Трамвай № 6 ще има, но на колела!

До края на годината пускат тролей по същия маршрут
12 юли 2018 19:33,
22
Трамвай № 6 ще има, но на колела!
Снимка: Bulfoto, архив

Трамвай № 6 няма да се връща по бул. "Арсеналски", а ще запази сегашния си маршрут към квартал "Иван Вазов". На негово място в кв. "Лозенец" ще се движи тролей, който ще свързва "Манастирски ливади" с Петте кьошета и ще стига до Пета градска болница. Този проект бе одобрен от Столичния общински съвет.

Тролеят ще бъде пуснат в движение до края на годината. Той ще се движи по маршрута от кв. "Манастирски ливади" по бул. "Арсеналски", бул. "Черни връх", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Скобелев", до Пета градска болница и обратно по бул. "Скобелев", тунела при НДК, бул. "Фритьоф Нансен".

Вариантът с нов тролей предлага трамваите с номера 1 и 7 да продължат маршрута си по бул. "Скобелев". За да се намали шумът обаче, заради който живеещите по булеварда протестират, чрез технологично решение трамваите ще бъдат отдалечени от жилищните сгради, пише "Труд".

Още по темата

Другият вариант, който не се прие, изисква пробиване на тунел, в който да влизат трамваите 1 и 7 в посока бул. "Витоша". Тогава оригиналното трасе на трамвай № 6 щеше да бъде възстановено. Вариантът обаче е по-скъп и струва над 20 млн. лева.

Според общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков вариантът с въвеждането на тролейно трасе ще се случи за три месеца, а вариантът с възстановяването на оригиналното трасе на шестицата може да се забави с години, защото включва и отчуждителни процедури. Плюс това, тролеят ще идва значително по-често от трамвая – на 7 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ж преди 5 години
ти си пълен ***
21
1
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Според общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков вариантът с въвеждането на тролейно трасе ще се случи за три месеца,а вариантът с възстановяването на оригиналното трасе на шестицата може да се забави с години, защото включва и отчуждителни процедури.Но трасето си съществува и за какви отчуждителни процедури става въпрос.По-скоро,върху бившото трасе ще израснат китни блокчета.Като си представи човек какво крадене ще настане ,направо красота,даже ще им платят за кражбите,та те ще достигнат съвършe
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Fck и подобниКато човек, роден и живеещ в центъра ви моля да си стоите в Люлин.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОДо Fck и подобниАз като живея в центъра, въобще не ми се налага да ходя до Люлин. К`ви да ги търкалям там?
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трамваят е най-доброто превозно средство за София, но откъде самоковската *** да го знае и досега закри близо половината трамвайни линии в София.
17
4
 
1
 
! Отговори
&22 преди 5 години
Излиза че са спряли трамвая заради шума по трасето т.е. тези , които са го ползвали са се оплакали от шума ,а след това се оплакват от липсата на трамвай.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам тарифата, по която ГЕРБ строят тролейбусно трасе от Младост 1 до Младост 2, от тази нова линия яко ще се нагушат. Ако просто бяха пуснли трамвая, нямаше да има за лапане, и все пак щом ще оставят и 6цата и тролея, смеха е пълен. Да пуснат и един електрически автобус за още 100 милиона
15
1
 
11
 
! Отговори
ха преди 5 години
досега на квадрати ли караха?
14
1
 
3
 
! Отговори
Миньоро преди 5 години
На винкел се казва.
13
6
 
7
 
! Отговори
Нищо странно преди 5 години
Казва се ,,на колела" и ,,На релси".Явно родените след 1985та не са запознати с терминологията.Ще порастнете и дано поумнеете,ама за някои май че ще е трудно.
12
4
 
2
 
! Отговори
До Пародия на държав преди 5 години
Изпълни ли си ,,нормата за попържните " или още ти трябват.Както казват мъдрите,,Самодоволното словоизлияние е ясен показател за безполезност".Какво ли си видял ,какво си преживял,пъпчиви пубере.На никой не му пука за твоето ,,мнение"
11
17
 
6
 
! Отговори
До Fck и подобни преди 5 години
Истината е в метрото.Трамвая остава просто атракция.За колко пистигаш от центъра до Люлин с 8 и с метрото? Това е бъдещето. И аз си спомням с умиление за малкото трамвайче от колелото на Й.Николова и онова от Павлово,но всичко с времето сиА колелото на 6 беше на мястото на мола,до ,Палма".София вече е два милиона и става тясна за надземния транспорт.А недоволни ВИНАГИ ще има,каквото и да се направи ще има различни мнения но трябва и разум.А в интернет е ясно че ще преобладават ,,киселините"
10
4
 
10
 
! Отговори
Пародия на държава преди 5 години
Фандъковщината продължава ******то на София. Само заглавието показва какъв идиотизъм цари в Общината. Друг коментар е излишен.
9
7
 
7
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Тролеят е добро решение, само който не е живял на пет метра от трамвайни релси, на двеста - от влакови, и самолети над главата към Враждебна, само той не знае какъв е рахат.
8
6
 
27
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Първо. Трамвая няма ли колела? Второ. София бе известна с трамвайте ,но лека полека ги закривате едно по едно витошка например??? И натам да не говоря колко години съм живял в сграда под нас минаваха трамвайте и не ми е пречело. трамвайния транспорт е удобен и доста хора (не само пенсий) го ползват.Жалко ,че няма трезвомислещи в тая София и в адми истрацията.хиляда естекади за гламавите автомобили направихте а трамвай махате и викате после завишени са нормите за замърсяване.А трамв. Е на ток!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не, на въздушна възглавница беше до сега
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е той до до сега на трупи ли е движил бе?
5
6
 
2
 
! Отговори
Лозенец преди 5 години
Ресторант КошаритеКога ще регистрира българския съд ОМО Илинден македонската партия ?
4
6
 
12
 
! Отговори
Лозенец преди 5 години
Какъв сегашен маршрут към Иван Вазов бре.Такъв няма.Колелото е преди басейна и толкова.Какъв ,,маршрут,какви пет лева.А кметчето Дреков,какъв тарикат е,горкият Лозенец!!!
3
7
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКИ преди 5 години
ОСТАВКА ФАНДЪКОВА, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА ЧЕ СИ НАЙ ГОЛЯМАТА ЛЪЖКИНЯ. ОСТАВКА.