В София – джунгла със змии, зарази, опасни дървета и криминални лица

Дама сигнализира в HelpBook за опасна растителност в Студентски град
10 юли 2018 14:05,
100

Снимка: HelpBook

Сигнал за опасна растителност в Студентски град бе насочен към Столичната община чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Мястото е в локалното платно на бул. "Св. Кл. Охридски" - пред Химико-технологичния университет, в участъка от ул. "Проф. Георги Брадистилов" до Института за следдипломна квалификация към УНСС.

"Този терен не е поддържан от години. Ужасно гъстата растителност е опасна за преминаващите граждани. Всичко е обрасло в шипки и тръни, лиaни, които се увиват нагоре по дърветата. Има участък, явно с подпочвени води, където избуява всяка година буйна растителност и изглежда като тресавище. Обръщам внимание на застоялата вода, където може да забележите, че е жабурнясала и позеленяла, а това може да доведе до различни зарази и вируси на преминаващите. Всеки ден пред това тресавище седят на пейки студенти от университета. Миналата година подадох сигнал към Община Студентска, тъй като видях пред мен да се шмугва змия. Получих отговор, че това е частна собственост и те не могат нищо да помогнат", пише авторът на сигнала.

От него разбираме още, че през декември м.г. от университета са повикали фирма, която да подкастри дърветата пред сградата. След това малки клечки и клони били натрупани на отсрещната страна на улицата, като те стоят там и до момента.

"Наклонени клони са се надвесили над платното и драскат колите, които паркират. Шофьорите се опитват да почистят улицата сами, тъй като клоните драскат боята на автомобилите и е невъзможно да се паркира", се посочва още в сигнала.

Дамата алармира за това, че районът се оказва благоприятен за осъществяване на криминални прояви от определени лица, като споделя, че преди месец ѝ е открадната антената на автомобила, а преди седмица, докато е отивала към колата си, някой се е опитал да открадне чантата ѝ.

"Аз се развиках и въпросното лице се скри в същата тази джунгла. Така и не можах да го видя", разказва още тя и добавя: "Уличните лампи не светят, стълбовете са ръждясали с измъкнати и стърчащи кабели. Вечерно време е зловещо да се минава оттам, пълна тъмница".

"Какво би станало утре, ако някой пострада или бъде наранен, дори и убит?", пита още дамата.

Тя посочва още, че от лявата страна на университета има едно голямо дърво, което е доста старо и е възможно от тези дъждове, ветрове и бури да се прекърши и да падне върху автомобили и/или хора.

"Ако теренът е частна собственост, вие нямате ли правомощия да изпратите предписание на собствениците да почистят терена си?", пита още тя и моли да бъде обърнато внимание на сигнала ѝ, за да няма наранени и нападнати хора.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви змии бе, на два крака ли ха ха ха
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има да чакаш готованци т.ъп.
58
10
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен 60Тамън чаках някой от провинцията,който да дойде и да изчисти мръсотията и ***,които провинциалистите налазили София,изхвърлят в движение от колите си.Липсва ми и някой пак такъв,ммм способен,който да санкционира всички пришълци,които паркират една кола,заемайки местата на две!Айде у лево.
57
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
",,,,софиянци-готованци"за съжаление прав е човека,само ако отидете до строящия се Хаят до паметника на Левски и видите задната дворна част на сградата която ще е срещу хотела много мисли ще ви минат през главата за това ЩО ЗА *** ЖИВЕЕ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ
56
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, чакате някой от провинцията да дойде да ви изчисти,свикнали сте наготово някой да ви работи за жълти стотинки, не чакайте ,залавяйте се за работа,изчистете си мизерията която сте сътворили ха ха ха софиянци,готованци.
55
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ви се пада ,, софиянци,,ха ха ,мързели,ами почистете си селото.
54
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как бе, не може да бъде,ха ха но софиянци като кажат че са от София,с нагло самочувствие...а другите не сме хора.
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От човека ,по лоша змия няма!Змията ,ако не я закачаш ,тя ще си отмине!А лошия човек не го познаваш дори,той ти прави зло! Очиларки в БГ има ли?,За тях нямат акъл ,дават такъв!
52
4
 
13
 
! Отговори
Димна Завеса преди 5 години
Има една такава песен от преди 20 години на Димна Завеса - София Джунгла , дивото зове, рев на зверове...пуснете си в ютуб... явно за 20 год. не сме мръднали и на милиметър в развитието си, въпреките загробените милиарди левове
51
4
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До КоткаПовикайте Бойко от Банкя и той, може би ще дойде!
50
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София само се краде и нищо не се прави. Там дори на спирката на Г.М.Димитров при метрото на автобусната спирка към студентски град няма навес за сянка или предпазване от дъжд. Всичко е само някаква недомислица.
49
1
 
21
 
! Отговори
емигрант преди 5 години
вижте в нормалните страни, дали има масово такива буренаци навсякъде! ??
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"боята на автомобилите"Да живее българския език състоящ се от 2000 думи! На нормален български се пише лак на кола!
47
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, го само да е пред ХТИ-то....почти навсякъде е така. Навремето плюха по бай Тошо,ама поне имаше ред и дисциплина и такива безобразия нямаше. Сигурна всяка година отчитат пари за дейност "орязване храсти и косене" и милиони левове потъвай в нечий джоб. А нас нека ни ядат змиите и да ни нападат мур..гавите. Заслужаваме си съдбата. Тук сме яки в плюенето,ама на изборите пак се гласува за същите бок..луци.
46
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятай щом в един град като софия немогат да окосят градинките - какво да очакваме в малките населени места
45
5
 
25
 
! Отговори
123 преди 5 години
Селски град. Така му викахме преди. И сега си е така. Да си студент става, купони, пиене жени, всикчо си има. Ама да живееш там със семейство и т.н. Вие луди ли сте. За тъй нареченият кв. Витоша пък да не говорим. Квартал в София пък нямат: канализация, улици и какво ли още не. И двете са пример за : "...селото се оказа точно в града, белото им показа тъмната страна..."
44
3
 
8
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Ами като не предприемат мерки, запалете го...
43
2
 
27
 
! Отговори
Котка преди 5 години
Като цяло в Студентски град и Витоша е много зле положението. Липса на улици, липса на тротоари, улично осветление на много места въобще не е замислено.. новите жилищни блокове ги сбутват в пространство колкото за един павилион, хахах не знам как го правят и даже вече не се ядосвам... Новодошлите продължават като зомбирани да купуват апартаменти 50 кв. м. на цени от 80 000 евро, които допреди 10-15 години са стрували 15 000... Седя и си се чудя...
42
1
 
15
 
! Отговори
ДО ДО ХЕИ преди 5 години
ПРИЯТЕЛЮ ,ЧУДЯ СЕ ЗА КАКВО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ !!!
41
5
 
16
 
! Отговори
varg преди 5 години
Гарантирано от герб