4000 т асфалт за ремонта на бул. "Васил Левски"

Реконструкцията трябва да приключи до края на месеца
2 юли 2018 07:40,
22

Близо 4000 тона асфалт ще бъдат изсипани при ремонта на столичния булевард "Васил Левски" в отсечката между Софийския университет и бул. "Патриарх Евтимий".

От тях 1300 тона ще отидат за износващия пласт асфалт, съобщиха от Столичната община пред "Монитор".

Реконструкцията започна в неделя и ще продължи до края на месеца.

Първоначално за две седмици ще бъде затворено платното в посока от "Попа" към Ректората. Движението ще се осъществява в по една лента в посока. След като приключи преасфалтирането, движението ще бъде пуснато без износващ пласт.

Още по темата

След това ще се обърне организацията на движение и ще се затвори платното от Ректората към "Попа". За полагане на износващия пласт асфалт целият булевард ще бъде затворен за един уикенд, обясниха от "Московска" 33.

Ремонтът на "Васил Левски" ще бъде съвместен с този на ул. "Граф Игнатиев", тъй като там трябва да се сменят релсите, които са в самото кръстовище и съответно ще се изгражда и подлез към близко намиращата се метростанция.

От общината призовават шофьорите да се движат по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" като най-близка алтернатива.

Новата седмица започва и с обновяването на идеалния център на града, което ще бъде разделено на етапи. Ще се ремонтират градинките "Кристал" и "Климент Охридски". Около храм-паметника "Александър Невски" ще се обновяват тротоарите и осветлението, а в края на ремонта пространството ще стане пешеходно. След ремонта всички контейнери за отпадъци в зоната ще са под земята, ще има и 5 обществени тоалетни.

Новият облик около храма ще струва над 21 млн. лв и трябва да приключи през 2019 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че фирмата изпълнител ще отнася по 180 бона на ден при закъснение, а санкцията за лошо изпълнение ще е 900 хил. лева.

В момента тече и ремонт по бул. "Тодор Каблешков", който трябва да е готов до 20 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кражбите на гербавата асфалтова мафия София е в перманентен ремонт от години!Не се наядоха картофената принцеса и кукловодите и!