Нови и модерни! В тях ще се пътува по третия лъч на метрото!

Показаха как изглеждат новите влакчета, Фандъкова ги изпробва
11 юли 2018 16:30,
71

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Първото от новите, модерни и високотехнологични влакчета, които ще обслужват третия лъч на метрото, е вече в София. В момента то се намира в депото, което се изгражда на ул. "Житница". Днес то бе показано пред медиите, а столичната кметица Йорданка Фандъкова го изпробва лично.

Очаква се всички 20 влакчета, които ще се движат по новата метролиния да пристигнат в страната до края на фекруари 2019 г, пише "24 часа". Машините са с висока енергийна ефективност и олекотената конструкция. Влакчетата спестяват 25% енергия, защото имат функция за връщане на енергията при спиране или при движение по инерция.

Освен това машините са автоматични и ще могат да се движат сами, без машинист. Това обаче ще се случи едва след като системата бъде напълно осъвършенствана, за да се избегнат дефекти.

Всички 20 влакчета ще пристигнат в новото депо "Земляне", което вече е изградено на 75%. Очаква се работата по него да завърши в срок. Новото депо трябва да е готово до края на годината.

Кметът Йорданка Фандъкова пристигна на място, за да инспектира новите мотриси и строежа на новата метростанция на пресечката на бул. "България" и бул. "И. В. Гешов".

Очаква се първата част от новата линия на метрото да бъде пусната в употреба през 2019 г. Тя е с дължина 8 км. и има 8 метростанции. Останалата част ще бъде готова през 2020 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
10
 
! Отговори
нищо лично преди 5 години
"Това обаче ще се случи едва след като системата бъде напълно Осъвършенствана"Език мой - враг мой .......Все си мисля , че се пише с "У" - усъвършенствам
29
5
 
8
 
! Отговори
До Калин орела преди 5 години
Сигурно ти прави впечатление и че няма къде човек да си легне. Абе Калине какъв орел си ти бе ? Ти разсъждаваш като гарга.Елате в Германия казваш.У-бана в Берлин е от началото на1900година.,а унас до преди 20 години имаше две дупки пред Хемус и пред радиото.Да ви се не види в разлигавеното поколение.,мислете бе .
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер!
27
11
 
5
 
! Отговори
Калин орела преди 5 години
Добре изглеждат отвън и отвътре но... това са модели предназначени за правостоящи. Вижте колко малко седалки има! Елате да видите как са устроени влаковете в метрото в Германия, изглеждат по кофти но са в пъти по функционални! Ние залагаме на външната красота..ок! Въпрос на гледна точка
26
4
 
20
 
! Отговори
Хубавото си е хубаво преди 5 години
Колко ли от тук постващата младеж знае за претъпканите Икаруси" и трамваи с висящите гроздове от хора от вратите им. Скандалите по спирки за 40минутни закъснения.,,другарю отстъпете ми от крака " и ,,хайде сгъстете се малко".Така беше деца.Сега един се съмнявал,на друг му се струвало ретро,за трети се движело бавно и т.н.Все кусури изсмукани от пръстите.Нямат критерий за сравнение,а как да оценят хубавото като са расли в ,,инкубатор",поколение-бпойлери.Инкубатора е интернет,извън него са беззащ
25
1
 
1
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Олег Не би трябвало. Рано или късно и те ще се свържат в общата система.
24
3
 
4
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Първи въпрос: Новите влакчета на новото на перона ли ще са или и те ще са по-високи от него?
23
2
 
5
 
! Отговори
До Ицето преди 5 години
Ице,като ти гледам поста се запитвам ТОЧНО ТИ ,колко пари си изработил за тази държава?.Май че още не си почвал,а само си взимал.Всички пубери говорите за данъци,заплати,пенсии ,,,нашите пари"-все теми далеч от вашето настоящо голобрадо съществуване. Съмнявал се той.......!?!?
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"най-бедняшките квартали"Красно село, Лагера, Бели Брези, Хиподрума плюс идеалния център на София, ако са най-бедняшки...
21
3
 
26
 
! Отговори
1948 преди 5 години
Браво,прекрасно!!! Това казва всеки един софиянец живял и ползвал градският транспорт последните 30-40 години в София.Ако имаме нещо европейско то е метрото. Трябва да си много черноглед или малолетен за да не оцениш това.
20
15
 
9
 
! Отговори
До ght преди 5 години
Оборвате вие с аргументи, ГЕРБ печелят всички избори вече 10 години а вие си цъкате из форумите и друго не можете
19
0
 
3
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
До GHTМи ходи си в Париж тогава? Да ти е по-бързо!
18
3
 
2
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Интересно ще ми е как точно ще стане без машинист ? При положение, че в час пик хвърчат хиляди хора и се качват в последния момент и то след сигнал за затваряне на вратите
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Третата линия ще стане най модерната линия на метрото, въпреки че ще минава през най-бедняшките квартали на София.
16
0
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Консорциум на Сименс.
15
8
 
4
 
! Отговори
345 преди 5 години
Много постно ми изглеждат отвътре тия Сименси
14
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно не са руски. Там регенериране на енергията е непозната технология.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това обаче ще се случи едва след като системата бъде напълно осъвършенствана, за да се избегнат дефекти."Каква, каква трябва да бъде напълно системата?Да ви имам грамотните журналистки...
12
0
 
13
 
! Отговори
GHT преди 5 години
До КънчоКънчо, хайде да се държиш малко по-зряло и да оборваш мненията, които не ти харесват, аргументирано и цивилизовано. Това, което показваш в момента е пубертетски инфантилизъм. Ако си над 15-16 годишен, това говори много лошо за теб. Има хора, които постоянно търсят по-хубавото и по-съвършеното, и така се постига прогрес. Другите са доволни на това, което им сипят в копанката и така все си стоят в ниското. Стига си се държал като балкански пр.и.мит.ив, щото изгонихте нацията!
11
0
 
22
 
! Отговори
// преди 5 години
В България управляващите се качват на градски транспорт само по такива публични събития.