София, Дружба 2: Дупки, каравана и проблеми с паркирането

Гражданин сигнализира СО за нередности чрез HelpBook.info
10 юли 2018 19:48,
14
София, Дружба 2: Дупки, каравана и проблеми с паркирането
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Сигнал за дупки по пътното платно и неправомерно паркирана от години каравана в столичния квартал Дружба 2 бе подаден от гражданин до Столичната община и Столичен инспекторат чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

"Искам да подам сигнал относно дупки по пътното платно в междублоковите улици. С години стоят и стават все по-големи. Целият квартал е осеян в дупки, но в този сигнал ще отбележа само няколко", пише столичанинът.

Той информира, че те се намират на Т-образното кръстовище на ул. Мария Нейкова и блок 209, до църквата, на самата ул. Мария Нейкова, както и на съседната улица - пред блок 218.

"Дълги и дълбоки дупки, които не можеш да заобиколиш, влизайки в паркинга. Вътре в паркинга също има дупки, които се изравят усилено от дъждовете", пояснява още той, като допълва, че миналата седмица дори е спукал задна гума заради същите дупки.

"Кой ще ми покрие разходите за това?", пита той, изразявайки надежда, че необходимите ремонти ще бъдат реализирани след толкова години.

Той сигнализира и за неправомерно паркирана каравана на паркинга на блок 209.
 
"Захранена е постоянно с кабел за ток, който е свързан към помещение, прилежащо на църквата. В същото време паркингът изнемогва от недостатъчни места за паркиране. Моля да назначите проверка на случая", се посочва в сигнала.

Във връзка с проблема с паркирането в квартала, столичанинът съобщава, че кметът на район "Искър" е издал заповед да не се паркира на тротоара пред църквата на бул. "Цветан Лазаров", като непрекъснато са изпращани служители да вдигат автомобилите.

"Тротоарът е достатъчно широк и има място да минават пешеходци и майки с детски колички. Това пространство много улесняваше живущите в блок 209 и 210, тъй като в паркинга няма достатъчно паркоместа и автомобилите се редят в три, дори и в 4 редици", отбелязва още той и допълва: "Призивът ми е, ако е възможно това пространство отново да се използва за паркиране".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
zfgdfh преди 5 години
Като няма къде да паркирате, ще си купувате гаражи. Аз така правя, не ми е приятно да давам пари, но това е част от живота в града. Тротоарите не са за паркиране. Знам, че е достатъчно широк тротоара, но там 2ма човека не можеха да се разминат, защото колите спират много напред. От тротоар 4 метра, за пешеходци остава 50 см.
8
1
 
0
 
! Отговори
кмета Янчулев преди 5 години
...даването на терени за застрояване в замяна на "дарение" на апартамент или равностойността му в евро ? за получено разрешително е редовна практика в ВСЯКА ОБЩИНА НА СОФИЯ...все едно земята е на мизерните им родители!! А сега кажи ми що не му дреме за междусградната инфраструктура.... Че накрая и пенсия им осигурим.... за "чудесната работа" през годините!! Скапана държава на схеми и корупция!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 5 години
100% караваната принадлежи на някой "Хайзенберг" от Дружба :)Say my name!!!!
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че сме стабилни и че обединихме Западните Балкани със Северна Македония.И купуваме гръцки острови и вили за любовниците в БарЦИлона. Е, не е всички де. Само тия, които са ги галили три папи по празната Тиква.
5
3
 
9
 
! Отговори
До Focus Revolution преди 5 години
Няма значение дали са столичани или не. Има значение, че имат право на глас в местните избори. За това София стана пълна ***. Аз лично не познавам човек гласувал за Фандъкова, ама ей на, явно някой я избира. Резултатите са видими - ориентало-африканска столица се оформи за 15-тина години.
4
1
 
8
 
! Отговори
Навсякъде там преди 5 години
Не само по платното на "Солунска", но и по платното на преградената ул."Граф Игнатиев" има нахално паркирани автомобили, които още повече затрудняват преминаването. Днес около обяд на пресечката на "Граф Игнатиев" и "Раковски", един синковец беше паркирал точно на пешеходната пътека и беше отишъл някъде. За млади хора беше горе-долу възможно да пресекат, но не и за възрастни, защото там бързо се сменя зелената с червена светлина. Докато заобиколят нахално паркирания автомобил, и стане червено!
3
10
 
5
 
! Отговори
Focus Revolution преди 5 години
В Дружба2 не живеят "СТОЛИЧАНИ" и никога няма да живеят...Коментарите са излишни!
2
2
 
9
 
! Отговори
А на ул.Солунска, преди 5 години
точно на пресечката с ул."Ангел Кънчев" текат гръмовити ремонти. На това място уличното платно на "Солунска" е затворено с тенекиена ограда. Можете да продължите в посока към пл."Славейков" само по северния тротоар, където е направен дървен мост. Но точно там днес, към 11.00 ч., някакъв де//бил беше паркирал голям бял микробус! Мостчето беше недостъпно, защото западно от него, тротоарът е непроходим.И хората бяха разместили тенекиите, преграждащи уличното платно, провираха се през тях!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големците от Капитал форт там са обособили паркинг.