Симеонов погна шума и в София, "възпали" празнуващи полицаи

Най-драстичните нарушения бяха отчетени в Студентски град
99

Снимка: Facebook

След акциите срещу шумните заведения по морските ни курорти, Валери Симеонов се зае да осигури тишина в късните часове и в София.

Вицепремиерът е направил обиколка из столични клубове и ресторанти, като за акцията се похвали сам във Facebook. Най-драстични нарушения имало в Студентски град, но го отнесли и заведения в центъра. Той влязъл в пререкание и с празнуващи полицаи в механа, но "всичко мина без физически посегателства".

Симеонов пък е доволен, че в София проверките минали далеч по-спокойно от Слънчев бряг и навсякъде собственици и персонал му оказвали съдействие. Фолкпевицата Кали пък дори обещала да пее акапелно.

Още по темата
Ето и цялото съобщение на вицепремиера:

"Снощи заедно с РЗИ, зам-министъра на здравеопазването г-жа Светлана Йорданова и членове на политическия ми кабинет започнахме проверки по Закона за шума и в София. Градът, в който законите отстъпват на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри. Оказа се, че въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми – никъде. Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина. Оказа се, че собствениците и управителите много добре осъзнават нарушенията и още с първото разпореждане спираха озвучаването.

Започнахме с кастата на "недосегаемите" по бул. Витоша. Raffy Bar & Gelato го отнесоха първи – след констативния протокол и незабавното спиране на озвучаването при следващо нарушение ги очаква ЗАПЕЧАТВАНЕ! С първо предупреждение и спиране на музиката бяха номинирани Vitosha street Bar&Dinner, „БЕКГРАУНД“ и Social Cafe Bar & Kitchen. От снощи еротичен клуб "ФЕТИШ" ще пуска еротична музика само вътре, а не на улицата.

Констативни протоколи и разпореждане за спиране на озвучаването отнесоха кафе клуб Memento и Beach Bar на ул. Раковски. Не мога да отрека пълното съдействие на персонала и управителите. За разлика от Черноморието, много от посетителите дойдоха да ме поздравят и дори си направихме снимки.

За десерт си оставихме Студентски град. Както се очакваше, там нарушенията бяха най-драстични, което наложи съставянето на констативни протоколи с незабавно прекратяване на озвучаването в бар-ресторант "МЕЙСЪНС" и дискотека Jim Beam Club, където гърмеше живо изпълнение на чалга дивата KALI. Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението.

Най-арогантно нарушаваше нощната тишина Механа "Роден край", раздрусана от мощни чалга ритми. С влизането си спряхме музиката и силно възпалихме мъжката аудитория на претъпканото заведение. При съставянето на констативния протокол, страстите се разгорещиха, но, слава Богу, всичко мина без физически посегателства – оказа се, че голяма група полицаи празнуват професионалния си празник.

Съжалявам, няма как – законът е за всички. Благодаря за перфектния професионализъм на служителите на РЗИ София под ръководството на началника Данчо Пенчев – г-н Граматиков, д-р Граматикова, г-жа Крумова и г-жа Сирачка, както и на представителите на МВР-София.

Оказа се, че и в София може да има закон и ред, въпреки плювките на зложелателите. Обръщам се към всички, които констатират озвучаване от гореизброените заведения след 23 ч. незабавно да сигнализират на денонощния телефон за шума 02 940 30 03, за да приложим закона в неговата сила – а именно, да бъдат запечатани и дейността им да бъде прекратена.

Защото здравето е по-важно от печалбитe!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А! Ние и вицепремиер сме имали! Сценки като за училищен мюзикъл с чалга. Щял да ги затваря... Ми затваряй. Точно на следващия ден ще е с нов собственик. Оборотът от наркотиците за ден надминава стойността на дупката с музиката.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32:Колега, "булката" когато е малолетна и е бременна с 2-рото май по Закон се нарича Педофилилия. Обаче са електорат и са неприкосновени.
67
8
 
12
 
! Отговори
Бай Некой си преди 5 години
Милиционерите какво са празнували и кой им е платил сметката!? МВР трябва да се закрие. Аз отивам да си плащам данъците в друга държава.
66
3
 
15
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да дойде в района на Южния парк. Де Що се прави мероприятие се е в тоя парк. Няма паркиране пред блока и близките улици. За шума и данданията да не говорим, която може да продължи с дни до след 22, 30ч.
65
3
 
6
 
! Отговори
Джулая преди 5 години
Тази година на джулай, че догодина- патриотчета нанай!
64
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ти пикам аз на тоя министър, дето не може да си организира подчинените и се налага сам да обикаля. Да си ходи на село и да си пасе патките, но дали и това сам ще може да прави.
63
3
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Втасахме я щом и пазителите на закона нарушават...закона ?! Ще дойде ли онова време , когато всички да сме равни пред закона ?!
62
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А автоталибаните, за които свиркането е основен начин на комуникация? Тях кога?
61
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Частната собственост е свещена и неприкосновена. Разни комунисти искат да отнемат поминъка на отрудените капиталисти със заведения, трудещи се денонощно. Безделниците искат да влошат бизнес климата и да завали градушка в предприемачеството, дребния бизнес, който е гръбнакът на обществото и средната класа. Такива болшевишки идеи трябва да се наказват.
60
22
 
15
 
! Отговори
от Опечалените преди 5 години
Един ден на некролога на Симеонов ще пише - Тишина, тишина, само тя ми остана след теб...
59
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна забрана на всякакви увеселителни заведения в кварталните блокове и жилищни кооперации.Отвратително е.Това е денонощен тормоз върху живущите наоколо.
58
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капиталистите ви дадоха магазини и корекоми във всеки блок. Недоволни бяхте, че нямате шоколадови яйца и бонбонки тик-так и цигари Кент. Имате всичкото това богатство под прозорците, осигурено от грижовните капиталисти. Благодарности.
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има работа за буфосинхронистите. Да им раздадат по едни безжични слушалки и да си продължат Кали, Мали и всички чалгали да си отварят само устата.
56
0
 
41
 
! Отговори
ceko преди 5 години
Кога ще има норма за шума от МПС - визирам празноглавите двуколесни донори?!?
55
1
 
28
 
! Отговори
Optimist преди 5 години
Подкрепям 61 напълно. Да не говорим, че в центъра голяма част от бирариите не са регистрирани като заведения, а като "магазини за бира", със статута на магазини за фрешове или боза, с тази разлика, че дефакто са си бирарии, които генерират съответния шум, защото бирата се пие до късно на тротоара под прозорците на живущите. Обаждаш се на 112, идва полиция, прави забележка и на другия ден е същото.
54
2
 
38
 
! Отговори
Optimist преди 5 години
Браво!!! Най-после някой да обърне внимание на проблема. След като Столичен инспекторат и полицията не си вършат работата, ще се върши от вицепремиера. Някой ще ме коригира, че не е работа на Инспектората да се занимава с шума, но когато по Витошка заведенията са завзели много по-големи от определените им пространства и никой не ги контролира ефективно, това предполага и много по-голям шум.Освен Витошка е добре регулярно да се инспектира шума и в пресечките и, където положението е същото.
53
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя тука тайната е друга. На Симеонов на хората кръчмите са най-тихи на север от екватора. Сервитьорите си шепнат на ушенце с клиентите.
52
2
 
34
 
! Отговори
мак преди 5 години
До А кога: имал съм същите проблеми. Кошмар е. Но вина имат и властимащите, пример - живееш над магазин, магазина фалира и някой решава да направи кафене с маси навън, общината разрешава и никой не те пита съгласен ли си да живееш в кафене (буквално). Закона трябва да забрани заведения в жилищни сгради или да има строг контрол и наказания за шум. Размечтах се.
51
5
 
14
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Добре е.Проблемите на държавата софия и нейните богопомазани граждани са почти разрешени.А онази недостойна рая от държавата България? Нещо за нея,за нейните проблеми и тн.?Щото МАЙ имало и други градове извън държавата софия,пък по документи всичко се водело България.Нямам думи.То не бе полит.култ към този град,не бе чудо.Тотална абсурдистанщина !
50
2
 
21
 
! Отговори
мак преди 5 години
Подкрепям всякакви мерки в борбата с шума. Закони има и сега, но кой ти ги спазва, няма по-нагло племе от кръчмарското. Трябва да има масови проверки навсякъде, не само по морето и в София, особено вечерно време. На проверяващите ще им се изправят косите, гарантирам.