В София – джунгла със змии, зарази, опасни дървета и криминални лица

Дама сигнализира в HelpBook за опасна растителност в Студентски град
10 юли 2018 14:05,
100

Снимка: HelpBook

Сигнал за опасна растителност в Студентски град бе насочен към Столичната община чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Мястото е в локалното платно на бул. "Св. Кл. Охридски" - пред Химико-технологичния университет, в участъка от ул. "Проф. Георги Брадистилов" до Института за следдипломна квалификация към УНСС.

"Този терен не е поддържан от години. Ужасно гъстата растителност е опасна за преминаващите граждани. Всичко е обрасло в шипки и тръни, лиaни, които се увиват нагоре по дърветата. Има участък, явно с подпочвени води, където избуява всяка година буйна растителност и изглежда като тресавище. Обръщам внимание на застоялата вода, където може да забележите, че е жабурнясала и позеленяла, а това може да доведе до различни зарази и вируси на преминаващите. Всеки ден пред това тресавище седят на пейки студенти от университета. Миналата година подадох сигнал към Община Студентска, тъй като видях пред мен да се шмугва змия. Получих отговор, че това е частна собственост и те не могат нищо да помогнат", пише авторът на сигнала.

От него разбираме още, че през декември м.г. от университета са повикали фирма, която да подкастри дърветата пред сградата. След това малки клечки и клони били натрупани на отсрещната страна на улицата, като те стоят там и до момента.

"Наклонени клони са се надвесили над платното и драскат колите, които паркират. Шофьорите се опитват да почистят улицата сами, тъй като клоните драскат боята на автомобилите и е невъзможно да се паркира", се посочва още в сигнала.

Дамата алармира за това, че районът се оказва благоприятен за осъществяване на криминални прояви от определени лица, като споделя, че преди месец ѝ е открадната антената на автомобила, а преди седмица, докато е отивала към колата си, някой се е опитал да открадне чантата ѝ.

"Аз се развиках и въпросното лице се скри в същата тази джунгла. Така и не можах да го видя", разказва още тя и добавя: "Уличните лампи не светят, стълбовете са ръждясали с измъкнати и стърчащи кабели. Вечерно време е зловещо да се минава оттам, пълна тъмница".

"Какво би станало утре, ако някой пострада или бъде наранен, дори и убит?", пита още дамата.

Тя посочва още, че от лявата страна на университета има едно голямо дърво, което е доста старо и е възможно от тези дъждове, ветрове и бури да се прекърши и да падне върху автомобили и/или хора.

"Ако теренът е частна собственост, вие нямате ли правомощия да изпратите предписание на собствениците да почистят терена си?", пита още тя и моли да бъде обърнато внимание на сигнала ѝ, за да няма наранени и нападнати хора.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Лалугер- *** и ***. Нищо човешко не ми е чуждо.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88. Тук не става въпрос за предблоково пространство. Това е район само с университети и половината терени са общински, а другите частни. Нямаме права да пипаме общинска собственост за каквото и да било. И да питаме, отговора е отрицателен. Минала съм по този път. По селата е съвсем различно. Моля, не изразявайте мнението, когато не сте запознат с правилата в град София.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен АЗ СЪМ АВТОРА НА СИГНАЛА. Вие познавате ли ме, за да ме класифицирате като кифла и патица? И откъде знаете, че съм дошла от село? Като гледам начина Ви на изразяване ми става болно, че тази оскотяла държава е пълна с безмозъчни същества като Вас. И, ако имахте поне малко образованост бихте забелязали, че не е нормално в една европейска столица да има занемарени места като това. Всичко изисква поддръжка. А именно- частната собственост е неприкосновена и няма как да вляза да изчистя.
77
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До маларт.Не се ядосвайте! Това са българите- злобни и прости. Нали на тях всичко им е уредено. Не се засягам от хора, които са на много по-ниско ниво от моето.
76
3
 
3
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Жената изразила гражданска позиция, а в коментарите пълно с хули и обиди към нея. Матриалът е лош и промяна с него е тдудна мисия
75
2
 
2
 
! Отговори
Tia преди 5 години
Zaglavieto ne otgovaria na materiala. Elementarno pravilo v jurnalistikata. Prestante da nasajdate omraza i negativizum s takiva grumi zaglavia!! p.s. prostete za latinicata
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УЖАСТТТТ с мното Т-та накрая!Пати.цата, подала сигнала, май цял живот е живяла в провинцията, и като се е довлякла в големото село, не може да повярва, че има дива растителност.....УЖАСТТТТ, голем УЖАСТТТТ!А, да, това било частна собственост. Ми да не ходи там, някой да я кара? Нали баш сел.яните реват, че в имота си можеш да правиш каквото си поискаш?И драги джурналя, много ви моля - не превръщайте сайта в публика за истерични кифли.
73
0
 
8
 
! Отговори
преди 5 години
Добро утро Виетнам...Днес хитовете ще са Дриско, Гаврагана .....и още кючек мусака с дебилена салата...
72
6
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
А колкото до стълбовете - това касае най вече вас и вашата безопасност. Не чакайте на общината, на нея не и дреме за вас, така както на вас не ви дреме за останата България.Всеки блок има събрани пари от входа, все за 2 кофи с боя трябва да имате - хванете се и боядисайте сами стълбовете. Извикайте ел. техник да смени крушките с ЛЕД и да оправи жичките. Иначе ще си стойте на тъмно до 3030г. Не може само изисквания, трябва и малко напън. Пък тъкмо ще имате повод да искате по ниски данъци!
71
9
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ние от провинцията нямаме такива проблеми пред блоковете си, защото си разчистваме сами, поддържаме си градинките сами и не чакаме неволята. ПП: Шопи, няма как все хората от България да са ви виновни, за това, че сте оставили пред вашия дом да стане бардак! Събота и неделя вместо да ходите да взимате буркани от роднините си, хванете се и разчистете. Ако пък наистина сте кореняк шопи - какво правите почивните дни, че неможете 200 кв.м. да изчистите? Нали сте велики, изчистете си тогава!
70
2
 
5
 
! Отговори
Америката преди 5 години
До БобиПо Амазонка и Мисури има АЛИГАТОРИ.........и кобри.
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"що дирите тук бе" - прекрасен книжовен език!И какво като си софианец!? Аз също съм такъв, но не малко от приятелите ми са от провинцията и са изключително добре образовани хора. Този абсурд офия срещу провинцията съществува, заради умствено ограничени хора като теб!
68
6
 
20
 
! Отговори
Боби преди 5 години
В България само чесане на езици (и ***) и абсурдни оправдания за несвършена работа! В конкретния случай е даже комично - джунгла с лиани, змии, блата и крадливи диваци. Сигурно и крокодили има. Още по-потресаващо от литературните напъни на дамата (която явно досега не е живяла в България и не е наясно с местните реалности) са безумните оправданията на общината. Няма смисъл да коментирам това положение на полуразпад във всички сфери на живота и пословична простотия в която сме затънали здраво
67
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен 66Това за тварите го разбрах,напиши нещо друго,което не си прочел във сутрешния вестник.
66
9
 
20
 
! Отговори
Всяка столица преди 5 години
Всяка столица си има проблеми, разбира се и София също, и те не са малко. Но въпреки това, града е прекрасен и аз го обичам истински. В София идват всякакви хора, които имат хищническо отношение - считат, че трябва да изсмукат всичко от него, обаче го мразят, защото са тук по необходимост и се усещат жалки. Има и много други, които успяват да се впишат без излишна провинциална злоба.
65
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като не ви харесва София , що дирите тук бе т.нар.Столичани , освен да плюете и злобеете друго едва ли правите.Аман от провинциалисти.
64
3
 
15
 
! Отговори
Елеонора Ганева преди 5 години
В София, "Красна поляна" 2ч., пред бл. 223, вх. В е същата джунгла + течащи фекалии води стичащи се по улицата от римските къщи, които нямат канализация! Жалко че не зная как да Ви кача снимки тук!
63
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, ама в Банкя не е така!Я отидете и вижте последните години какво е направено!Мин.50-60 милиона са вкарани така, че мизерията в други части на София /България/ няма никакво значение.
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щирлиц,личи си че ти си от най противните твари.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щирлиц,личи си че ти си от най противните твари.