Гръцка ваканция за ученици се превърна в истински Сървайвър, без да очакват. Срещу 530 лева за родителите, децата им получили нощуване в обща спалня, без чаршафи на леглата и още "екстри".

Иначе офертата била примамлива - остров Халкидики - плаж, море, спорт, изучаване на английски език, четири хранения на ден и транспорт. Да ама не!

Обещанията за 7-дневната почивка в Гърция, се оказали преувеличени. Според организаторите на пътуването обаче проблем няма.

"Трябваше да си носят собствени чаршафи и също така няколко топчета тоалетна хартия, за да могат да изкарат седмицата. И всичко това за цената от 530 лева", споделя пред Bulgaria ON AIR възмутената майка Йоана Захариева, която изпратила сина си.

Първоначално тя не обърнала внимание на оплакванията от мръсотията и лошата храна, но обажданията от сина ѝ зачестили. Проблемът е, че е трябвало сам да почиства тоалетната и банята, уточни разочарованата майка.

Певицата Йоана Захариева обясни още, че изобщо не е имала намерение да ходи до Гърция, но реакция ѝ е била предизвикана от организатора на екскурзията, който ѝ отказва обяснение на ситуацията. Следва лек конфликт по телефона, който я принуждава да отиде до лагера и да си прибере детето.

"Всяко дете мечтае да отиде на лагер. Очаквах всичко най-прекрасно, той да се върне още по-щастлив. Първото нещо беше, че трябва да приготвим чаршафи и тоалетна хартия за децата за седмица. Първоначално знаехме, че са по 8 деца в стая, след това се разбра, че са по 12", обясни разтревожената майка.

"Не виждам проблем никъде. Децата в 5-и клас са леко разглезени и при всяко малко разклащане на желанията им звънят на родителите. Тази фирма за трети път провежда спортен лагер с ученици от 119-о училище. Това дете най-вероятно е разочаровано от някои дребни неща, а останалите 50 човека са силно удовлетворени", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

Той научава от пост в социалната мрежа на Йоана Захариева за казуса. Връща й парите за екскурзията на детето. Организаторът пък го е уверил, че средствата ще бъдат възстановени по сметката на училището. Майката е благодарна на директора за бързата реакция.

Стаматов подчерта, че условията във въпросния лагер са леко скаутски и от децата се очаква участие в най-различни активности. Спортните дейности са постоянни и се говори само на английски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
13
 
! Отговори
коко преди 5 години
До МитевНадали си плащал по 90 лв. на ден в хижите или палатките, за да сравняваш нещата.
37
1
 
8
 
! Отговори
Welcome to Greece преди 5 години
Kарагьозис ви очаква,балъци!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 30Вие да не сте бивш затворник?
35
12
 
9
 
! Отговори
чуждопоклонници преди 5 години
ха ха ха -на ви гърция - аз като ви казвам вие ми слагате минуси , там всичко е лъжа и измама - доволни са само тези дето пресичат маказа сутринта ,влачат чанти с манджи ,плаж без чадър и се връщат вечерта , ама хитрите гърци ги мразят щото и едно фрапе не взимат при тях
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистически мошеници станали фирма.
33
6
 
31
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
За 6 нощувки на цена 530лв. условията трябва да са поне четиризвездни. При това услугата е за деца, които във всеки хотел на тази възраст се таксуват на 50%. Няма значение глезено или неглезено е детето, съотношението цена-качество е грабеж.
32
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Певицата да сезира отговорния за Гърция архимандрит Хорен Ованесян.
31
3
 
22
 
! Отговори
тц-тц преди 5 години
Някога в България имаше детски лагери и ние редовно ходехме и се забавлявахме :(Сега има мутрохотели...
30
14
 
24
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До До чиновникАЗ съм спал по хижите по 20 човека в стая. На две нива. Бяхме ученици и ходихме по експедиции. Да спиш на легло е лукс. Повечето време-на палатка по трима. Къпехме се в реката в студена вода. Сега мислят, че кравите са сини и се казват Милка. Пили сме мляко от кофа направо след като е издоено. Е, голяма работа, че имаше някои примеси. Днешните дечица и МАЙКИТЕ от БГ мама не са го правили. ТОВА е живота. Сладък, истински и с..някои примеси.
29
21
 
9
 
! Отговори
Spectre преди 5 години
За 500 кинта няма как да се почива цяла седмица в добри условия. Повечето от вас като нямате пари за качествена почивка, това си е ваш проблем. Никой не е длъжен за 500 лв. да ви дава нещо, което струва 4-5 пъти повече.
28
13
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Нали Гърция и турция е много хубаво ,всички превзети провинциалисти се изсипват там лятото ;) !!!
27
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате в Турция никога няма да видите такава обстановка.
26
8
 
46
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Може да съм тъпичък, но мисля, че на Земята НЯМА ОСТРОВ Халхидики. Има полуостров. Явно децата са били на друга планета. Ходил съм по експедиции като ученик и по-късно.Спяхме на палатки, ядяхме храна, приготвена от нас, сами си палехме огън. И БЯХМЕ ЩАСТЛИВИ!!! Майки, извадете циците си от устата на децата си! Направете ги МЪЖЕ И ЖЕНИ, а не полуфабрикати!!!
25
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога българинът ще разбере, че Гърция е една скапана фалирала държава, която няма нашата хубава природа и ще престане да пълни джоба на мързеливите гърци?
24
8
 
26
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До До чиновникАбе льольо, ти прочете ли че става въпрос за летен лагер? Явно нито си прочел, нито си разбрал нещо от статията. Летен лагер е различно от почивка на хотел. На лагер не се ходи, за да се лежи по цял ден на басейна. Там се ходи, за да се усвояват елемнетарни житейски навици и умения, които са необходими на човек, за да може сам да се грижи за себе си.
23
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновник Почивка в Гърция струва 530 лв за 4 човека плюс собствен транспорт и изхранване.Хората не са длъжни да ядат буламачи "ол инклюзофф"
22
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата ми ходят трета година в този лагер. Лагера е с доста соц- условия английският е много под въпрос но купона е непрекъснат и децата са доволни.
21
3
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Това го кажи на мързеливия беззъб риж англичанин на 30, който от социални помощи ходи при по-ниски цени на пакета в Гърция. Не тук. Никой не ти говори за Дубай, ама следва да знаеш и реалната цена на нещо. Не само да се изхвърляш. Ти за тия условия, ако искаш и 15 000 дай. Те точно на такива като теб чакат.
20
9
 
30
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Проблемът е, че е трябвало сам да почиства тоалетната и банята, уточни разочарованата майка. Ужас!!! И сам да си изтрива насрания ***? Тази майка не мисли, че отглежда абсолютен аутсайдер, който ще е на цицата на мама докато е жив. Ако не намери жена, която да търпи *** мъж. Такива в гората да ги хвърлиш ще умрат от студ защото не могат да си стъкмят огън. Скаутското движение е да направи от детето мъж.
19
4
 
21
 
! Отговори
no name преди 5 години
Някой успя ли да догледа целия репортаж? Тази Йоана трудно съставя смислени изречения. В крайна сметка тя не била недоволна от самия лагер, щото като отишла на място и той бил много хубав отвън, не видяла как е вътре. Пък и видях снимки на двуетажни легла и нищо повече. Къде е снимка на мръсната тоалетна, в която синът й не можал да се изходи /това са нейни думи/? Та не била недоволна от лагера и от директора, а от туроператора, който й теглил една по телефона и тя тогава избухнала във фейсбук