Гръцка ваканция за български ученици – Сървайвър с "екстри"

За директора условията били скаутски, за туроператора - проблем няма, а за родителите?
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 12:45,
99

Гръцка ваканция за ученици се превърна в истински Сървайвър, без да очакват. Срещу 530 лева за родителите, децата им получили нощуване в обща спалня, без чаршафи на леглата и още "екстри".

Иначе офертата била примамлива - остров Халкидики - плаж, море, спорт, изучаване на английски език, четири хранения на ден и транспорт. Да ама не!

Обещанията за 7-дневната почивка в Гърция, се оказали преувеличени. Според организаторите на пътуването обаче проблем няма.

"Трябваше да си носят собствени чаршафи и също така няколко топчета тоалетна хартия, за да могат да изкарат седмицата. И всичко това за цената от 530 лева", споделя пред Bulgaria ON AIR възмутената майка Йоана Захариева, която изпратила сина си.

Първоначално тя не обърнала внимание на оплакванията от мръсотията и лошата храна, но обажданията от сина ѝ зачестили. Проблемът е, че е трябвало сам да почиства тоалетната и банята, уточни разочарованата майка.

Певицата Йоана Захариева обясни още, че изобщо не е имала намерение да ходи до Гърция, но реакция ѝ е била предизвикана от организатора на екскурзията, който ѝ отказва обяснение на ситуацията. Следва лек конфликт по телефона, който я принуждава да отиде до лагера и да си прибере детето.

"Всяко дете мечтае да отиде на лагер. Очаквах всичко най-прекрасно, той да се върне още по-щастлив. Първото нещо беше, че трябва да приготвим чаршафи и тоалетна хартия за децата за седмица. Първоначално знаехме, че са по 8 деца в стая, след това се разбра, че са по 12", обясни разтревожената майка.

"Не виждам проблем никъде. Децата в 5-и клас са леко разглезени и при всяко малко разклащане на желанията им звънят на родителите. Тази фирма за трети път провежда спортен лагер с ученици от 119-о училище. Това дете най-вероятно е разочаровано от някои дребни неща, а останалите 50 човека са силно удовлетворени", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

Той научава от пост в социалната мрежа на Йоана Захариева за казуса. Връща й парите за екскурзията на детето. Организаторът пък го е уверил, че средствата ще бъдат възстановени по сметката на училището. Майката е благодарна на директора за бързата реакция.

Стаматов подчерта, че условията във въпросния лагер са леко скаутски и от децата се очаква участие в най-различни активности. Спортните дейности са постоянни и се говори само на английски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
извинявам се, ама преди 5 години
Ако поверя детето си на някой, който твърди, че срещу 530лв. ще ми го обгрижи за 7дни на Халкидики с плаж, море, спорт, изучаване на английски език, четири хранения на ден и транспорт (моля ви се), та, направо заслужавам да ме пребият с камъни.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tова ако е сървайвър, как да наречем оцеляването на пенсионерите и хората по селцата?! На къде отива младото поколение! Малко зор да видят и да им се наложи да се оправят сами и почват да ревът. Вече ми е ясно защо мигрантите са 90% млади мъже, защото са ей такива мамини синчета. Не ми се мисли ако у нас избухне война. Тези първи ще побегнат. И не са виновни децата, те просто се възползват.
96
8
 
7
 
! Отговори
Павката преди 5 години
Грък да не лъже има ли? А директор на школо, който да не помпи лев от екскурзии на клетите деца, родителите на които работят за тези пари за разлика от директора, който изцяло работи документална, административна и мениджърска работа.... което в бг означава нищо
95
9
 
9
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Абе че майката не е много адекватна не е. Но да сложиш 12 деца в стая без прозорец си е престъпление. А прозорец на снимките не се вижда. А дрехите са по земята, поради липса на гардероб. А някакъв пикльо наричан директор на училище, да слага определения, че децата разбираш ли били разглезени. Е това не го разбирам. Децата са си в правото. А някакъв чичка привикнал на робството от преди 89, ще ми обяснява, кой бил разглезен. Я едно разследване за този.
94
2
 
46
 
! Отговори
Брее! преди 5 години
Вчера да бях умрял, нямаше да науча, че Халкидики е остров. Верно, че човек се учи, докато е жив!
93
6
 
31
 
! Отговори
Мен преди 5 години
И децата ми са били на екскурзия в чужбина. За 540 лв разгледаха Париж, дворците по Лоара, на връщане Венеция и Хърватия за 7-8 дни. Осигурена нощувки в хотели със закуски и вечери. Така, че да сървайваш за тези пари си е обир. Тоя директор да го разследват за % от фирмата. А учителите явно си трайкат, нали си пътуват, дори им плащат.
92
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре в исринския Сървайвър където и в момента се снима в някоя тропически остров далеч от човечеството отколкото...
91
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богаташки почивки,от кога предлагате на балъците такива не чак екдтрови вакнции да си дават цялата заплата за тези простотии
90
10
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Точно детските екскурзии са едно безочливо печалбарство от страна на фирмите, защото децата не си знаят правата и си мълчат, а като се оплачат винаги ги изкарват разглезени или неразбрали. Сервира се долнопробна храна, а настаняването е на места, където няма какво повече да се повреди.
89
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо баш сезона в Гърция почва юли. Юни там е евтино, сезона е дълъг, не е като при нас. Второ транспорта е пряко сили е по 20-30 лв на дете. Това са 330-350 км в посока. Пътуват по 50 деца. Туристическата такса е огромните около евро на ден. Моето дете също е там. Условията за мен са лека изненада, всяка година съм по гръцко, но съм убеден че си прекарват страхотно от чутото по телефона. Едно време съм бил по нашите мизерни лагери, условията бяха в пъти по лоши, вярно беше по евтино
88
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гърците винаги лъжат в условията -винаги !
87
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
530 лв. са 270 евро. в Гърция! за 7 дни, заедно с пътя, който е около 100 лв., с туристическа такса, че и храна, в разгара на сезона на Халкидики, какво точно очакват?
86
16
 
27
 
! Отговори
Кауня от Аскиу преди 5 години
Защо всички рекламации и скандали с т.н. лагери и зелени училища са все от малки шопета и техните майки?Как така храна която за 70% от населението е повече от добра шопетата получават натравяния? Що за "българи" се раждат и живеят в огромното село София.Сигурно там се яде само здравословно груме,във всеки *** си има мияч от провинцията и всяко дете живее като принцовете Уилям и Хари на младини.Всъщност какъв управленски елит възпитават там? Завършени пиндюхи,мамини синчета.Развалена работа!
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да му се не види, как пречи махмурлукът да се артикулира адекватна претенция
84
2
 
22
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
А тая весела рентиерка данъци плаща ли?
83
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ходите в идиотската държава Гърция после се жалвайте по медиите!
82
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм ходил като малък на лагери, но такава *** като тази не е имало, а цената беше не повече от 80 лева. Това гръцкото е някакъв спретнат лагер набързо. Нищо чудно зад цялата дивотия да стои БГ собтсвеник. 12 деца по 580 лева са 6960 лева за 7 дни за една стая. Това си е по-голяма печалба от колкото да държиш хотел.
81
14
 
30
 
! Отговори
69 преди 5 години
добре, трябва ли да се дава трибуна на всяка откачалка, па макар и певица? На всички им е ясно, че никой няма да пусне сами деца в три или четири звезден хотел, защото ще обърнат всичко с главата на горе. Пък и да ме убеждава, че си е пратила детето някъде без да види снимки на стаите и да го провери в нет-а, малко смешно звучи. При това е дала невероятната сума от 600лв. - сигурно са продали кравата и две кокошки, то иначе как се събират тия пари....
80
10
 
14
 
! Отговори
Сара преди 5 години
Ами да го прати но Слънчака!!НЕ Е СКЪПИЧКО ЗА ПЕВИЦА. ТОАААМ ДА ВИДИ КАКВО Е. ТА СИГУРНО Е ФОЛК ПЕВИЦА. НЕ СЪМ Я ЧУВАЛА ДАЖЕ!!!И ЗАЩО ГО ПРАЩА НА ЛАГЕР ТОВА ДЕТЕНЦЕ!???АЗ ВСЯКА ГОД ХОДЕХ НА ЛАГЕР КАНО УЧЕНИЧКА!!И ДО СЕГА СИ СПОМНЯМ КОЛКО ЩАСТЛИВИ БЯХМЕ В!!!9671
79
11
 
22
 
! Отговори
bobi преди 5 години
тая пък коя беше? че и певица? явно е решила да си направи малко безплатен ПР покрай детето си. Явно на нейния малък лигльо му липсват плейстейшъна и други глезотийки и звъннал на мама да дойде да си го прибере.