Уволнени граничари заради непроверения самолет

Проверката по случая на летище София отне над три месеца
29
Уволнени граничари заради непроверения самолет
Валентин Радев. Снимка: БТА

Петима гранични полицаи са уволнени, а четирима са с предупреждение за уволнение заради пътниците от кацнал в София самолет, които бяха допуснати да влязат у нас без никаква проверка на 20 март. Това стана ясно от днешния брифинг на вътрешния министър Валентин Радев.

Сред освободените е и директорът на регионална дирекция "Аерогари", предаде bTV. Още един полицай е напуснал по собствено желание.

В края на март беше установено, че цяла смяна от граничари са били извън работните си места в момента, в който на Летище София е кацнал самолет. Полицаите или пушели навън, или били по санитарните помещения.

Проверката по случая отне повече от три месеца.

Общо 14 дисциплинарки са били започнати, като петимата уволнени са директорът на дирекцията и четирима служители, които не са успели да обяснят защо не са били по местата си.

Директорът на ГПУ към летището Явор Русинов и част от останалите провинили се са без право на повишение до 3 години. Директорът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков обаче е поискал оставката му в срок до един месец с мотива, че вече му няма доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този самолет влиза от Франция, която е член на шенген. Това, че този самолет влиза от там не е голяма работа. Ако този самолет влезе от трета страна, тогава е проблем. Нали се стремим към шенген, тогава защо е този шум. Ако влезем в шенген, тогава всички самолети идващи от тези страни няма да бъдат проверявани! Много шум за нищо. Само прах в очите на хората
25
0
 
1
 
! Отговори
мухахахах преди 5 години
"Още един полицай е напуснал по собствено желание."-------------Ти да видиш! Колко е съзнателен и отговорен:)))
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този освен да гледа лошо нещо друго може ли да прави?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръководител регионална дирекция Аерогари граждански уволнен,а къде са другите аерогари в този регион,значи заповедта да пушат на открито и да посещават сервизни помещения при кацането на еди кой си самолет за който предстои проверка на документите как на него,че и какво,кои,къде вози е дошла от високо инак може самолета да се пренасочи към най-близката гражд. аерогара щом граничарите имат почивка планова или по кодекс,но с негово знание дори аерогарата-базата да е военна гранични и др,пренасочи
22
0
 
1
 
! Отговори
K.Dies преди 5 години
Gospodin ministar Radef ste naznachi tam praktikanti cavalieri ot modna agency "Policeman", "BelliDance" ili "Agressia".
21
0
 
2
 
! Отговори
pipo преди 5 години
До Анонимен На кой му се работи в тази държава, на полицаите още по малко. На един 22 годишен и да го уволнят на мига, хич не му пука при тая заплата. А да се назначи нов отнема повече от 6 месеца с проучването и подготовката му. Това струва пари на държавата и никой не ги възстановява. Няма мотивация, защото в големият град за тези пари работа бол. Но тия момченца като идат в чужбина работят като машинки!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕдинНе стоя всяка вечер там ами съм се прибирал по всяко време и на няколко пъти съм забелязал че след 22 е пустош, посрещащите могат да се качат до гейтовете ако искат. Само човека на бариерата на паркинга стои да вдига с ръце като се развали моторчето на бариерата.
19
0
 
6
 
! Отговори
Роналдо преди 5 години
Съседът ми е милиционер на летището. Материалното му състояние е завидно за интелекта му. Което значи, че МВР е организирана престъпна група.
18
0
 
7
 
! Отговори
pipo преди 5 години
За 800лв. заплата трудно ще си намери нови. Скоро ще се сблъска с кадровият проблем. После ще търси решаване и на него. Ще отчете много работа и ще се изкара незаменим кадър. Посредствените и некадърни полицаи ще се увеличават, а мотивацията им ще падне почти до нула, защото правителството няма полза от силна полиция, а министъра ще ни уверява колко е по-добре всичко. Как се ограбва държавата, ако куките дебнат от всеки ъгъл? Всичко ще продължава до безкрай, ако ние не спрем това!!!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специално Явор Русинов е 10 пъти по свестен и компетентен от пишман министъра! Преди да стане капепеец преди повече от 15 години е бил 8 години в агенцията за бежанците. Кичиков може и затова да иска да го гони, защото знае, че го превъзхожда. Герберюгите предпочитат верните пред кадърните.
16
1
 
11
 
! Отговори
брей преди 5 години
Директорът на летището нямал право на повишение 3 години.. мъка мъка, не може да се издигне още малко човека, директор на орбитална станция примерно....Дано някой проследи кариерния им път на уволнените - да не се окажат осъдили МРВ и върнати на работа с обезщетения след 1-2 години? За сметка на нашите данъци.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след 10 вечерта повечето пристигащи самолети не се проверяват, голям праз да не е от скоро така
14
4
 
12
 
! Отговори
стига глупости,бе преди 5 години
До До " анонимен&qЧудо голямо,че не проверили!В половината свят не проверяват!Тука *** се натягат,уж че много работят!
13
1
 
9
 
! Отговори
споко преди 5 години
споко ще осъдят МВР и пари ще направят
12
0
 
3
 
! Отговори
Neno Karaveliov преди 5 години
40 miliona za vip luks autos na prezidentstvoto, dansadjiite i chetnicite mi se vijdat dosta mnogo napompeni...Goranov, kade im e podrobnata plan smetka na prezidentskite generalski automobolni mechti? Kartofi li sha sadiat, metla li sha sadiat, fastaki li sha sadiat ili sha berat leshnici, gabki i barovinki v gorata bul chetnicite da izkarat parite za vip generalskite migrantski vodzila?!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клоунът Радев от цирк "ГЕРБ" с водещ овчеукротителят Борисов влезе във финална битка за купа "Гинес" !
10
4
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Не доверието в полицията е огромно,граничещо с катастрофа на хората им писна да издържат една каста търтеи на който им е осигурено всичко с народни пари а те се държът като катили и не работят.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей овце виждате ли се бе, какви овчари сте си избрали, хак да са ви мизерията и червеното робство което си избрахте след турското, но *** ви кратунки надали ще схванат какво ви се казва ? Не ме трийте ей, всеки има право на свободен изказ !
8
0
 
3
 
! Отговори
Philip преди 5 години
Bravo, mvr minister. Oste, oste....videoklipove live doku kak obslujvat po razlichnite granichni porti i gisheta bg slujiteli...
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България никога не е имала по-тъ'п клоун за министър от този на снимката ! Потъването на държавата е гарантирано от такива човешки същества в една тъмно-червена болшевишка партия като ГЕРБ ! Време е да се осъзнаете бе племе овче !