Топлата вода скочи, а ТЕЦ-София я спира за профилактика

От 3 до 20 юли цели квартали ще са само със студена вода
16
Топлата вода скочи, а ТЕЦ-София я спира за профилактика
Снимка: Булфото, архив

Топлата вода в “Лозенец”, “Дианабад”, “Изток”, “Изгрев”, “Гео Милев”, “Яворов”, Зоологическа градина ще бъде спряна от 3 до 20 юли заради ремонти, съобщават от столичната топлофикация.

Още по темата
Топлоподаването към ул. “Иван Асен II” и кварталите “Подуяне - център” и “Редута”, както и към 320 сгради от “Лозенец” няма да бъде спирано, тъй като има възможност те да бъдат захранвани от друг източник.

От 2 юли до 2 август ще бъдат подменени топлопроводите по ул. “6-ти септември”. Топлата вода към 72 сгради в района ще бъде спряна.

Повече информация, както и списък на сградите, може да намерите на www.toplo.bg, www.facebook.com/www.toplo.bg и на телефон 0 700 11 111.

През тази година топлоподаването се преустановява поетапно и за по-краткo време. Повече потребители ще имат топла вода по време на профилактиката в София.

Топлопроводите в София са изградени основно през 70-80 години на миналия век и е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг и рехабилитация на участъците с повишена аварийност. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на разходи при преноса на топлинна енергия. По данни на КЕВР „Топлофикация София” е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната – средно 17 % през последните години, което е близо до показателите на ЕС.

"Ремонтите се правят в интерес на нашите потребители. Така ще намалеят авариите през зимата. Екипите ни полагат максимални усилия да приключат ремонтите по-бързо и да възстановят топлоподаването преди обявените срокове. Повече потребители ще могат да ползват топла вода по време на профилактиката, благодарение на нововъведенията, които направихме напоследък", заявиха от „Топлофикация София” ЕАД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И миналата година имаше невероятен ремонт лятото в кварталите Младост и на първи сняг се спукаха тръбите.Та фразата "по-малко аварии" ми звучи странно.
11
2
 
3
 
! Отговори
Таню преди 5 години
До afamТочно в тези квартали надали има страхотен наплив от селтици, камо ли гора от панелки. Айде, малко ггл мапс преди изхвърлянията, а?!?...
10
13
 
10
 
! Отговори
Няма да се усети преди 5 години
И без това новософиянците не се къпят и търсят оправдание! Е сега имат железен довод.
9
2
 
22
 
! Отговори
Бунт преди 5 години
Във всяка една друга страна, народът щеше да е на улицата още на по-предното увеличение на цената, ама тук...
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно заради неизползваемите жилища затова.Не съм вярвал, че бай Тошо ще се окаже прав с лафа "Това което го построихме вие не можете само го пребоядисате".Вместо да се започне от нивото до което бяхме стигнали, то всичко се разграби и резултата не закъсня. "Кока-кола" няма ли да я поканят за собственик на Софийска вода, че да се знае какви цени плащаме?
7
2
 
30
 
! Отговори
Ttp преди 5 години
За моите 35 години, нямам спомен за лято без профилактика- наистина ли трябват 20 дни,ако е само профилактика и защо няма компенсация за потребителите?-как за 30 години не ги оправиха тези стари топлопроводи при високите цени,които налагат и парите,които прибират?-редовно си плащам сметките,но реших да протестирам неплащайки тройната последна сметка за сезона,изчаквайки изравняващата.дойодоха да ме търсят у дома и да ми звънят как съм нямала право да не плащам,а да използвам услугите им....
6
4
 
8
 
! Отговори
обръщение извръщение преди 5 години
Скъпи сънародници.Пазара определя цените.Има дефицит на стока ,акачат цените.Няма топла вода ,затуй е скъпа ,скъпи сънародници.Скоро и вие ще сте дефицит. Ама държавата регулира цените.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От крана за топлата вода ще тече студена, но ще бъде таксувана като топла вода по новата цена
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците не са кой знае какви добри футболисти, като другите по-силни страни Германия,Аржентина,Бразилия,но успяват със себераздаване и сдружна игра+малко късмет да продължават напред...!!
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тихо ОВЦИТЕ СА В ОБОРА И СПЯТ.УТРЕ ЩЕ СТАНАТ ДА РОБУВАТ НА СТОПАНИТЕ СИ ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ИЗДОЯТ ХУБАВО И ПАК В ОБОРА.
2
4
 
48
 
! Отговори
Хитри са преди 5 години
Много хора по време на "профилактиката" ползват "топлата вода" понеже не е толкова ледена, като студената през това време и после навъртяните кубици ги плащат като истинска топла вода. Милиони прибират за това време топлофикацийте... Да ви е честито!
1
13
 
32
 
! Отговори
afam преди 5 години
Честито панелни селинджьри