София: Увредено дърво при ремонт и глоба до 50 бона

Граждани алармираха за случая в платформата HelpBook.info
19 юли 2018 19:30, Анисия Иванова
4

Пореден сигнал от граждани в интернет платформата HelpBook.info. Ремонтът на столичната улица "Солунска" застрашава дърветата в района, сигнализират търговци. Заради силно ограничения достъп до магазините им, те вече отчитат и огромен спад в продажбите.

Ремонт като по учебник – само че как не се прави. Така определят обновяването на района около улица "Солунска" хората от квартала, които от дни живеят между шум, прах във въздуха и непрестанни вибрации на машини.

За добро е, казват едните, които отдавна чакат ремонта. Другите обаче не одобряват начина, по който се извършва. От магазините в района заявиха, че ако не бъдат спрени, строителните работници ще унищожат всички дървета в обекта. Жителите нагледно показаха пред Bulgaria ON AIR едно от полупадналите дървета.

Опитът ни да разберем дали има и други изкривени от ремонтните дейности дървета, остана без резултат. Строителите решиха да ограничат достъпа, вместо да обяснят.

Картината все пак не притеснява всички работещи в района. Полупадналите дървета също са заменими, категоричен е друг продавач от квартала. Междувременно, на улицата пешеходците опитват да лавират – между колите, огромните строителни машини и ламарините, поставени да пазят обекта.

Опитите на Bulgaria ON AIR да се срещне с представител на градските власти завършиха с писмен отговор, в който заявяват: Екип на дирекция "Зелена система" направи поредната проверка на ул. "Солунска" на място. Ще бъде съставен акт на фирмата изпълнител за увреждане на дърво при изпълнение на строителни дейности. Актът е на стойност между 10 хил. и 50 хил. лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Че какво общо има комунизма с дърво като тебе ?
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1Смени си чипа.Комунизмът свърши.Няма кой да те храни докато ти си чешеш *** и си клатиш краката.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
350 млрд. дължат управляващите за увреждането на 7 млн. дървета.