Линия №3: Еко, автоматик... Ето ги новите влакчета за метрото

Първите 8 км от третия лъч ще бъдат пуснати догодина
2 юли 2018 15:45,
38

Снимка: Facebook

Първото от новите влакчета за метрото, които ще превозват софиянци по третия лъч на метрото, пристигна в София. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност и показаха как ще изглеждат новите мотриси.

Те са произведени от консорциума на Siemens и Newag и ще са общо 20.

Още по темата

Първият влак тръгна към София на 25 юни като транспортирането му се извършваше основно през нощта със специален извънгабаритен транспорт.

Влаковете са с висока енергийна ефективност и поради олекотената им конструкция, имат и по-нисък разход на енергия.

Преди време от общината обясниха, че те са изцяло проходими – от първи до последния вагон, а и също че могат да се управляват от автоматик, тоест изцяло без машинист.

"Планираме първите 8 км от третата линия (от бул. "Владимир Вазов" до "Красно село") да бъдат пуснати през 2019 г., а следващите 4 км, които преминават през "Овча купел" до Околовръстния път при Горна Баня – да пуснем през 2020 г.", съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
9
 
! Отговори
Св преди 5 години
Верно е, *** съм си ... Не ми е и идвало на ум, да гласуваме няколко стотици милиони и да си купя тролеи. Ще го имам в предвид - благодаря.
12
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е тази срап която са докарали за милиони евро!?
11
14
 
5
 
! Отговори
перничанин преди 5 години
"Чудесно, вече ще покрият почти цяла София!"Ако го пуснат и до Перник, ще ни спести много време да ходим на работа.
10
13
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
С хвалбите за метрото се опитват да прикрият факта , че за пореден път затварят и копаят по бул. България. И то след като само преди две години правиха ремонт. Всичко това са пари от нашите джобове. София прилича на огромна строителна площадка, на която всеки се упражнява безразборно.Аман от безумия на хора, които не разбират от нищо!
9
7
 
5
 
! Отговори
Св до 7 преди 5 години
Не е Сливен. Но по принцип, някак все се чувстваме втора категория. Иначе да, няма смисъл по принцип да се поддържа такъв градски транспорт в умиращи градове. Но пак си се чувстваме втора категория с изгнили тролейбуси. По добре напълно да го спрат, и да разпродадат всичко на скрап и контактната мрежа, да купят още едно влакче за София и да се приключва с провинцията.
8
16
 
11
 
! Отговори
Човек от метрото преди 5 години
Като знам и качество на метрото ще е като магистралите
7
0
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Аз съм от Сливен и едно време тролеите бяха пълни, сега никой не се вози с градския транспорт и го намалят постоянно, вече има едни малки автобусчета дето въртят празни, иначе има задръствания и вече има синя зона. Не знам ти за кой малък град говориш
6
3
 
37
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Чудесно, вече ще покрият почти цяла София! Метрото е нещо чудесно, ще пести най-ценното нещо на този свят - Времето!
5
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бойко ни построи метро за да ни е хубаво"Бойко добре че построи магистрали, че като гледам ако не бяха магистралите, нямаше да могат сега да ни докарат влаковете за метрото от Германия.
4
16
 
16
 
! Отговори
Св преди 5 години
Като се сетя че в един немалък български град, ламарините на тролеите се държат от лепенките на рекламите отвън, да не се разпаднат от ръждата, защото са на над 30 години... Но така е - всички пари вече се концентрираха в София. Едните са по - хора от другите нормално. Ако си роден със златна лъжица в устата ... Другите или пеша или гледат да не пропаднат някъде краката им като се возят. Честито да ви е!
3
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ни построи метро за да ни е хубаво.
2
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадна новина за червените, според тях едно време Икарусите са били по-добре
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пък возят влаковете с камиони.