Нови наредби: Махаш си скобата сам – плащаш по-висока глоба

Засега се плаща 30 лева за скобата, 60 за паяка, но предстоят промени
11 юли 2018 18:22, Боряна Павлова
18
Нови наредби: Махаш си скобата сам – плащаш по-висока глоба
Снимка: архив Булфото

Столичната община подготвя промени в наредбата за паркиране.

Общината предвижда да въведе по-големи глоби за шофьорите, които сами премахват скобата, която е била поставена на колата им.

На ден Центърът за градска мобилност в София поставя 600 скоби. За да си получиш колата от паркинга за репатриране трябва да платиш 30 лв. за скобата, 60 лв. за паяка и часовете, през които колата е стояла със скоба.

Ако колата ви остане повече дни на паркинга за репатриране, ще платите повече, за да си я вземете. Плащате и за часовете, през които колата ви е била със скоба - лев за зелена зона, два за синя.

"Ако шофьор сам си махне скобата, досега го глобяваха само 30 лв. С новата наредба глобата става по-голяма: 30 лв. + времето за престой на колата със скоба. Ако не ги плати шофьорът, трябва да ги плати собственикът на колата, на която е поставена скобата", обясни Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Морски преди 8 месеца
Какво значи “изисквайте касов бон”. Те са ДЛЪЖНИ да ти издадат такъв!
15
1
 
4
 
! Отговори
Фред Флинстоун преди 8 месеца
До Spectre

Абе ти май работиш към скобарете,а?
14
5
 
10
 
! Отговори
Spectre преди 8 месеца
До Armagedon

Ами правилно е в общество съставено от разпищолени всезнайковци, готованци и глезльовци, като тебе, глобите, санкциите и наказанията да се увеличават. Гражданска война, викаш, можело да стане, понеже отказвате да спазвате, какъвто и да било ред. Добре, нека да стане, аз съм ЗА, но имай предвид, че тогава точно ти и такива като теб, първи ще изгърмите. Щото сте примитивни и много ключови положения не са ви ясни.
13
4
 
8
 
! Отговори
Виновни преди 8 месеца
Скобата не е виновна.
Виновен е манталитетът , че не трябва да се плаща.
Най-добре е да ходите в Рим, Берлин, Мадрид , Париж, Виена и т.н.
И като не платите по 2 или 3 или 4 eur/час да видите какво става.
Тогава ще си спомняте с умиление за минималните санкции в БГ.
12
10
 
9
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 8 месеца
Паяка със двигател от Т 72 ли е,та трябва да платиш 60 лева?
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде да правим разлика между нормални, човешки правила и рекет, системно налаган от ОПГ, която претендира, че е избрана от народа, но в действителност се самоизбира чрез зависим вот и фалшификации!
10
8
 
5
 
! Отговори
!!! преди 8 месеца
отдавна не паркирам с оригиналните си номера, режа скобата и дгд.
Както знаете кат вече не пломбират задния номер, така, че винаги в багажника някой немски транзитен номер :)
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Плати си тук и тук и тук навсякъде си плащай, а ако махна скобата и не си платя какво ще направите дори мога да я нарежа за скрап със ъглошлайфа.
8
4
 
21
 
! Отговори
Armagedon преди 8 месеца
Простата логика противоречи на решението на Общината за паркирането. Защо след като платиш глоба за нарушението веднъж, трябва да платиш още веднъж и за пропуснатата полза . Не ли това изнудване , сътворено от измамници?Не трябва ли да има начин да се обжалва глобата и ако е неправомерна глобата да се получава и обещетение .Тия съвсем се самозабравиха . Като че ли общинската собственост им е бащиния.Ами дупките ?
7
1
 
21
 
! Отговори
Така така преди 8 месеца
вие да видите - нов данък гепене! Добрата новина е че еврофонтана пресъхва и гепаджийте търсят начин гепенето да продължи!
6
2
 
23
 
! Отговори
Armagedon преди 8 месеца
Проблема не е в скобата а до това че "стригането" вече е до кръв.А така лесно се стига до саморазправа и лека полека, да не чува дявола , до гражданска война.
5
7
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 8 месеца
До 1:
Е тва е ганя... има некво много странно чувство на "важняр", некак си не могат да му казват кое правилно и кое не. Иначе пръв бръмчи, като види некой в нарушение и цъка с език, ама самия той си носи ъглошлайф та да си среже скобата :D :D :D Баце, ако искаш да живееш в нормална държава, ти и другите като тебе се научете, че обществото се гради на правила, а такива гггниди като вас нямат място в него, щом не знаят що е това правило... и викат, ама то другите щот не спазват...
4
18
 
10
 
! Отговори
Spectre преди 8 месеца
До Анонимен

Значи можеш да си купиш акумулаторен ъглошлайф за 500-600 лв. но не можеш да платиш 1-2 лв. за паркинг. И понеже си много умен, явно си мислиш, че като махнеш скобата, отпада глобата, ама май не става баш така.
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ
2
6
 
17
 
! Отговори
Ще се наядат преди 8 месеца
Фандъковица все някога трябва да бъде офандъчена,пардон-осъдена,за безобразията и безчинствата,които *** извършват под нейното зорко око.
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Срязванм я като стой та гледай и изобщо не ми дреме. Акумулаторният флекс ми е в багажника.