На кого попречиха... дръвчетата? Защо 29 фиданки бяха прекършени?

Общината е иззела записи от камери, издирва вандалите от Околовръстното
Обновена: 17 юли 2018 12:05 | 17 юли 2018 08:50,
236

Снимка: Столичната община

29 от новозасадените дървета покрай Околовръстния път станаха обект на вандализъм, съобщиха от Столичната община.

През май там бяха засадени 240 фиданки, а два месеца по-късно ваднали им посегнаха, но защо?

Експертите от дирекция "Зелена система" намерили преди дни дръвчетата прерязани ниско в основата им.

"В момента се прави разследване по случая. Надяваме се, че камерите на близскостоящите търговски обекти ще помогнат за бързото идентифициране на извършителя на това грозно деяние, така че той да понесе последствията, регламентирани от Закона", пише на страницата "Зелени решения за София" във Facebook.

Полицията и общината търсят извършителите, засега без успех.

Глобите са от 1000 до 5000 лева за физическо лице, за юридическо – до 50 000 лева.

Гледката на десетки изсъхнали дървета учуди столичани и притесни работещите в близост – хората не са чували за такава вандалска проява. Facebook също завря от възмутени столичани.

... Защо едни създават благоустройство и красота, а други изверги разрушават и унищожават... Тези млади фиданки, току-що захванали се, раззеленили се. Колко нежни и красиви бяха... Като млади стройни девойки... И какво, идва изведнаж башибозука и сече ли, сече... Как не им беше жал на тия идиоти...

... Върви, че обичай НАШЕНЕЦА, или го превъзпитавай!? Народът го е обобщил: "Семката му е такава!"

... Затова ще сме си на това дередже!

Предстои премахване на изсъхналите дървета и замяната им с нови. Всяко ще струва по 210 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По 10-15 лева са дръвчетата. 20 лева ще и. Е транспорта. За 100 лева, АЗ ще ви изкопаят и зарина 29 дупки.Тоест - Макс цената е по 19 лева на "дърву".
149
5
 
2
 
! Отговори
До 154 преди 5 години
Сигурен съм че П.Петров е много компетентен да знае кой го е направил, даже не знам защо направо не са го питали него от Герб да им каже точно кой е извършителя!
148
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГерберистТочно П.Петров преди теб е казал, кой най-вероятно ги е отсякъл и защо - фирмата изпълнител, че да изкара още едни пари, като достави нови.
147
1
 
11
 
! Отговори
гое преди 5 години
До АнонименВреме е този народ, който визираш да спре да гледа телевизия, да си изтрие профилите във всички онлайн масовки, смени синдиците си и да поиска от работодателя си да преусмисли цената на труда! Политиците са там за да излизат по медиите и да ни въвеждат в заблуда, че нещо зависи от тях. Темите по медиите са за да не остава време за истинските теми (и за реклми разбира се) . Ничие махане няма да "оправи" нещата, а самосъзнание и уважение един към друг и тотална нетърпимост към измамата
146
10
 
2
 
! Отговори
Герберист преди 5 години
Браво на Бойко, велики Герб, правят всичко за българите и българия , а тея от бсп чупят фиданки, да се засрамят. Бойко намери и този път виновниците и накажи тези от бсп като им сложиш хубави глобички, както успя да хванеш всички престъпници които тормозят българското общество!
145
3
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
5 годишно широколистно дръвче с височина 3-4 метра струва 25 лева по ценоразписите на разсадниците. При цена 250лв на дръвче, както е казано в статията, който ги е продал по обществената поръчка може и да ги е отрязал, защото разликата между 250 и 25 са я прибрали някой общинари!
144
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е народа ако има такъв да измете мухобоико и неговата г.рбераска ***
143
10
 
3
 
! Отговори
гое преди 5 години
НЕ всичко в един град трябва да се позеленява, това е част от пътната инфраструктура, там или трябва да има мантинела или нищо ! Толкова ли ГРеБ нямат фирма произвеждаща мантинели, че измислиха тая глупост! Иначе както и да поднесете тая новина само 1% от народа реално ще се ядоса за посегателството, най-заспалите зрители ще се хванат за цената и за кражбите и никой няма да хване истинската причина това да е новина днес.
142
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в държавата на чалгата, проЗДия материал, селянията, Бойковците и Динковците.
141
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прокуратурата да се самосезира за цените. От първия сайт, който ми изкара търсачката (platans.eu / Prices.aspx) - най-скъпото е 5 годишна корейска акация - ЦЕЛИ 20 лева.Тия 210 лева специални цени за данъкоплатците ли са?
140
1
 
12
 
! Отговори
щип преди 5 години
ГЕРБ нокога не крадът те си взимат! Пуснали си хората поръчка, такава е била най-ниската цена или единствената, защо никой друг не е подал документи. Само ако видим колко пари са разходени от всички общини тази година за озеленяване и облагородяване и павенца на едни фирми и цимент на други! Ама само си говорим уж истини а кервана си върви... Яхт клубовете по черно-то се напълниха, колко ли лодки са с имена на фиданки? Едни хора толкова забогатяха тия годни защото са учили и са кадърни.
139
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно, аз през пролетта си купих плодни дръвчета по 6 лева корена. Какво в тези струва 210 лева? Злато ли произвеждат? Не ми обяснявайте, че останалото до 210 е трудът на ман..лите, които ги садят.
138
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Някой шоп не иска да му хвърлят след време сянка на дюкяна :)
137
5
 
5
 
! Отговори
селянин преди 5 години
На българчето само чакъл и пясък трябва да му се дава. за всичко останало трябва да си плаща като поп.Иначе никога няма да се научи.
136
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ме извинявате ама май ми се изяснява каква е далаверата/ Има дръвчета за по 10 лева, тази купуват за 210? Нечия лампичка светва ли?
135
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 фиданка струва повече от 1 офца... гербаджийска далавера хора, крадат ни и ни цедят, няма да се намери виновника, защото е с партийна протекция
134
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Точно там вечер около полунощ се гонят мотористи ,а полиция нямаааааа.
133
4
 
4
 
! Отговори
цВ преди 5 години
така ми стана жално за тия фиданки милите, така млади си заминаха. виж овците и козите са миризливи и грозни ... а стопаните им хагли хора, че и компенсации искат и медийно внимание и оставки , а фиданкие си съхнат ли съхнат :(
132
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акациите са като липата,когато цъфнат,мирише разкошно,ръката му да изъхне на този,който е отсякъл дърветата!
131
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви красиви акацийки,наистина някой *** се е ус рал,дано го нямерят и накажат!