В София – джунгла със змии, зарази, опасни дървета и криминални лица

Дама сигнализира в HelpBook за опасна растителност в Студентски град
10 юли 2018 14:05,
100

Снимка: HelpBook

Сигнал за опасна растителност в Студентски град бе насочен към Столичната община чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Мястото е в локалното платно на бул. "Св. Кл. Охридски" - пред Химико-технологичния университет, в участъка от ул. "Проф. Георги Брадистилов" до Института за следдипломна квалификация към УНСС.

"Този терен не е поддържан от години. Ужасно гъстата растителност е опасна за преминаващите граждани. Всичко е обрасло в шипки и тръни, лиaни, които се увиват нагоре по дърветата. Има участък, явно с подпочвени води, където избуява всяка година буйна растителност и изглежда като тресавище. Обръщам внимание на застоялата вода, където може да забележите, че е жабурнясала и позеленяла, а това може да доведе до различни зарази и вируси на преминаващите. Всеки ден пред това тресавище седят на пейки студенти от университета. Миналата година подадох сигнал към Община Студентска, тъй като видях пред мен да се шмугва змия. Получих отговор, че това е частна собственост и те не могат нищо да помогнат", пише авторът на сигнала.

От него разбираме още, че през декември м.г. от университета са повикали фирма, която да подкастри дърветата пред сградата. След това малки клечки и клони били натрупани на отсрещната страна на улицата, като те стоят там и до момента.

"Наклонени клони са се надвесили над платното и драскат колите, които паркират. Шофьорите се опитват да почистят улицата сами, тъй като клоните драскат боята на автомобилите и е невъзможно да се паркира", се посочва още в сигнала.

Дамата алармира за това, че районът се оказва благоприятен за осъществяване на криминални прояви от определени лица, като споделя, че преди месец ѝ е открадната антената на автомобила, а преди седмица, докато е отивала към колата си, някой се е опитал да открадне чантата ѝ.

"Аз се развиках и въпросното лице се скри в същата тази джунгла. Така и не можах да го видя", разказва още тя и добавя: "Уличните лампи не светят, стълбовете са ръждясали с измъкнати и стърчащи кабели. Вечерно време е зловещо да се минава оттам, пълна тъмница".

"Какво би станало утре, ако някой пострада или бъде наранен, дори и убит?", пита още дамата.

Тя посочва още, че от лявата страна на университета има едно голямо дърво, което е доста старо и е възможно от тези дъждове, ветрове и бури да се прекърши и да падне върху автомобили и/или хора.

"Ако теренът е частна собственост, вие нямате ли правомощия да изпратите предписание на собствениците да почистят терена си?", пита още тя и моли да бъде обърнато внимание на сигнала ѝ, за да няма наранени и нападнати хора.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София е жунгла, истинска жунгла!
39
16
 
11
 
! Отговори
Гербер преди 5 години
Довчера ми ревяхте заедно със зелените, че *** дървета и съсипваме природата. Сега благодарение на нас имате девствена природа в градска среда каквато малко европейски столици притежават. И пак сте недоволни. Комунист угодия няма.
38
4
 
17
 
! Отговори
Йо Фън Дук преди 5 години
Пхенян на Северните Балкани е рай, питайте лидера ми Бо Тик Вун, аз Йо Фън Дук, винаги ще защитавам партията и върховният лидер!
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Студенти, а после пак наши хора се наемат по фирмите, защо ти е да учиш?!
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли някой да събере 2-3 чувала пепелянки и да им пусне в парламента?Може и коралови змии,че са по-отровни.Обаче като познавам колко са нагли и алчни нашите депутати,може и змиите да изядат!Ужас!
35
5
 
13
 
! Отговори
стига преди 5 години
С ТАЗИ *** СОФИЯ--ГЕЙБЕРИТЕ МИЛИОНИ ЛЕВЧЕТА ГЕПИХА ОТ ТАМ--НАПРАВО СИ Е БЕЗДЪННА КАСИЧКА ЗА ПАРИЧКИ...КМЕТЧЕ ДА СИ ТАМ--КРАЖБИ,ГРАБЕЖИ,ДАЛАВЕРИ--САМО ГЕРБ-ГРОБ...
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 18София не е българия! Тя е столица!
33
8
 
13
 
! Отговори
Хмм преди 5 години
Щом има змии значи има или плъхове или жаби. И в двата варианта е добре, защото има кой да хапне. След това отровни змии няма в София.... поне наши си. Пепелянки и усойници (говорим за змии, не за жени) в София има само на Витоша (планината - някой да не го сбърка със булеварда). Храстите - има си ги навсякъде, но.... очевидно колите са по важни от разстенията... нищо ще дишаме само изгорели газове. Лампите може и да светнат няма лошо. Неграмотните - и градски и селски да си ходят дома!
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то цялата Шопия е на това дередже!
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО ХЕИОще малко ще ривеш че не идват от ХЕИ да ти мият ушите...
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това му се вика "здрава екосистема"...Не може такива неща на сред София, да се бетонира веднага!!!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли ви управлява онази горила?
28
0
 
13
 
! Отговори
11 преди 5 години
За 1300? евро квадрата толкова
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жунгла бе, казвам ви жунгла.
26
0
 
24
 
! Отговори
до Студент преди 5 години
Ти явно много не си в час. Кой ром от София или Пловдив ще се хване на физическа работа за 20 лв? Те са тарикати!
25
4
 
8
 
! Отговори
селяни с колела преди 5 години
Може да съм селянин, но не съм ***! Това за сведение. Апропо, граматиката ми е по-добра, а мисълта ми по-логична, от повечето от преждепишуищите по темата. Та отговорете все пак на въпроса ми - как ви донесохме "джунглата със змиите, заразите и опасните дървета"!?
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеално място за смоци и за кърлежи.
23
4
 
22
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименВикаш провинциалист интелигент нямало, а? Я сега се сети за Софийския университет кой го е построил и после там един булевард до него как се казва. После помисли върху името на квартала "овча купел", ако кореняшкия ти мозък може да извършва мисловна дейност може да стигнеш до доста интересни изводи....
22
4
 
8
 
! Отговори
Студент преди 5 години
20 лева да дадат на някой без работа, готов да работи "ром" ще го оправи тоя парк за 5 часа с косата, ама нали пари трябват да се дадат..
21
2
 
7
 
! Отговори
хм преди 5 години
До селяни с колелазмиите никой не ги е виждалопасните зарази и тяхопасните дървета там ги е имало много преди създаването на общината