В четвъртък пускат колите по бул. "Тодор Каблешков"

Стесняват, копаят по "Пенчо Славейков", "Прага", "Монтевидео"...
13 юли 2018 12:45, Анисия Иванова
14
В четвъртък пускат колите по бул. "Тодор Каблешков"
Архив: Булфото

В четвъртък ще е готово разширението на столичния бул. "Тодор Каблешков", каза кметът Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтни дейности там.

"Това малко изпреварва графика, въпреки силните валежи, които пречеха на работата. Ще видим как са са справили. Имаме много заложени санкции. За 1 ден просрочие изпълнителите дължат 75 000 лева, а до 300 000 лева е санкцията за лошо качество. Заедно с това фирмата ще отстранява дефектите за своя сметка, гаранцията е 5 години за пътната част и 8 години за водопровода и канализацията. Виждаме нов четирилентов булевард. Надявам се, че хората ще бъдат доволни", допълни тя.

Още по темата

Фандъков разясни, че веднага щом се пусне движението по "Каблешков", ще започне разширението на бул. "Монтевидео" в участъка от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков", съощава "Фокус".

От понеделник се затваря бул. "Пенчо Славейков" за изграждането на входовете към метростанцията на Медицинска академия. Той няма да бъде затворен напълно, а само ще бъде стеснено движението.

"Ще започнем цялостна реконструкция и на участъка от самия булевард - от бул. "Прага" до бул. "Витоша", каза още кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните улици - Тодор Каблешков и Монтевидео, които след ремонт от ГЕРБ ще бъдат по-зле, отколкото преди ремонта.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БУЛЕВАРД Монтевидео също няма в София, както и БУЛЕВАРД Тодор Каблешков. Монтевидео е улица, Тодор Каблешков също е улица. Видял селянина малко по-голяма улица и веднага си мисли, че това е булевард. Е, по-голямата улица не е булевард.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо аз дето съм гражданин и съм умен пиша коментари тука вместо да съм кмет?
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само най-простите селяни като Картофка, наричат булевард по-големите улици като УЛИЦА Тодор Каблешков. Е, в село Долно Нанагорнище булеварди няма и няма как да знаете какво е улица и какво е булевард.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: В четвъртък ще е готово разширението на столичния бул. "Тодор Каблешков" ...Такъв БУЛЕВАРД в София няма....
8
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
Явно ти си същия *** селянин като Картофка, Тодор Каблешков си е баш булевард , какъвто вие на село си не *** те.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам до една година след тези дълги ремонти на централните софийски улици, ремонтите да започнат отново. Ясно е, че целта на ремонтите е ГЕРБ да открадне още едни наши пари, а не улиците да станат по-нормални.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тодор Каблешков в София е улица, а не булевард, но за самоковската *** разлика няма.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо работниците, които ремонтират "Граф Игнатиев", "Солунска" и съседни улици, заграждат с тенекии и двата срещуположни ъгъла на една и съща пресечка, и те принуждават да вървиш по тясното улично платно на еднопосочни улици, а по това платно се движат и автомобили?Къде са инспекторите от Общината?Това безобразие не трае ден два, а доста голям период от време!
4
8
 
3
 
! Отговори
я па ти преди 5 години
До АнонименКакъв ужаст за червените-пълен кеф.Нали те го правят-нашата учителка по...руски!
3
1
 
8
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо през настоящото лято толкова много от фирмите, които санират, вече не спускат мрежа пред скелето, така че хем да остане място да се върви по тротоара, хем върху гражданите да не пада нищо от фасадата, която се санира? Вместо това, за да им излезе по-евтино и по-лесно, те просто опъват една лента, преграждайки тротоара така, че да те принудят да слезеш на уличното платно. А често пъти ситуацията е такава, че не може да се върви и по другия тротоара или пък няма как да се качиш на него!
2
1
 
8
 
! Отговори
Браво,браво, но защо преди 5 години
е нужно на толкова много места в центъра да се започват по няколко различни ремонта на съседни тесни улички?Защо никой не се сети, че не е удачно да се санират фасадите на къщи, намиращи се една срещу друга или близко една до друга, в близост до ремонтираните улици? хората са принудени да вървят по платното дори и тогава, когато заобикалят ремонтираните участъци!
1
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, София се развива за ужас на червените