След месеци забавяне: Бронзовата къща почти готова

А трябваше да бъде символ на европредседателството ни
27 юни 2018 09:30, Александър Попов
68

Бронзовата къща, която трябваше да бъде издигната на мястото на бившия Мавзолей в столицата още в началото на годината, вече е почти готова. Предстоят довършителни дейности и поставяне на осветление, съобщи Bulgaria ON AIR.

Инсталацията трябваше да е символ на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, но проектът се забави многократно. И вместо в началото, в крайна сметка той ще бъде осъществен на финала на тези 6 месеца, в които България беше председател на Съвета на ЕС.

Столичната община постави срок до 25-27 юни Бронзовата къща да е готова или изобщо да не бъде изпълняван проектът. От БСП-София все още искат оставки заради забавянето на инсталацията и въпросите без отговор около нея.

Ангажимент на Столична община е охраната на Бронзовата къща, която по план ще остане на мястото до края на годината. Официалното ѝ откриване пък ще е след около 2 седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм виждал по-грозно и некадърно "произведние" от това! Но е символ на побърканото ни време! Асме нямали пари! Няма за болните, за пенсионерите, за образование, за отбрана! За уйни има!И никой не ни попита, искаме ли това чудо или не!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па ти...Не знам дали "мавзолея беше с най стабилната основа за вечни времена , като комунизма", но помня, че Бъки Бомбата се поти цяла седмица и го взривява достатъчно много пъти докато успя да го развали. А на това недоразумение от снимката му трябва само малко по-силен вятър!
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "инсталация" ми напомня за приказката "Новите дрехи на царя", дето всички им се възхищавали, само едно дете се провикнало:"АМИ ТОЙ ЦАРЯТ Е ГОЛ!"
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали Борисов си е взел остров или архипелаг, мислейки за своето бъдеще, това трябва да разследват специализираните служби. Но големият проблем в България е - къде изчезват милиардите?
50
4
 
11
 
! Отговори
ДА преди 5 години
До архитектПоредния кич из София!А колко по-добре щеше да е ,мавзолея на Димитров да си беше останал и да се събираха по 15 евро на турист!На някои акъл не им стига.....
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският "творец" нямаше проблеми да се гаври с българската култура и обяви местното население за диво, но когато изложи и Австрия и яко забърка кашата май там му вдигнаха мерника и човека се стегна, щото нали е на тяхната хранилка за "таланти". Западът често се лъже с подобен род мигранти играещи на тънките им струни
48
12
 
4
 
! Отговори
архитект преди 5 години
Защо не гледате на тази инсталация като на склулптура? Това е съвременно изкуство и не е задължително всички да го харесат или да го разберат. Много трудно може да бъде утилитарно в класическото му значение. Освен това е за определен период и после мястото ще се използва за други проекти.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както вече е известно, снощи предаването на Милен Цветков по Нова телевизия НЕ БЕ ИЗЛЪЧЕНО, а на негово място бе завъртян стар запис.В анонса за предаването бе казано, че ще бъде коментиран скандала със закупения гръцки остров от Бойко Борисов и защо някой се е уплашил от фалшивата новина.Предаване обаче нямаше и очевадно то бе спряно, а бе спряно, защото предаването на Милен Цветков се записва предварително, предвид късния час в който се излъчва в ефир.В предаването на Милен Цветков е БИЛ ПОКАЗАН СКАНДАЛЕН ИЗОБЛИЧАВАЩ ДОКУМЕНТ, РАЗКРИВАЩ ФИНАНСОВИ ТРАНЗАКЦИИ КЪМ ЕДНА ПАРТИЯ!
46
0
 
8
 
! Отговори
Аси преди 5 години
Не на място и не на време.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сТИГА ,БЕ! НТова са "малки демонстрационни обекти", Деди Симо Ментата ги въведе. АААа-и Малкият Мук....
44
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проваленият строеж на тази къща е символ на провала на ГЕРБ в европредседателството.
43
2
 
30
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Пари хвърлени на вятъра.
42
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно грозно нещо беше заменено от друго такова.
41
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно точен символ на България опоскана до арматура от всички политици през последните 30 години.Те заслужават да бъдат затворени вътре, та всеки който минава да го може да им се "любува" подобаващо.
40
1
 
7
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 37 Как дали има стабилна основа ? Та нали мавзолея беше с най стабилната основа за вечни времена , като комунизма.
39
9
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 28 Почти готова е нещо като БСП. Почти са готови за властта .Остава народа да ги поиска.
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко Мара втасала,та до бронзова къща опряла.
37
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мило граждани ... Другият път предложете собствен проект и ако е по-хубав и бъден избран, евала. Па ако може и да го финансирате,, още по-добре. А засега, спрете да лаете, защо не може и боята да си позволите. ..
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21И с какво това "произведение" е по-красиво от въпросния петох*ник?
35
30
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 5 години
От коментарите си личи, какви хора пишат тук. *** народ, слаба държава.