Симеонов погна шума и в София, "възпали" празнуващи полицаи

Най-драстичните нарушения бяха отчетени в Студентски град
99

Снимка: Facebook

След акциите срещу шумните заведения по морските ни курорти, Валери Симеонов се зае да осигури тишина в късните часове и в София.

Вицепремиерът е направил обиколка из столични клубове и ресторанти, като за акцията се похвали сам във Facebook. Най-драстични нарушения имало в Студентски град, но го отнесли и заведения в центъра. Той влязъл в пререкание и с празнуващи полицаи в механа, но "всичко мина без физически посегателства".

Симеонов пък е доволен, че в София проверките минали далеч по-спокойно от Слънчев бряг и навсякъде собственици и персонал му оказвали съдействие. Фолкпевицата Кали пък дори обещала да пее акапелно.

Още по темата
Ето и цялото съобщение на вицепремиера:

"Снощи заедно с РЗИ, зам-министъра на здравеопазването г-жа Светлана Йорданова и членове на политическия ми кабинет започнахме проверки по Закона за шума и в София. Градът, в който законите отстъпват на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри. Оказа се, че въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми – никъде. Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина. Оказа се, че собствениците и управителите много добре осъзнават нарушенията и още с първото разпореждане спираха озвучаването.

Започнахме с кастата на "недосегаемите" по бул. Витоша. Raffy Bar & Gelato го отнесоха първи – след констативния протокол и незабавното спиране на озвучаването при следващо нарушение ги очаква ЗАПЕЧАТВАНЕ! С първо предупреждение и спиране на музиката бяха номинирани Vitosha street Bar&Dinner, „БЕКГРАУНД“ и Social Cafe Bar & Kitchen. От снощи еротичен клуб "ФЕТИШ" ще пуска еротична музика само вътре, а не на улицата.

Констативни протоколи и разпореждане за спиране на озвучаването отнесоха кафе клуб Memento и Beach Bar на ул. Раковски. Не мога да отрека пълното съдействие на персонала и управителите. За разлика от Черноморието, много от посетителите дойдоха да ме поздравят и дори си направихме снимки.

За десерт си оставихме Студентски град. Както се очакваше, там нарушенията бяха най-драстични, което наложи съставянето на констативни протоколи с незабавно прекратяване на озвучаването в бар-ресторант "МЕЙСЪНС" и дискотека Jim Beam Club, където гърмеше живо изпълнение на чалга дивата KALI. Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението.

Най-арогантно нарушаваше нощната тишина Механа "Роден край", раздрусана от мощни чалга ритми. С влизането си спряхме музиката и силно възпалихме мъжката аудитория на претъпканото заведение. При съставянето на констативния протокол, страстите се разгорещиха, но, слава Богу, всичко мина без физически посегателства – оказа се, че голяма група полицаи празнуват професионалния си празник.

Съжалявам, няма как – законът е за всички. Благодаря за перфектния професионализъм на служителите на РЗИ София под ръководството на началника Данчо Пенчев – г-н Граматиков, д-р Граматикова, г-жа Крумова и г-жа Сирачка, както и на представителите на МВР-София.

Оказа се, че и в София може да има закон и ред, въпреки плювките на зложелателите. Обръщам се към всички, които констатират озвучаване от гореизброените заведения след 23 ч. незабавно да сигнализират на денонощния телефон за шума 02 940 30 03, за да приложим закона в неговата сила – а именно, да бъдат запечатани и дейността им да бъде прекратена.

Защото здравето е по-важно от печалбитe!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До данъкоплатец 54 Ааа,в басейни не ходи , че ще го удавят.
48
4
 
10
 
! Отговори
Тихата стъпка преди 5 години
Как им личи, че са от едно племе с Винету. Обаче поразяващата ръка вече ги е догонила. Сега ще ги тикнем в "резерват", където им е мястото.
47
2
 
16
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Присъединявам се към въпроса на 51 - шума около блоковете - пейки, градинки, кръчми, ***, викащи до след полунощ, деца пищящи, деградати си изкарват маси и пият в градинките. Наистина музика няма, но крясъците надхвърлят двойно поне нормите за шум денем и нощем.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министър на тишината :-))
45
2
 
25
 
! Отговори
данъкоплатец преди 5 години
Като е толкова смел г-н Симеонов да отиде на басейна на Рафи на симеоновско шосе и да се опита да ги затвори
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи полицаи пак са в дъното на закононарушението!
43
6
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КОГА ЩЕ ИМА РАСЛЕДВАНЕ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗА ДАЛАВЕРАТА С ГРАНИЧНАТА ОГРАДА ???????
42
3
 
16
 
! Отговори
А кога, преди 5 години
кварталните уж кафенета,а всъщност кръчмета по партерите на блоковете,че и заели околоблоково пространство,сутрин с майки с ревящи бебета ,а вечер с крещяшите квартални безделници.Верно, няма музика но шума от "разговорите" озвучава по няколко блока от отварянето им до затварянето а често и след това.Такива пространства давани под наем трябва да се използват не за заведения,а за друго ползване с фиксирано работно време и не срупване на хора.
41
2
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Чалга ритми полицай....бандити чалга ритми ...само ПРЕМИЕРА слуша Блек метъл авангард и ембиън....
40
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
WC-УНТЕРОФИЦЕР ПРИШИБЕЕВ! Голям смях пада с Далавери. След като му биха шута от Сл. Бряг-пробва в Софето......
39
15
 
22
 
! Отговори
taxidriver преди 5 години
Класически пъдарин! И на външен вид, и като умствен багаж, и като поведение! За съжаление така ще бъде и занапред - такъв типаж хора и от двата пола биват инсталирани от кукловодите, а не от избирателите, защото ако от изборите зависеше нещо - то те щяха да бъдат забранени!
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далавери сериозно ли правиш това!Далавери ако Студентски град няма забавление, този над теб "ЗЕЛЕНИЯ ЧОВЕК", "БОГА СЛЪНЦЕ", Биби, Буда , Тиквун, Галения от трима папи ще побеснее, че искаш студентите да стават по-умни от него!
37
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този му пост прилича на новина по първа програма през 1971г примерно... Оставаше само да звърши, че е изпълнил плана за тишина до края на сезон 2018 :)
36
9
 
24
 
! Отговори
Бъди интроверт преди 5 години
Спрете дрогата на младите. Дрога = супер ненормален , психо и луд. Шум ще има защото има наркомани и наркоманки. С която банда си се събрал такъв ставаш. Затова по добре да нямаш никой. Бъди сам стой свестен стой умен стой нормален. Стой интроверт с 2 приятеля свестни и другите ги махай. Екстровертите така се зареждат с шум луд купон а интровертите не могат да спят от тях.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно шума вечер и късно и през нощта в Пловдив е като на война.Всяка вечер частни зари и стреляне с пистолет и автомат....много е неприятно.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно шума вечер и късно и през нощта в Пловдив е като на война.Всяка вечер частни зари и стреляне с пистолет и автомат....много е неприятно.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно че в сф ще минат проверките тиху. Там заплатите са 1100+ целогодишно. На морето имат един сезон 4 месеца и ходиш им пречиш ...Не ще са нервни ами, ще настъпиш мотиката яко. Това е работа за обикновенни служители, а не за министър.
32
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е пълен комплексар, знам ги такива, правят го за личен кеф, ако са скофтени нещо след работа или пък заради жена си, ходят да се правят наляво надясно и да подтискат подчинени. Кара ги да се чувстват богове и избива стреса. Няма нищо общо с реда тая негова борба с шума, а с личните му комплекси и психопатология.
31
23
 
10
 
! Отговори
Тя, Той преди 5 години
Абе Валери, що не вземеш онова устройство не си го завреш у д-то, като пръднеш и ако е над нормата трябва да се запечата. Ей на аз кът ям две чинии с боб, пръдна ли целият блок се тресе. Еле пък ако изпия няколко литра бира, и се уригна мощно Събарям блока. хахахаха. И то шум вдига брат.
30
0
 
5
 
! Отговори
Не се притеснявай преди 5 години
До до 27 Aз се обърнах, ама ме уволниха, сега съдя работодателя. хахахах