Хибридобуси из София – тестово по трамвай №10

Тестовете на новите превозни средства ще продължат 10 дни
3 юли 2018 15:30,
25

Снимка: Facebook

Първите хибридни автобуси в София тръгват по трамвайния марщрут на линия 10 - ТМ, който преминава през центъра на града, съобщават от телевизия Bulgaria On Air.

Тестовете на новите превозни средства ще продължат 10 дни, за да могаг шофьорите да свикнат с технологията на управление.

Още по темата

Разходът на гориво на хибридния автобус е два пъти по-нисък от този на нормален дизелов автобус , но са по-скъпи, казват от Столичната община.

Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че покупката на новите превозни средства е заложена в програмата за подобряване качеството на въздуха.

"Вече имаме сключен договор за доставката на първите 20 електробуса, които очакваме да пристигнат до края на годината. Заедно с това в програмата, която приехме, е заложено и включването на хибридни автобуси", каза още столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Към момента новите превозни срества все още нямат поставени перфоратори за дупчене на билети.

Стартирана е и процедура по сключването на договор за закупуване и доставка на нови 15+15 електробуса, които също ще бъдат включени активно в мрежата на градския транспорт, съобщават още от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Тия автобуси да не се управляват с лостове, че трябва шофьорите да свикнат с управлението?!? :)
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Към момента новите превозни срества все още нямат поставени перфоратори за дупчене на билети." Перфоратори през 2018... Боже прибери си вересиите. В нормалните държави има две поколения, които никога не са виждали перфоратор.